מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה להעלאת תשלום חודשי בהליכי חדלות פירעון

בהליך רשות ערעור חדלות פירעון (רחד"פ) שהוגש בשנת 2020 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

לפניי בקשת רשות לערער אחר החלטת ממונה בעיניין גובה התשלום השוטף שנקבע ליחיד, בהתאם לסעיף 350 (ב) לחוק חידלות פרעון ושקום כלכלי תשע"ח – 2018 (להלן – החוק).
בפתח ההתייחסות הועלו טענות ביחס לאיחור במועד הגשת הבקשה, למעלה מ-45 ימים לאחר המצאת ההחלטה, ולכן נטען כי מטעם זה בלבד יש למחוק את הבקשה.
כמו כן, במידה ובן/בת הזוג נמצאים אף הם בהליכי חידלות פרעון, יש להפחית את התשלום החודשי שהוטל באותו הליך מן ההכנסה הפנויה (ס' 16.3 לנוהל).
...
דיון והכרעה לאחר שקראתי את הבקשה ותשובות המשיבים, הגעתי כלל מסקנה כי דין בקשת הרשות לערער להידחות.
בנסיבות אלה, אני מורה על דחיית הבקשה.

בהליך חדלות פירעון (חדל"פ) שהוגש בשנת 2022 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בנצרת חדל"פ 35660-10-20 איוב נ' ממונה על חידלות פרעון – מחוז חיפה והצפון ואח' תיק חצוני: 322779_4 בפני כבוד השופט עופר חיים שורק היחידה אתיר איוב, ת"ז 039150214 משיבים 1. ממונה על חידלות פרעון – מחוז חיפה והצפון ע"י ב"כ עוה"ד 2. שחר לזרוביץ (נאמן פנימי) פסק דין
אני דוחה את בקשת היחידה שלא להטיל עליה חובת תשלומים לאור התשלום החודשי שהיא מקבלת ממשרד החינוך כפנסיה רפואית בסך של 5900 ₪.
הפרת תנאי תכנית הפרעון – במידה והיחידה תפר את הוראות הצוו לשקום כלכלי, היא תהיה חשופה לסנקציות על פי הוראות החוק כדלקמן – הארכת תקופת התשלומים – בהתאם להמלצת הממונה והנאמן, ניתן יהיה להאריך את תקופת התשלומים בכל אחד מן המקרים הבאים – היחיד לא קיים תנאי מתנאי הצוו לשקום כלכלי, ובכלל זה אם אינו עומד בחובת התשלומים הקבועה בצו; היחיד נהג בחוסר תום לב, במטרה לנצל לרעה את ההליכים; היחיד לא שיתף פעולה עם הנאמן או הממונה; היחיד הפר את ההגבלות שהוטלו עליו באופן שהיה עלול לפגוע בהליך חידלות הפרעון; ליחיד חוב אשר נוצר באחת מן הנסיבות הבאות – מהתחייבות או מהתקשרות בעיסקה בהקף משמעותי שביצע היחיד בעת שידע או שהיה עליו לדעת כי יש סיכוי גבוה שלא יוכל לעמוד בהתחייבויותיו; נוצר מהזנחה חמורה בניהול ענייניו הכלכליים של היחיד, שנעשתה בחוסר תום לב; מקורו בחובת תשלום פיצויים לפי סעיף 77 לחוק העונשין; היחיד ביצע פעולה כאמור בסעיפים 219 עד 221 לחוק הגדלת במטרה להעדיף נושה על פני נושים אחרים, לגרוע נכסים מקופת הנשייה או להבריח נכסים; ניתן לגבי היחיד צו לפתיחת הליכים אחר בשבע השנים שקדמו לתחילת הליכי חידלות הפרעון.
...
לאחר שעיינתי בהצעת הממונה, תגובות היחידה והממונה, כמו גם העולה מהדיון שהתקיים ביום 19/5/22 אני מורה על מתן צו לשיקום כלכלי בהתאם לסעיף 161 לחוק ובהתאם לתנאים כדלקמן - חובת התשלומים : סכום התשלומים – היחידה תישא בתשלום חודשי בסך 1500 ₪.
אני דוחה את בקשת היחידה שלא להטיל עליה חובת תשלומים לאור התשלום החודשי שהיא מקבלת ממשרד החינוך כפנסיה רפואית בסך של 5900 ₪.
אולם, בשל מצבה של היחידה וההוצאות במצבה הרפואי הקשה, ראיתי לקבוע סכום זה. לא ראיתי מקום להאריך את התקופה מעבר ל-36 חודשים כפי הצעת הממונה לאחר שעיינתי בדוחות על הכנסות והוצאות שהוגשו לתיק בית המשפט.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

עוד יצוין שהמבקשת לא הייתה בקיאה, לטענתה, בפרטים שנשאלו על הנתבע 1, לרבות גובה התשלום החודשי שהושת עליו במסגרת הליכי חדל"פ וניכר כי היא ערה לכך שככל שהסכום הנמוך שננקב על ידי ב"כ הבנק הוא הסכום הנכון הרי שהדבר אינו תואם את מכלול הנסיבות הרלבנטיות לעניין (פרוט' הדיון מיום 15.7.21, בעמ' 8-7).
זאת ועוד: המבקשת העלתה טענות שלפיהן נטל הבנק פסק דין נגד הנתבע 1 בידיעה שזה נמצא בהליכי חידלות פרעון.
...
למען הסר ספק, כל יתר טענות המבקשת בבקשת הביטול - נדחות.
סוף דבר הבקשה לביטול צו העיקול הזמני שניתן ביום 13.4.21 - נדחית.
בשים לב לאופי הבקשה, אופן הגשתה וההוצאות שנדרשו לבירורה - אני מורה כי המבקשת/הנתבעת 2 תישא בהוצאות הבנק ובשכר טרחת עורך דינו בסך כולל, מופחת, של 3,500 ₪ שישולמו בתוך 30 ימים מהיום, שאם לא כן יישא הסכום הפרשי ריבית והצמדה כחוק.

בהליך ערעור חדלות פירעון (עחדל"פ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

על כן ביקשה המערערת להפחית את התשלום החודשי ולקבוע כי כל תשלום שייקבע לא יחול באופן רטרואקטיבי עליה, מאחר ואין ביכולתה לגייס את סכום הפגור (ראו נספח ג' להודעת העירעור).
על כן ביקשה המערערת להחיל את קביעת רשם ההוצאה לפועל על הקצבה אותה היא מקבלת ממשרד הבטחון ומהמל"ל. לטענת המערערת היא אלמנת צה"ל ועל כן היא זכאית לתקבולים ממשרד הבטחון ומצה"ל. לטענתה, העובדה שיש לה יותר ממקור הכנסה אחד, אינה שוללת אוטומאטית את הפטור מתשלום בהליך חידלות פרעון והיה על בית משפט קמא להכריע בשאלה אם קצבה לפי סעיף 31(א) לחוק מישפחות חיילים כדין קצבה לפי סעיף 311 לחוק הביטוח הלאומי, השוללת את זכות הנאמן בכספים אלה.
סמכותו של הממונה להשית על יחיד תשלום חודשי, וגבולותיה, מוסדרים בסעיף 156 לחוק חידלות פרעון, אשר קובע כלהלן: "(א)  עם מתן צו לפתיחת הליכים יקבע הממונה דמי מחיה כהגדרתם בסעיף 160 שיוקצו ליחיד מעת לעת בתקופת הביניים, מהכנסתו מעבודה או מכל מקור אחר.
...
לפיכך, איני מוצא עילה להתערב בהחלטת בית משפט קמא והנני קובע כי ההחלטה בעניין צו התשלומים נשלחה למערערת כבר בחודש 12/2020, ועל כן אין מקום לפטור את המערערת מתשלום רטרואקטיבי של צו התשלום העיתי.
סבורני כי מתן פטור ליחידה כאמור, ירוקן מתוכן את התכלית העומדת בבסיס השתת תשלום חודשי על יחיד הנמצא בהליך חדלות פירעון.
נוכח האמור, משלא מצאתי כל עילה להתערבות בפסק דינו של בית משפט קמא, דין הערעור להידחות.

בהליך חדלות פירעון (חדל"פ) שהוגש בשנת 2024 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בתגובתו האחרונה הביע היחיד היתנגדותו להעלאת צו התשלומים מ- 250 ₪ בחודש ל- 3,000 ₪ בחודש ובקש לקבוע תכנית שקום בת 36 חודשים, שבה יעמוד צו התשלומים על 800 ₪ לחודש (הגם שבתגובות קודמות הציע להעמיד את גובה התשלום החודשי על 1,000 ₪ בחודש).
נטען כי אין מקום לקבוע את התשלומים בהסתמך על אמות המידה שנקבעו על ידי הממונה על חידלות פרעון ביחס לדמי המחייה בכבוד, שכן בפועל ילדיו של היחיד מצויים אצלו חמישה מתוך שבעה ימים בשבוע בשל נסיבות שפורטו, אך לא הובאה להן אסמכתא, כי הוא ובת זוגו, וילדיהם נאלצים להצטופף בדירת שלושה חדרים, וכי יש ליחיד הוצאות חריגות בשל קשיים שונים שמהם סובלים ילדיו.
בתום הדיון הודיעו הצדדים על הסכמתם לכך שהבקשה תיתקבל, ואולם חלקו של היחיד בעזבון לא ימומש, אלא שאמו של היחיד תפדה את זכויותיו ותשלם לקופת הנשייה סך של 100,000 ₪ שישולמו ב-60 תשלומים חודשיים שוים ורצופים, והיחיד עצמו יוסיף סך של 50,000 ₪ במסגרת תכנית הפרעון ובנוסף לתשלומים החודשיים שייקבעו בתכנית.
הפרת תנאי תכנית הפרעון – במידה והיחיד יפר את הוראות הצוו לשקום כלכלי, יהיה חשוף לסנקציות על פי הוראות החוק כדלקמן: הארכת תקופת התשלומים – בהתאם להמלצת הממונה והנאמן, ניתן יהיה להאריך את תקופת התשלומים בכל אחד מן המקרים הבאים: היחיד לא קיים תנאי מתנאי הצוו לשקום כלכלי, ובכלל זה אם אינו עומד בחובת התשלומים הקבועה בצו; היחיד נהג בחוסר תום לב, במטרה לנצל לרעה את ההליכים; היחיד לא שיתף פעולה עם הנאמן או הממונה; היחיד הפר את ההגבלות שהוטלו עליו באופן שהיה עלול לפגוע בהליך חידלות הפרעון; ליחיד חוב אשר נוצר באחת מן הנסיבות הבאות – מהתחייבות או מהתקשרות בעיסקה בהקף משמעותי שביצע היחיד בעת שידע או שהיה עליו לדעת כי יש סיכוי גבוה שלא יוכל לעמוד בהתחייבויותיו; נוצר מהזנחה חמורה בניהול ענייניו הכלכליים של היחיד, שנעשתה בחוסר תום לב; מקורו בחובת תשלום פיצויים לפי סעיף 77 לחוק העונשין; היחיד ביצע פעולה כאמור בסעיפים 219 עד 221 לחוק במטרה להעדיף נושה על פני נושים אחרים, לגרוע נכסים מקופת הנשייה או להבריח נכסים; ניתן לגבי היחיד צו לפתיחת הליכים אחר בשבע השנים שקדמו לתחילת הליכי חידלות הפרעון.
...
חישוב זה מוביל למסקנה כי גם המלצת הנאמן וגם המלצת הממונה ביחס לגובה התשלום החודשי היא נמוכה, ואולם לא אחמיר עם היחיד מעבר להמלצתם.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו