האם התובע זכאי לזכויות שונות הנובעות מעבודתו בנתבעת 1, והאם יש להרים את מסך ההיתאגדות בינה לבין הנתבע 2, באופן שהוא יחויב באופן אישי בכל חיוביה, ככל שייפסק שישנם כאלה? אלו הן בתמצית רבה השאלות העומדות להכרעה בתיק זה.
טענות הצדדים
טענות התובע
בהתאם לתלושי השכר שצורפו לכתב התביעה, התובע, מר גלעד פרי אור (להלן – התובע), הועסק ע"י הנתבעת 1 מחודש 01/2011 ועד 10/2012, אז פוטר.
הרמת מסך ההיתאגדות - המסגרת הנורמאטיבית
בבסיסם של דיני החברות עומד הכלל כי חברה היא תאגיד הנפרד מבעל מניותיו, מנהליו ועובדיו, לכל דבר ועניין, ולא יתכנו חיי מסחר תקינים מבלי שיוקפד על הפרדה בין התאגיד לבין בעליו ומנהליו (דב"ע נג/3-205 מחמוד וגיה נ' גלידות הבירה פד"ע כ"ז, 345).
בע"א 9916/02 בן מעש נ' שולדר חברה בע"מ (5.2.04) קבע בית המשפט העליון כדלקמן:
"יש לציין, כי תכליתה של הרמת המסך הנה למנוע שימוש לרעה באישיות המשפטית הנפרדת של החברה, כדי לממש מטרה בלתי כשרה הרצויה לבעל המניות (ראו ס' אוטולנגי 'הרמת מסך אחד מהנימוקים לה' הפרקליט כה בעמ' 465). הרמת מסך כזו מכוונת כנגד בעלי המניות, שבקשו לנצל את תורת האישיות המשפטית הנפרדת של התאגיד למטרה לא כשרה, כגון הפקת טובות הנאה לעצמם בדרך של מירמה, כשהם מבקשים להסתתר מאחורי המסך החוצץ ולהינצל מחמת תביעתם של הניזוקים או 'משבט זעמו' של החוק (ראו ע"א 4606/90 מוברמן ואח' נ' תל מר בע"מ, פ"ד מו (5) 353).
...
המכנה המשותף לכל עסקים אלה, טען, הוא נתבע 2, מר באסם זהאדה (להלן – נתבע 2) ועל כן, יש לחשב את זכויותיו השונות בהתאם לתקופת העסקה של כ- 20 שנה ואף לחייב את נתבע 2 באופן אישי, שכן הלה הרבה להקים עסקים, שכל אימת שנקלעו לקשיים כלכליים, הוא הפסיק את הפעילות בהם והקים חדשים תחתיהם לצורך עיסוק באותו תחום ממש – שיווק דגים, בשר ופירות ים.
לטענת התובע, מלבד זכויות סוציאליות שונות שלא שולמו לו, הוא זכאי, בהתאם לסיכום בע"פ שהיה לו עם נתבע 2, לקבלת 3% מסך המחזור של הנתבעת.
לא נעלמה מעיניי כמובן העובדה שהנתבעת לא הציגה יומן חופשה, ואולם סבורני כי משניתנה הודאה מפורשת מפי התובע עצמו, די בכך על מנת לבסס קביעה עובדתית ברכיב זה. לאור האמור לעיל, בהתאם לתקופת ההתיישנות, התובע ניצל יותר ימי חופשה מאשר מגיעים לו על פי דין ועל כן תביעתו ברכיב זה – נדחית.
יצוין, כי התובע לא הציג ראיה לכך שהיה מבוטח בקרן פנסיה עובר לעבודתו אצל הנתבע ולאחר מכן בנתבעת, ומכאן, מקובלת עלי טענת הנתבעים, לפיה הוא זכאי להפרשות לפנסיה החל מיום 01.08.2009 ואני פוסק לו סך של 6,035 ₪, בהתאם לחישוב המפורט שהציג התובע בסעיף 54 לסיכומי התשובה מטעמו, שלא נסתר.
התביעה כנגד נתבע 2 נדחית והתובע ישלם לנתבע השתתפות בהוצאות שכ"ט עו"ד בסך 5,000 ₪.