פרט לכך נעדרת הבקשה נתונים מהותיים דרושים כגון תכנית הפעלה סדורה, פירוט העלויות ועוד עניינים מהותיים שנדרשים ככלל בבקשה להקפאת הליכים והסדר נושים וכקבוע גם בתקנה 41(ב)(2) לתקנות החברות (בקשה לפשרה או להסדר), תשס"ב-2002 (להלן: "תקנות ההסדר").
...
6.5 בצד המשך הניהול של המשאים והמתנים כאמור, סבורני שיהיה נכון להסמיך את בעל תפקיד אשר יבחן את ההיבטים הפיננסיים השונים שבהם נמצאת החברה ויגבש מסקנות באשר להיתכנות הפעלה מכלל היבטים, עלויות מחד גיסא ומקורות מאידך גיסא, וכל נתון רלוונטי אחר.
6.6 לא התעלמתי מעמדת כונס הנכסים, אך סבורני שארכה קצרה למיצוי ההליך שעליו עמדתי לעיל, לא תהווה פגיעה בלתי מידתית לקופת כינוס הנכסים ובוודאי שאינה שקולה למשמעות של דחיית הבקשה למתן צו פירוק.
סוף דבר
מהטעמים המפורטים לעיל, שוכנעתי שלעת הזאת אין מקום ליתן צו הקפאת הליכים, אלא נכון יהיה למנות בעלי תפקיד מטעם בית המשפט אשר יובילו וימשיכו את המהלך שנקטה החברה להתקשר עם מוסד אקדמי אשר יקלוט את הסטודנטים והעובדים ויאפשר את המשך הפעילות של המכללה במתכונתה הנוכחית או האחרת.
אני ממנה כבעלי תפקיד את עו"ד ד"ר שלמה נס אשר פועל זה מכבר להשגת הסדר כאמור עם מוסד אקדמי ומצוי ברזי הפעילות הדרושה ובנוסף את עו"ד רענן קליר כבעלי תפקיד מטעם בית המשפט ומסמיך אותם לפעול למטרות דלעיל.