מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה להשהיית הליכים בתביעת סילוק יד בשל תביעת בעלות תלויה ועומדת

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

מקום שבו התביעה אינה מתאימה להידון בסדר הדין שבו הוגשה, נגרמת פגיעה לא מוצדקת בכל שלושת הגורמים שנימנו לעיל: נפגעות זכויותיו הדיוניות של הנתבע; נפגעת תקינותה של העבודה השיפוטית; ואף נפגעים בעלי דין בהליכים אחרים, שעניינם מושהה" [תא"ח (י-ם) 27857-12-17‏ נביל חמודה נ' מחמד שפיק אבו רמילה (נבו 31.01.2018), ראה שם בהרחבה].
עמדה דואלית זו מצד תובע בהליך פינוי מושכר מעוררת קושי לא מבוטל: "לסדר-הדין המהיר... נילווה גם מחיר. זהו מחירה של ההכרה בנכס, שאת פינויו מבקשים, כמושכר; ושל ההכרה במערכת-היחסים, שהתקיימה בין הצדדים עובר להגשתו של כתב-התביעה, כמערכת של שכירות" [ת"א (ת"א) 32532-03-17 דר' ג'בר יזיד נ' תמרה באייבקוב (נבו 15.01.2019)].
כמו כן, פרטי התביעה עומדים במאפייניה של תביעה לפינוי מושכר: המנעות שוכר מלפנות דירת מגורים, בשל העומס הדיוני והתמשכות ההליך המשפטי לסילוק יד – בנסיבות שאינן מעלות שאלה משפטית מורכבת (מצד העובדות, הראיות והשאלות שבדין, הקף החקירות והעדויות הפוטנציאליות ועוד) [רע"א (מחוזי י-ם) 54675-02-12 דורית מכמל נ' אורן טרטמן (נבו 23.04.2012); רע"א 5646/13 יוסף שלום נ' מדינת ישראל - היועץ המשפטי (נבו 25.08.2013) (להלן: עניין יוסף שלום); עניין פלונית; רע"א (מחוזי ב"ש) 4022-05-17 מאיה ל.ס. בע"מ נ' הלני השקעות ונדל"ן בע"מ (נבו 28.05.2017), אושר ברע"א 5175/17 הלני השקעות ונדל"ן בע"מ נ' מאיה ל.ס בע"מ (נבו ‏26.07.2017)].
כמו כן, נציין כאן שוב את ההשתק האפשרי התלוי מעל לטענת המערערים בנוגע לסיווג התובענה, לאור טענתם כי הם נחשבים כשוכרים לכל דבר.
...
מכל הטעמים שפורטו, המצטרפים להנמקת פסק דינו של בימ"ש קמא לגופו של עניין, אנו סבורים כי אין מקום להתערב בפסק דינו של בימ"ש קמא ויש לדחות את הערעור.
לא מצאנו כי בפסק הדין של בימ"ש קמא נפל פגם המצדיק את התערבותנו בנסיבות העניין.
אשר על כן, הערעור נדחה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מקוצר (תא"ק) שהוגש בשנת 2020 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

בעקבות הגשת תובענה זו לבית המשפט המחוזי הגישו המבקשים את הבקשה הנוכחית בה עתרו לעיכוב ההליכים בתביעות מאוחדות אלה נוכח העובדה ששאלת סילוק היד העומדת לבירור תלויה באופן ישיר בהכרעה בדבר הבעלות ה"נקיה" במקרקעין, עניין המצוי בסמכותו העניינית של בית המשפט המחוזי ואשר יכול להיות מוכרע רק בהכרעה אגבית בהליך הנוכחי.
הגופן השונה במקור) – "נקודת המוצא בעניינינו היא שלבית משפט נתונה סמכות שבשיקול דעת לעכב בירורה של תובענה בשל קיומו של הליך תלוי ועומד שבו מתבררת שאלה מהותית דומה; ויובהר בהקשר זה כי אין הכרח שתתקיים חפיפה מוחלטת בין הצדדים לשני ההליכים או בשאלות העומדות לדיון (רע"א 3765/01 הפניקס הישראלי חברה לביטוח בע"מ נ' קפלן, [פסקה 3 (28.1.2002); ע"א 9/75 אל-עוקבי נ' מינהל מקרקעי ישראל, פ"ד כט(2) 477, 481 (1975); אורי גורן סוגיות בסדר דין אזרחי 533 (מהדורה שתים עשרה, 2015))." להשלמת התמונה בנושא החפיפה בין ההליכים אביא ציטוט מן המקור עליו מתבססת ההחלטה המובאת לעיל, ע"א 9/75 שיך סולימאן מוחמד אל-עוקבי נ' מינהל מקרקעי ישראל, פ''ד כט(2) 477, 482 (12.6.1975)), שם נאמר כך – "כדי להחיל את עיקרון "הענין תלוי ועומד" יש להוכיח את זהות העילות בשתי התובענות .
לא יעשה בעל דין או בא כוחו שימוש לרעה בהליכי משפט ובכלל זאת פעולה בהליך שמטרתה או תוצאתה לשבשו, להשהותו או להטריד בעל דין, לרבות פעולה בלתי מידתית לאופי הדיון, לעלותו או למורכבותו.
...
סיכום הפועל הנובע מן האמור לעיל הוא שאני מורה על הפרדת הדיון בין תא"ק 69479-11-16 לבין שתי התובענות הנוספות שבכותרת.
כן אני מורה על עיכוב ההליך בתא"ק 69479-11-16 עד להכרעת בית המשפט המחוזי מרכז-לוד בת"א 53777-11-20.
לאור תוצאה זו ומאחר שביחס לתביעות הכספיות – תא"ק 11845-02-17 ות"א 23620-04-17 – הוגשו כבר תצהירי עדות ראשית והן בשלות לשמיעת העדויות אני מורה כדלקמן: הדיון שנקבע ליום 11.3.21 לקדם משפט מבוטל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הרקע יודגש, המדובר בהליך שניפתח בחודש אוגוסט שנת 2019; להשלמת התמונה, יש לציין את בקשת התובעת (להלן: "המשיבה" ו/או "התובעת"), אשר הוגשה בראשית הדרך, ביום 12.07.2020; המדובר בבקשה להשהיית הליכים, עוד בהתאם לסעיף 153 לתקנות סדר הדין האזרחי, תשמ"ד - 1984 (להלן: "התקנות"), עד להכרעתו הצפויה של בית המשפט העליון בסוגיית הסמכות העניינית לידון בתביעות נגד רשויות מקומיות, להשבת היטלי פיתוח, לאור עמדת היועץ המשפטי לממשלה שאומצה בפסק הדין בת.א 35048-08-14 תדהר בניה נ' עריית תל אביב (להלן: "עניין "תדהר").
בראשית התשובה, טוענת המשיבה, כי היא מיתנגדת לסילוק על הסף, וזאת עד להכרעה בעירעור התלוי ועומד בבית המשפט העליון בעיניין נווה גד. יש לדחות את טענות המבקשת בדבר חוסר סמכות, וכן את ההפניה לעניין אלפריח.
ושוב, אציין כי ביום 12.07.2020 התובעת הגישה בקשה להשהות את ההליך בתיק זה, בהיתחשב בעיניין תדהר, ולאחר מכן, בהיתחשב בכך שממתינים להכרעה בעירעור התלוי והעומד בעיניין נווה-גד; עד לכתיבת שורות אלה, טרם ניתנה הכרעה.
יודגש, בהתאם להוראות תקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט-2018 (להלן: "התקנות החדשות"), יש לנהל הליך תוך איזון בין האנטרס של בעלי הדין, לבין האנטרס הצבורי.
יחד עם זאת, לא ניתן לנהל את ההליך במסגרת "תכנית כבקשתך" – להמתין בחיבוק ידיים להכרעה בהליך אחר ו/או להידבר בכדי להגיע להסכמות.
...
בזיקה לכך, בית המשפט נעתר לארכה אחר ארכה, ברוחב לב. עם זאת, יש לשים את הקץ גם להליכי ההידברות, עת הם אינם נושאים פרי, ולפעול לעבר קידום ההליך ולהכרעה בסכסוך לגופו של עניין, אולם בענייננו לא ניתן לקדם את ההליך.
סוף דבר לאור המקובץ לעיל, דין התביעה - מחיקה.
בהתחשב כי טרם התקיים דיון, הנני מורה על החזר האגרה (למעט הסכום המינימלי), לתובעת, באמצעות ב"כ. הנני פוסקת הוצאות ושכ"ט עו"ד לטובת הנתבעת, סך כולל של 5,000 ₪, אשר ישולמו תוך 30 יום.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

באוגוסט 2019 הוגשה נגד התובע תביעה לסילוק יד, בה נטען שגבולות גדר הבית חורגים מהגבול הנכון, ולמעשה פלש לחלקה הגובלת עם המיגרש מצפון (להלן: "חלקת בכנר" ו-"תביעת הפינוי", בהתאמה).
בסיכומיה הוסיפה, כי בהיעדר מענה מצד התובע, לרבות אי מתן נימוק להשהיית מירוץ ההתיישנות בהתאם לסעיף 8 לחוק ההתיישנות, תשי"ח - 1958 (להלן: "חוק ההתיישנות"), דין הטענה להיתקבל ויש לסלק התביעה על הסף.
סעיף 8 לחוק ההתיישנות קובע, כי מקום בו לא ידע התובע על העובדות המהוות את עילת התביעה, מסיבות שלא היו תלויות בו ושלא יכול היה למנוע אותן, תחל תקופת ההתיישנות מהיום בו נודעו לתובע עובדות אלה (ראו למשל ע"א 2919/07 מדינת ישראל הועדה לאנרגיה אטומית נ' עדנה גיא-ליפל, פ"ד סד (2) 82).
בשאלה מס' 12 נישאלו: "האם במסגרת כל השנים שהתגוררת בדירה, שמעת מהשכנים על העובדה כי המיגרש בבעלותם פולש לחלקה 15? והשב: נא פרט, לאורך כל השנים שהתגוררת בנכס, מי היו השכנים שלך (הנך נידרש לפרט את שמם, מענם ובאיזה שנים הם התגוררו שם)?". התשובה היתה: "לא. השכנים היו אבי ודפנה אריה ומאחור גרשום נחשונוב, במרוצת השנים הבית מאחור נמכר לדיירים אותם אני לא מכיר". כאמור, לא הובאה ראיה לסתור וגם בחקירתה הנגדית של הנתבעת לא נסתרה התשובה הנ"ל. עיון בתביעת הפינוי (נספח 3 לתצהיר התובע) מעלה, שחלקת בכנר נרכשה באוקטובר 2017, למעלה מארבע שנים לאחר שהתובע רכש את זכויות הנתבעים.
אין מחלוקת שהתובע פנה לנתבעים סמוך למועד בו נודע לו על הפלישה, בעקבות תביעת הפינוי.
הנתבעת הודתה בחקירתה, שאף שידעה על תצ"ר מאושר, לא טירחה לעיין בו ולעמוד על טיבו, אלא רק לאחר שהוגשה התביעה דנן (עמ' 53, שו' 1 לפרו').
" ובהמשך בפיסקה 30 לפסק הדין - "אמור מעתה, חובותיו של עורך דין כלפי לקוחו רחבות הן. נידרשת ממנו מידה רבה של מיומנות וזהירות בטפלו בעינייני הלקוח, בין אם הוא פועל רק למענו ובין אם הוא פועל למען יותר מלקוח אחד באותו עניין. עליו להיות ערני וקשוב לצרכיו של הלקוח ולפעול באמונה ובמסירות למען האינטרסים שלו, כשהאינטרס של הלקוח עומד בראש מעייניו ודאגותיו. על עורך דין לשוות עקרם וערכים אלה נגד עיניו, שכן אז יבין, אל נכון, גודל האחריות המוטל עליו ורמת חבותו כלפי הלקוח". בע"א 3521/11 עו"ד **** וגנר נ' מזל עבדי, פ"ד ס"ז(1) 84 (2014) (להלן:" עניין עבדי") מתייחס כב' השופט הנדל לחובותיו של עו"ד המטפל בעסקת מקרקעין: "הניסיון המשפטי מלמד שככלל בעיסקאות מקרקעין עורך הדין הוא שחקן מרכזי. תפקידו המקצועי של עורך הדין עשוי לכלול הכנת מסמכים, בדיקת הנכס וההיתרים הנדרשים, הגנה על זכויות הצדדים, הבטחת פרעון חובות המס ועוד..." כב' השופט הנדל הפנה בעיניין עבדי לע"א 751/89 ברכה מוסהפור נ' אדוארד שוחט, מו(4) 529 (1992), שם היתייחס הנשיא שמגר לחובותיו של עו"ד בעסקת מקרקעין: "עורך דין אינו דומה לכותב בקשות. כאשר לקוח מפקיד בידיו את עניינו, אין לצפות לכך שהלקוח יידע בעצמו, בכל מקרה, מה הנושאים הטעונים בדיקה. המומחיות המקצועית של עורך הדין צריכה לשמש אותו ואת לקוחו באיתור של כל הטעון בדיקה. אינני מיתעלם מכך שיש נסיבות בהן מתבקשת מעורך דין במפורש פעולה מוגבלת ותו לא, אולם לא זה המצב שלפנינו. אגב, גם במקרה של פעולה מוגבלת על עורך הדין להעמיד את הלקוח על אותן הבעיות העיקריות האפשריות, היכולות להיות כרוכות בסוג העיסקה אשר בה מדובר. כאן המדובר בעורך דין, שעניין רכישת הדירה נימסר לטיפולו. טפול מיומן וזהיר שניתן היה לידרוש מעורך דין סביר בנסיבות כאלה, כולל, בין היתר, בדיקת נושא החריגות מן ההיתר שעלה מן הטיוטה של סעיף 13(א) לנספח לחוזה ואשר הצביע על חוטים שהוליכו לרשויות התיכנון והבניה. סיכומו של דבר, עורך דין, המתבקש לעשות עיסקת מקרקעין עבור לקוח, אינו ממלא את חובתו כלפיו אם אינו בודק תחילה את פרטי הרישום בלישכת רישום המקרקעין ובמוסד מתאים אחר הקשור לנושא, לפי העניין (הועדה לתיכנון, מחלקת ההנדסה המתאימה, מינהל מקרקעי ישראל וכדומה)". מן הכלל אל הפרט הסקירה לעיל העלתה כי לעורך דין חובות רבות כלפי לקוחו, בפרט כאשר מדובר בעיסקה לרכישת מקרקעין.
לצד זאת, ברור, מדברי התובע עצמו, שהעדיף להתפשר תחת ניהול המשפט בתביעת הפינוי, הן משום שלא רצה להרוס את הגדר ולהיגרר להשלכות הנובעות מכך: "רציתי להשאיר את הדברים כמו שהם (עמ' 31 שו' 23, עמ' 32 שו' 3-4 לפרוט'), והן משום שהתקשה לנהל הליך משפטי בנסיבותיו האישיות והבריאותיות. מכאן, ניתן להבין את עמדתו כי מבחינתו לא היה עליו לשלם בעד זיקת ההנאה שקבל בשטח הפלישה (נספח ז' לתצהיר התובע).
...
לא ניתן הסבר משכנע להימנעות זו. לאור הנימוקים הנ"ל, לא שוכנעתי שיש לחייב את עו"ד שלם לשאת במלוא סכום הפשרה ששילם התובע.
סיכום התביעה כנגד הנתבעים 1-2 נדחית.
התביעה כנגד הנתבעת 3 מתקבלת באופן חלקי.

בהליך חדלות פירעון (חדל"פ) שהוגש בשנת 2024 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

אשר לטענת הנאמן כי חובו של היחיד לאגודה, בהתאם לצוו השקום, סולק בהתאם לבג"ץ בודנשטיין והסכם ההפחתה, טענה הנושה כי הסכמים אלה לא שינו במאומה את מערכת היחסים שבין האגודה לחבריה בעלי החובות, וביניהם היחיד.
המערער מס' 4 לא הציג ראיה בדבר העברת כספים, המערער מס' 4 לא סיפק הסבר בנוגע למשיכות שבוצעו על ידו בשנת 2000 וכן לא פירט את הסכומים ביחס לכך.
בהתנגדותו מיום 13.2.20 טען היחיד כי לא התמלא התנאי לפתיחת ההליך, מאחר שיש ליחיד זכות קזוז, התלויה ועומדת בערכאה אחרת (במסגרת התביעה שהגיש לבית משפט השלום בכפר סבא) ולפיכך יש לעכב את ההליך עד להכרעה בשאלה: האם בכלל יש חוב ליחיד כלפי הנושה.
בחלוף כ-6 חודשים הגיש היחיד בקשה להשהיית ההליך עד למתן פסק דין הצהרתי בתובענה שהגיש לבית משפט השלום בכפר סבא (17160-02-20).
סבורה אני כי לא ניתן לגבש מסקנות נחרצות, קל וחומר עת מדובר בטענות חמורות מסוג הטענות דנן, בהסתמך על שתי כרטסות בלבד, בהיתעלם מיתר הכרטסות בעיניינו של היחיד, בהיתעלם מהליכים משפטיים ממושכים, בהם היה היחיד מעורב במידה רבה, מבלי לברר לעומק את פרטי ההיתחשבנות עם המפרק ונציגיו ומבלי לקבל חוו"ד של בעל מיקצוע.
...
לאחר קבלת עמדות הצדדים, דחה בית המשפט (מפי כב' השופט לובינסקי – זיו) את הבקשה, בין היתר בנימוק כי רק במקרים יוצאי דופן יש להיעתר לבקשה להשהיית הליך, בשל הליך משפטי בו מבקש היחיד לנקוט, על מנת לאיין את החוב מושא הליך חדלות הפירעון.
דין טענתו של המערער מס' 4 להידחות.
גם קביעה זו, דינה להידחות.
נוכח כל האמור אני דוחה את בקשת הנאמן.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו