הנאמנת מסבירה כי הגיעה למסקנתה זו שלפיה המקרקעין של המנוחה הועברו לחייב מתוך עיון במסמכים שהגיש החייב בנוגע לעיסקת מכר של דירות במקרקעין.
האפשרות של נושה להניח ידו על מקרקעי החייב, גם אם אלה אינם רשומים על שמו, מצויה לדוגמה בהוראת סעיף 34 (ב) לחוק ההוצאה לפועל, תשכ"ז – 1967, המורה כי: "בית המשפט רשאי, לבקשת הזוכה ולאחר ששוכנע שמקרקעין שאינם רשומים על שם החייב הם של החייב, להצהיר על כך ולצוות על עיקולם", ואפשר להקישה לענייננו.
בפרט, אם ובפי הנאמנת טענה כי בוצעה הברחת נכסים באמצעות בני מישפחה, נידרש רף הוכחה אף גבוה יותר מהליך אזרחי רגיל, הדומה לרף הנידרש בהוכחת טענת מירמה וזאת בהתבסס על הילכת ברקול שנידונה במסגרת ע"א 1680-03 חנה לוי נ' אלי ברקול, פ"ד נח(6) 841 (2004)) בהתייחס לסעיף 34 (ב) לעיל לחוק ההוצאה לפועל, ושם נאמר כי:
"נטל השיכנוע כאמור הוא על מבקש ההצהרה, וברור גם שבית-המשפט יידרש לכך בהקפדה, שהרי מדובר בהוצאת נכס מידי בעליו הרשום. דרך ההוכחה בנויה על קיומם של אותות של מרמה (Badge of Fraud), שהם חזקות שבעובדה שפותחו במשפט האנגלו-אמריקני, אשר אם נותרים הם ללא מענה מצביעים הם על מרמה. באלה ייכללו למשל חידלות-פרעון של מעביר הבעלות, קשרים בין המעביר לנעבר, חריגה מדרך מקובלת לניהול עסקאות, שמירת החזקה בנכס ועוד". (עמ' 948).
...
בנסיבות אלו ולנוכח כל המתואר לעיל, הבקשה להצהיר על זכויות החייב כבעל זכויות במקרקעין נדחית.
יוצא כי דין בקשת מס' 66 להידחות על שני רבדיה.
אני מחייב את הנאמנת בתשלום הוצאות למשיב ולחייב בסך 5000 ₪ (כל אחד) כולל מע"מ.
המזכירות תמציא עותק החלטתי לצדדים.