מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה להפקדת ערובה בהודעה לצד שלישי בתביעת מכס

בהליך המרצת פתיחה בוררות (הפ"ב) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לאחר פתיחת הליך הבוררות, חתימה על הסכם בוררות ומתן צו גילוי מסמכים, העלתה המבקשת טענה לפיה הבורר אינו מוסמך לידון בתביעה נגדה משההסכם עם המשיב נכרת לטעמה עם החברה בלבד ואינו חל עליה, והודיעה לבורר כי בדעתה להגיש בהקשר זה תובענה לבית המשפט המחוזי "למתן פסק דין הצהרתי לפיו תביעת התובע מר שי שכטר אינה חלה עליה באופן אישי ומשכך היא אינה צד להליך הבוררות המתנהל בין הצדדים". כן הודיעה לבורר כי עד מתן פסק הדין לא תמלא אחר צו גילוי המסמכים.
חוששני שהטענה לא ראויה, משהיא מגלה טפח ומכס טפחיים.
במסגרת תא"מ (ראשל"צ) 50478-09-14 ש.א.ג. ניהול קניונים נ' מירה מ.ש.י. ניהול בע"מ, ציין השופט א' יקואל כי אין מדובר רק בסמכות המוקנית לבורר, אלא אף בסעד לו רשאי לעתור בעל הדין המעוניין בקידום הבוררות: "...כל שהנתבעות נימנעו מלקיים את הוראת הבורר לשלם את שכרו ניתן היה לפנות לבורר בבקשה להחיל את הוראת סעיף ט' לתוספת לחוק... כך ניתן היה להביא לסיום ההליך על אתר ולא ברור מדוע התובעת חדלה מלפעול בזו הדרך" (ניתן ב-05.05.2016).
בהודעת דוא"ל מיום 30.11.2017 הזכיר הבורר כי "לנתבעות קיים חוב מהחשבון הקודם" ובהודעת דוא"ל מיום 10.12.2017 כתב: "...אבקש מב"כ הנתבעות לדאוג לתשלום חלקן של הנתבעות בשכר טרחתי כפי שביקשתי בהחלטה הקודמת. התובע שילם את חלקו". יתרת השכר לא שולמה, ובהודעתו לבורר מיום 11.12.2017, שהתייחסה לנושא גילוי המסמכים, הצהיר ב"כ המבקשת כי "הנתבעת 1 חדלה מפעילות כלשהיא למעט ניהול ההגנה והתביעה שכנגד. לשם ההגינות מן הראוי לציין כי אין לנתבעת 1 נכסים כלשהם ולא יהיה ניתן להפרע ממנה. בנסיבות אלה מודיעות הנתבעות כי לא תוכלנה לשלם את שכ"ט הבורר ולתובע עומדים הסעדים הנתונים לו בחוק הבוררות לסיטואציה שכזו". בהמשך להודעתו זו של ב"כ המבקשת ניתנה על ידי הבורר שורת החלטות המתייחסות בין היתר גם להמנעות מתשלום שכרו, לרבות זו מיום 20.12.2017 לפיה "הריני להתריע בפני הנתבעות כי ככל ולא יחזרו בהן מההודעה על כוונתן שלא לשלם עוד את שכר הבורר ככל שלא יפקידו את חובן לבורר תוך 7 ימים מהיום אשקול מתן צוים כנגדן ובכלל זאת אשקול מתן החלטה על מחיקת כתבי הטענות שלהן ומתן פסק דין בהתאם". בתשובה לכך דרש ב"כ המבקשת מהבורר "לבטל את הודעתך שבסמך - לאלתר", וקבל על הבורר שעמדתו "מעלה ספק ביחס לאובייקטיביות ולמיומנות הנדרשים מבורר". אחסוך מהקורא הודעות נוספות מטעם ב"כ המבקשת הכוללות התפלמסות לא מכובדת עם הבורר ואדלג הישר להחלטת הבורר מיום 04.01.2018 בה חזר הבורר על העיכוב בתשלום שכרו, הפנה להוראות החוק, התוספת והפסיקה וקבע: "לאור הודעותיו של ב"כ הנתבעות בדבר אי יכולתה הכלכלית של הנתבעת 1 לשלם את שכרו ואי רצונה של הנתבעת 2 לשאת בשכרו הנני מורה על הנתבעות על הפקדת הסך של 15,000 ₪ להבטחת המשך הליכי הבוררות מעבר לתשלום חובן עד כה". הבורר אף התרה במבקשת, התראה שלישית במניין, כי "ככל שבתוך 14 ימים ממועד מתן החלטה זו הנתבעות לא ישלמו את השכר המבוקש ולא יפקידו את הערובה שנקבעה, יימחקו כתבי טענותיהן בבוררות ויינתן פסק דין בהתאם". תשובת ב"כ המבקשת לא אחרה לבוא, וזו כללה גם הפעם התפלמסות לא מכובדת עם הבורר בכל הנוגע לנכונות החלטתו מטעמים משפטיים.
...
לסיכום המבקשת חתמה על הסכם בוררות בו קבלה על עצמה, גם אישית וגם בשם החברה, להתדיין בפני הבורר בתביעה שהגיש נגדה המשיב.
התוצאה הבקשה לביטול פסק הבוררות נדחית, והבקשה לאישור פסק בוררות - מתקבלת.
המבקשת תשלם למשיב את הוצאות ההליך לרבות שכ"ט עו"ד בסך 35,000 ₪.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2011 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון רע"א 9618/11 לפני: כבוד השופטת א' חיות המבקשת: ארט יודאיקה בע"מ נ ג ד המשיבים: 1. ג. טלי עד שנוע בע"מ 2. אבי דביר 3. רימון יודאיקה ירושלים בע"מ בקשה למתן רשות ערעור על החלטתו של בית המשפט המחוזי מרכז בת"א 8607-06-11 מיום 27.11.2011 שניתנה על-ידי כבוד השופטת ה' עובדיה בשם המבקשת: עו"ד יובל פלדה ][]החלטה
התביעה הוגשה ביום 6.6.2011 לבית משפט השלום בתל אביב-יפו, אשר הורה ביום 22.9.2011 - לבקשת המבקשת ובהסכמת הצדדים - על תקונה והעברתה לבית המשפט המחוזי מרכז, תוך חיוב המבקשת בתשלום הוצאות המשיבים בסך של 3,000 ש"ח. על-פי הנטען בכתב התביעה המתוקן, במסגרת תפקידם כעמילי מכס קיבלו המשיבים 1 ו-2 לידיהם רשימות ספקים ומסמכים שונים בהם פורטו מידע עסקי וסודות מסחריים של המבקשת.
עוד נטען כי לאחר שהמשיב 2 הודיע במפתיע על החלטתו להפסיק לעבוד עבור המבקשת כעמיל מכס, נדהמה היא לגלות מפיו כי הוא פתח חברה מתחרה לעסקיה, תוך שהוא מתבסס לטענתה על הידע שצבר בעבודתו עמה ואף מעסיק בחברה זו עובד לשעבר שלה.
מכאן הבקשה שבפניי, בה טוענת המבקשת כי בית משפט קמא סטה מן הכלל לפיו חיובו של תובע בהפקדת ערובה שמור לנסיבות חריגות וקיצוניות שאינן מתקיימות במקרה דנן, וכי המשיבים הטעו בחוסר תום לב את בית המשפט בעיניין תשלום ההוצאות שנפסקו בבית משפט השלום.
...
] בפניי בקשה למתן רשות ערעור על החלטתו של בית המשפט המחוזי מרכז (כב' השופטת ה' עובדיה) מיום 27.11.2011, בה נעתר בית המשפט לבקשת המשיבים והורה למבקשת להפקיד סך של 35,000 ש"ח כערובה להבטחת הוצאות המשיבים.
לאחר שעיינתי בטענות המבקשת הגעתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה למתן רשות ערעור להידחות, וזאת בלא צורך בתגובת המשיבים.
העובדה כי בשלב כלשהו טרם מתן ההחלטה בבקשה שולם על-ידי המבקשת סכום ההוצאות שבו חויבה על-ידי בית משפט השלום, והעובדה שבית המשפט המחוזי לא נתן לכך ביטוי בהחלטתו, אין בה כדי לשנות מן המסקנה שאליה הגיע בית המשפט.
סיכומו של דבר - בקשת רשות הערעור נדחית ועמה נדחית גם הבקשה לעיכוב הביצוע.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2015 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

בקשה זו עניינה שאלת חיובם של שולחי ההודעה לצד שלישי, להפקיד ערובה לצורך אבטחת הוצאותיו של הצד השלישי.
הנתבעים הגישו כתב הגנה במסגרתו הכחישו חבותם, אך הוסיפו והגישו הודעה לצד שלישי כנגד המבקש בבקשה זו, במסגרתה טענו כי הצד השלישי הציג עצמו כמומחה בתחומו, נתן בידיהם נתונים והציג בפניהם מצגים שונים אשר על בסיסם , ונוכח הסתמכות שולחי ההודעה עליהם, הביאה לדווח לרשויות המכס, כפי שנעשה בפועל.
(בעיניין זה ראה לדוגמא ע"א 2877/92 סאלח עבד אל לטיף נ' מורשת בנימין למסחר ולבנייה (קרני שומרון) בע"מ ואח' (פורסם בנבו), בש"א 1528/06 ורנר נ' כונס הנכסים הרישמי (פורסם בנבו)) שאלת סכויי התביעה או משקלו של נתון זה לצורך הכרעה בבקשה להפקדת ערובה, שונה בין עניינו של אדם פרטי לבין עניינה של חברה, וזאת נוכח הוראות סעיף 353 לחוק החברות.
...
משנתתי דעתי למכלול הסוגיות הצריכות לעניין אני סבורה כי נקודת האיזון בתיק זה שבפני, מחייבת חיובה של שולחת ההודעה בהפקדת ערובה בהיקף כספי סביר ומידתי, אשר תבטיח את תשלום הוצאות הצד השלישי, ולו חלקית, אם וככל שתדחה ההודעה לצד שלישי.
סוף דבר, אני מורה בזאת כי שולחת ההודעה תפקיד , לא יאוחר מיום 16.8.15 סך של 15,000 ₪ וזאת כתנאי להמשך ניהול ההליכים על ידה במסגרת ההודעה לצד שלישי.
הבקשה ככל שעניינה שולח ההודעה, נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2014 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

לאחר שהחלה ההיתדיינות בין הצדדים, הודיעה המשיבה כי ננקטו נגדה על ידי צד ג', הליכי כנוס נכסים והליכים נוספים.
בעקבות הודעה זו, עתרה המבקשת בבקשות אלה לסילוק התובענה על הסף ולחלופין בחיוב המשיבה בערובה, זאת נוכח מצבה הכלכלי הקשה כעולה מההליכים שננקטו נגדה.
ליבת טענתה של המבקשת היא, כי המשיבה מנועה מלהמחות את זכות תביעתה, זאת בהתאם לסעיף 22 לפקודת הנזיקין הקובע, כי: "הזכות לתרופה בגין עוולה, איננה ניתנת להמחאה אלא מכוח הדין". המבקשת עומדת גם על חיובה של המשיבה בהפקדת ערובה, זאת משלא טירחה לצרף כל הצהרה ו/או אסמכתא מטעמה של טיב טעם כי בכוונתה להיכנס בנעליה של התובעת, לנהל את התביעה במקומה ולשאת בכל העלויות הכרוכות בכך.
מסקנת הדברים היא, כי הכלל הוא חיוב חברה תובעת בהפקדת ערובה, זאת מכח החזקה הקמה בעיניין כנגדה, אלא אם הובאו טעמים לסתור, או בשל נסיבות שבשלן סבור ביהמ"ש בהתאם לשיקול הדעת המוקנה לו, כי אין מקום להורות כן (ר' למשל רע"א 1747/09 למיט יבוא ויצוא בע"מ נ' מדינת ישראל אגף המכס ומע"מ (23.3.09).
...
לא ניתן להתעלם מהעובדה כי הוראת סעיף 22 לפקודת הנזיקין עודנה עומדת על מכונה, ואין מנוס מלכבדה, תוך ראיית הסלידה ממיסחור תביעות נזיקיות כשיקול העומד ביסודה.
בבחינת כלל השיקולים לעיל, לא מצאתי איפוא מקום לקבל הבקשה ולהורות על סילוק התביעה על הסף והיא נדחית.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2013 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בין המומחה לב"כ המשיבה נערכו שיחות טלפוניות טרם מינויו, זאת על רקע תיכתובות שצורפו על ידי המשיבה והמעלות "טונים של פמיליריות בין הצדדים". עוד טעה ביהמ"ש בקובעו, כי המבקשת המתינה עד קבלת תוצאות חוות הדעת, שכן עשתה כן בסמוך להודעת המומחה על הצורך בתשלום שכר טירחתו.
באשר למצבה הכלכלי טענה המבקשת כי עומדת היא במלוא התחייבויותיה הכספיות כלפי צדדים שלישיים ולא מיתנהל כנגדה כל הליך משפטי שהוא, תוך שאף לפי הדוחות הכספיים שלה, מצויה היא ברווח, ולעניין זה שגה אף ביהמ"ש בהבנת משמעות רווח ללא פחת.
אציין, כי גם לגופו של עניין לא מצאתי בעניינינו כי שגה בית המשפט קמא: כידוע הכלל הוא חיוב חברה תובעת בהפקדת ערובה, זאת מכח החזקה הקמה בעיניין כנגדה (סעיף 353א א' לחוק החברות התשנ"ט – 1999 (תיקון מס' 3) תשס"ה-2005), אלא אם הובאו טעמים לסתור, או בשל נסיבות שבשלן סבור ביהמ"ש בהתאם לשיקול הדעת המוקנה לו, כי אין מקום להורות כן (ר' למשל רע"א 1747/09 למיט יבוא ויצוא בע"מ נ' מדינת ישראל אגף המכס ומע"מ (23.3.09).
בעניינינו סבור היה ביהמ"ש קמא סבור היה כי מצבה של המבקשת מצדיק את חיובה בהפקדת ערובה ולא מצאתי טעם להתערב במסקנתו זו. יוער, כי העובדה שהבקשה הוגשה רק בחלוף 3 שנים מהגשת התביעה אין בה רבותא, שכן במועד זה, לאחר שהומצאה חוות דעת מומחה בית המשפט ובעקבות אופי והתנהלות ההליכים עד לאותו מועד, השתנה, כך לדעתם של המשיבים, האיזון הנידרש לבחינת סכויי התביעה וההוצאות הנדרשות לניהולה.
...
תמצית טיעוניה של המבקשת ביחס לחיובה בהוצאות היא, כי דין הבקשה היה להידחות וזאת נוכח שיקול הדעת המוקנה לביהמ"ש בעניין זה, והמתינות הנדרשת ממנו בנושא זה. עוד מזכירה המבקשת כי הבקשה הוגשה בחלוף 3 שנים מהגשתה, דבר המלמד על העדר חשש של ממש מצדם ומכל מקום מושתקים הן מלטעון זאת.
בנסיבות אלה, אין יסוד גם לטענותיה של המבקשת במישור זה. סוף דבר, לא מצאתי כי נפלה שגגה כלשהי מלפני בית המשפט קמא המצדיקה התערבותי.
הבקשה נדחית איפוא על שני חלקיה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו