בתגובה לבקשה, הרחיבה התובעת את החזית והעלתה טענה שלא נזכרה בכתב התביעה כאילו לאחר פטירת ההורים, הוסכם בע"פ בין האחיות, כי ישמרו על הבית לנצח וכי ככל שמי מהן מעוניינת למכרו היא חייבת למכרו לאחת מהאחיות ולפיכך,לטענתה, גם בהתאם להסכמה זו, עומדת לה זכות קדימה.
טענות בעיניין העידר אפשרות לחלוקת העזבון היה צריך להעלות בתיק העזבונות, ולא ניתן להעלותן לאחר שהליך ההורשה הסתיים וניתן צו קיום צוואה, אלא בנסיבות מיוחדות, אשר לא נתקיימו באותו מקרה:
" את הטענה, כי הנכס אינו ניתן לחלוקה וכי יש לפעול לפי סעיף 113לחוק הירושה, היה צריך להעלות, אם בכלל, בפני בית המשפט במסגרת תיק העזבון, שם ניתן היה לבקש מינוי מנהל עזבון, ליתן הוראות בדבר חלוקת העזבון, לשמוע התנגדויות וכיוצא באלה. משניתן צו קיום הצוואה ובוצע על פיו רישום בפנקסי המרשם, והצו לא תוקן או בוטל (ראה סעיף 120לחוק), הרי שרירה וקיימת החלוקה, שנעשתה על יסוד הצוו... מבלי שיהיה צורך לקבוע מתי בדיוק בוצעה החלוקה ליורשים, אם ברשום הזכויות במרשם ואם במועד אחר (ראה, למשל: ע"א 799/77 [1]; ע"א 810/77 21]: ר"ע 535/85 [3], די בכך שהמערערת לא הצביעה על טעם כלשהוא מדוע לא נסתיים כבר הליך ההורשה וחלוקת העזבון (ראה גם: ע"א 145/84 [4], בעמ' 696: ע"א 499/85 [5], בעמ' 261-263). ההלכה עליה הסתמכה המערערת (ע"א 314/79 [6]), אינה לעניין, שכן שם דובר בחלוקת עזבון על-ידי מנהל עזבון, כאשר צו הירושה, שניתן שם מספר שנים קודם לכן, טרם נרשם בלישכת רישום המקרקעין".
כלומר, חלוקת הנכס בהתאם למנגנון הקבוע בסעיף 113 לחוק הירושה, מתבצעת עובר לחלוקת העזבון ורישומו על שם היורשים בלישכת רישום המקרקעין, ולא לאחר מכן.
...
בעניין דגן העסקה המדוברת עם המשיב נכרתה חודש בלבד לאחר רישום הצו, ועדיין מצא בית המשפט העליון לקבוע כי העיזבון חולק וסעיף 113 לא חל. קל וחומר במקרה דנא, כאשר הרישום הושלם בשנת 2003, והעסקאות המדוברות, למצער עם נתבע 5, נערכו שנים לא מעטות לאחר מכן (כאשר הראשונה שבהן בשנת 2019).
לסיכום משצו הירושה שניתן לפני עשרים שנה יושם וזכויות היורשות חולקו ונרשמו על פיו במרשם המקרקעין בשנת 2003 והתובעת לא פנתה במהלך כל השנים לערכאה המוסמכת בעניין חלוקת עיזבון האב המנוח, אין עוד רלוונטיות לסעיף 113 לחוק הירושה והוא אינו חל בעניינינו.
לאור כל האמור ובהיעדר עילת תביעה, אני מורה על מחיקת התביעה.