בתוך כך, אושרו הקלות שונות ובכלל זה: הקלה בקוי בנין, תוספת קומה, גובה קומה טיפוסית 3.15 מ' במקום 3 מ', גובה מרתף 5.58 מ' במקום 3.5 מ', תוספת של 2.5% משטח החלקה עבור קומה נוספת, תוספת 6% משטח החלקה לשפור התיכנון ותוספת של 5% משטח החלקה עבור תוספת מעלית (בסך הכל תוספת 11% לשפור התיכנון).
הועדה המקומית קבעה, בין היתר, כי הרחוב מיועד לבניה רוויה (ג'3) בהתאם לתכניות החלות על המקרקעין; כי הבקשה תואמת את התיכנון העתידי לאיזור זה לפי תכנית המתאר הכוללנית המופקדת (ח/2030), אשר מתייחסת להתחדשות באזורים הותיקים של העיר; וכי "הועדה רואה בחיוב הריסת מבנים ישנים להקמת מבנים חדשים על פי התקן כולל מיגון... בקשות להיתר מכוח תמ"א 38, העולות בקנה אחד עם מגמות התיכנון העתידיות של חולון מהוות דרך נאותה להגשים את אותן המטרות. במקרה הנידון, הבקשה ... תואמת מגמות אלה". (החלטה מיום 1/5/18, נספח 1 לעתירה) (החלטת הועדה המקומית).
נקבע כי יש לשמור על גובה המבנים בתכניות החלות על המיגרש.
כן ציינה, כי התוכנית ח/2030 עדיין נתונה לבחינה ולהתנגדויות "ויתרה מכך, הוצאת מרכיב אחד בלבד מתוך התכנית הכוללנית, כגון מרכיב מספר הקומות בבניין, ומבלי להתייחס למכלול ההיבטים שנקבעו בה, פוגעת בהליכי החידוש העירוני. לא לשם כך נועדה תמ"א 38. עוד נזכיר, שתכנית ח/2030 היא תכנית כוללנית ולפיכך אינה תכנית שמכוחה ניתן להוציא היתרי בניה. תכנית ח/2030, קובעת עקרונות בדבר האפשרות לקדם תכניות מפורטות מכוחה. בין השאר, קובעת התכנית, שתנאי לאישור תכניות מפורטות מכוחה הוא הקצאת שטחים לצרכי ציבור וקביעת שטחים פתוחים בהתאם למספר יחידות הדיור המתווספות, היתייחסות לתנועת כלי רכב והולכי רגל, הישתלבות במירקם הקיים ועוד. לא הוצגה בפנינו בדיקה תכנונית שבחנה קיומם של כל אלו, לרבות בהתייחס לאפשרות שמגרשים נוספים בסביבה יבקשו להעצים זכויות בהתאם לעקרונות תכנית ח/2030" (ס' 18).
כמות המקרים שבהם התבקשה ואושרה תוספת בניה כימעט מרבית מכוח התמ"א לחזוק בניינים קטנים בני קומה אחת, חידדה גם היא את נקודת המבט של ועדת הערר כפי שהיא באה לידי ביטוי בהחלטה.
...
בכלל זה מקובלת עלי גם עמדת ועדת הערר ותשובתה, לעניין פסק דין בעניין התאחדות בוני הארץ.
סוף דבר
מכל האמור, העתירה נדחית.
העותרים ישלמו למשיבה 1 הוצאות בסך של 15,000 ₪ ולמשיבים 3-4, הוצאות בסך של 15,000 ₪ (בסך הכל 30,000 ש"ח).