הרקע לבקשות:
בתאריך 26.7.20 בוצע חפוש בביתו של מבקש 2 על פי צו חפוש, שהוצא על ידי כב' השופטת ג'ני טנוס בבית משפט השלום בעכו, לפיו הותר למישטרה לתפוס "כל חפץ או ראיה המוחזקים בנגוד לחוק במקום: אמל"ח".
במהלך החיפוש לא אותרו אמצעי לחימה בבית מבקש 2, אך בכספת השייכת לו נמצא סכום כסף גדול במזומן בסך 1,912,340 ₪, 133 מטבעות זהב ו- 84 אונקיות זהב.
ב"כ המבקשים ביקש להחזיר את כספי המזומן למבקשים וטען כי לכל היותר למשיבה יש חשד סביר לבצוע עבירות מס ולא לבצוע עבירות של הלבנת הון, כאשר לא מתקיימים יסודות העבירות המפורטות בסעיפים 3 ו/או 4 לחוק איסור הלבנת הון, ואין בהחזקת המזומנים כדי להוות פעולה ברכוש האסור.
המדינה טוענת למעשה כי פעם אחת מבקש 2 עזר למבקשת 1 להיתחמק ממס, כשהוא בעצמו אינו חב במס ופעם שניה באמצעות אותו מעשה קיבל הכנסה שבגינה היה חייב בתשלום מס.
נראה כי מדובר בקונסטרוקציה מלאכותית מאוד, כאשר המדינה מבקשת לראות באותו מעשה את מבקש 2 כפועל בשני כובעים – פעם אחת כמי שאינו חב במס בעצמו ומסייע לאחר ופעם שנייה כמי שחב במס בגין אותו כסף, אותו רואה המדינה כהכנסתו של מבקש 2.
בדיון בתאריך 28.6.21 טענה המשיבה כי בימים הקרובים פקיד השומה מתכוון להגיש בקשה מתאימה, אך תמוה בעיניי, מדוע הדבר לא נעשה עד כה, והתחושה שנוצרה היא כי הבקשה להארכת תפיסת כסף מזומן נועדה לאפשר לרשויות המס לפעול במסלול האזרחי, כאשר השמוש בנתיב הפלילי מהוה ככלי עזר לרשויות המס.
...
לאור האמור לעיל, נראה כי הקונסטרוקציה שהוצגה על ידי המשיבה לגבי מבקש 2, ככל שהדברים נוגעים לאירוע המס הראשון (לפי החלוקה שהוצגה על ידה) – היא מלאכותית ונועדה, לעקוף את הוראות סעיף 17ב(א) לחוק איסור הלבנת הון, ולהכניס את מעשי מבקש 2 "בכוח" לגדרי סעיף 17ב(ד) אשר אינן מתאימות במקרה זה.
נוכח המסקנה שלעיל, לא מצאתי לדון בשאלה האם מתקיימים יסודות העבירה לפי סעיף 3(א) לחוק איסור הלבנת הון, אך אעיר, למעלה מן הנדרש, כי ספק רב אם ניתן לראות בהחזקת הכספים בכספת, בדירה הנמצאת במתחם המשפחה, ואשר לפי עדויות שייכת לכל בני משפחה, ובה נערך חיפוש לפי צו שניתן על שמו של מבקש 2 - כפעולה ברכוש האסור במטרה להסוות או להסתיר מקור הכסף או זהות בעליו.
כפי שכבר קבעתי לעיל, לא שוכנעתי כי במקרה זה קיים חשד סביר לביצוע עבירות לפי חוק איסור הלבנת הון, כאשר לא מתקיימות ההוראות הקבועות בסעיף 17ב לתוספת הראשונה.
לאור המסקנה שהגעתי לעיל, לפיה מתקיים חשד סביר לביצוע עבירות לפי סעיף 220 לפקודת מס הכנסה, אך לא מתקיים חשד סביר לביצוע עבירות הלבנת הון ובשים לב להלכת אל ג'אבר, אני מורה על שחרור כספי המזומן לידי המבקשים.