מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה להעברת שאלות הבהרה למומחה מטעם בית הדין

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

זוהי זכותו ואולי חובתו אולם לאחר קבלת חוות הדעת של המומחה שהייתה חד משמעית כי היה מקום לאשר את שמירת ההיריון, לא ויתר המל"ל ולא הכיר בתביעה אלא ביקש להעביר שאלות הבהרה נוספות למומחה מטעם בית הדין.
...
שאלה: האם נוכן שהמלצת הפסיכיאטר (ד"ר בונצל מיכאל מתאריך 11.12.2019) הייתה מתן חופש מחלה ולא שמירת הריון? תשובה: "בכל האמור לגבי המלצת הפסיכיאטר שכתב חופש מחלה, עניתי בתשובה לשאלה מס' 1." שאלה: האם נכון שהמלצת הרופא התעסוקתי (ד"ר גפן מיום 15.12.2019) הייתה אי כושר/חופשת מחלה ולא שמירת הריון? תשובה: "רופא התעסוקה אימץ כלשונם את המלצות הפסיכיאטר. והוא אינו מומחה לנפש האדם ולסיכונים המתלווים למצבים פסיכיאטרים. לפיכך, אני מקבל קודם כל את המלצתו של הפסיכיאטר ד"ר בונצל". שאלה: האם נכון כי רופא המוסד לביטוח לאומי ציין בנימוקי החלטת שלילת הגמלה מתאריך 03.01.2020 כדלקמן: "כפי שהומלץ ע"י הפסיכיאטר והרופא התעסוקתי – אם קיים אי כושר, יש לתת חופש מחלה ככל שנדרש"? תשובה: "כבר עניתי על הניואנסים, הדקויות שבין אי כושר עבודה לחופש מחלה כפי שאני רואה זאת (ראה תשובה 1)." שאלה: לפיכך, אם בקשת הגמלה לא נבעה מההיריון ולא סיכנה אותו וניתן היה להסתפק בחופש מחלה כפי שהומלץ גם ע"י הפסיכיאטר וגם על ידי הרופא התעסוקתי, מדוע ע"פ מסקנותיך היה מקום לאשר שמירת הריון ולא חופש מחלה? תשובה: "אין לי ספק כי לגברת ____ הסובלת מ OCD כרוני עם התפרצות והחמרה בזמן ההיריון כפי שבא לידי ביטוי בסיפור הקליני ובסיכום הפסיכיאטר יש לאשר שמירת הריון בין התאריכים 11.12.2019 ועד 26.1.2020". טענות הצדדים: טענות התובעת: התובעת, אשר איננה מיוצגת, מפנה את ביה"ד לחוות דעתו של המומחה אשר קבע כי היה מקום לאשר את שמירת ההיריון.
הכרעה: לאחר שעיינו בחוות דעתו של המומחה ובתשובותיו לשאלות ההבהרה, בחנו את טענות הצדדים, באנו לכלל מסקנה כי דין התביעה להתקבל.
למרות שהפסיכיאטר רשם לתובעת אישור מחלה גם אנו סבורים כי כלל לא ברור אם הרופא הבין את ההבדל המשפטי בין "מחלה" ל"שמירת היריון".
הבר-סמכא להחליט אם אישה בהיריון אמורה להימצא בשמירת היריון הוא רופא הנשים, המומחה מטעם ביה"ד. מצאנו את חוות דעתו של המומחה עקבית ומנומקת והמומחה השיב על כל השאלות שנשאל.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

לפניי בקשת התובע להעברת שאלות הבהרה למומחה אשר מונה מטעם בית הדין, ד"ר אנג'ל (להלן: "המומחה").
...
לאחר שעיינתי בכלל החומר שבתיק, בבקשה, בתגובה ובתשובה ובהתחשב בכך ששאלות ההבהרה הן תחליף לחקירתו הנגדית של המומחה וכי כאשר מתעוררות שאלות לגבי חוות הדעת יש מקום למצות את שאלות ההבהרה לבירור אותן שאלות, מצאתי להעביר למומחה חלק משאלות ההבהרה שמבקש התובע להעביר למומחה, כפי שיפורט להלן.
אשר לשאלה 2, מקובלת עלי עמדת הנתבע שלפיה המומחה אינו מחוייב לתמוך חוות דעתו בספרות רפואית.
מה גם שהעובדה כי לא ניתן לשלול טענה אינה מובילה למסקנה כי ההיפך מהטענה הוא הנכון.
מקובלת עליי עמדת הנתבע שלפיה יש להמציא למומחה את מלוא המאמרים ולא רק את הפרקים המצוטטים ועל כן, התובע יפעל להגיש לתיק בית הדין עותק מהמאמרים עד ליום 13.3.22.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

לפניי בקשה להעברת שאלות הבהרה למומחית הנוספת אשר מונתה מטעם בית הדין, ד"ר קרין ציקל שלום (להלן: "המומחית").
...
כיצד לאור העובדה שבעובדות לא נקבע דבר לעניין אופן, תדירות והיקף בשימוש כלי חימום הגעת למסקנה כי יש קשר סיבתי למחלת סרטן הריאות? ו.5.
על רקע האמור, נא הסברך לקביעתך כי "במקרה ייחודי הזה לסרטן ריאות יש קשר מובהק לחשיפה תעסוקתית כפי שתוארה בעובדות". האם תסכימי כי הגידול בריאות שאובחן בשנת 2015 הינו הגידול השלישי שהתגלה אצל התובע? האם תסכימי כי ביום 29.1.18 התובע עבר ניתוח לכריתת פוליפ מהמעי הגס? האם תסכימי כי מדובר ב-3 סרטנים ראשוניים? הינך מתבקשת לעיין בצילום (המצ"ב) מהטקסטבוק באונקולוגיה של De Vita et al. על פי מאמר זה אותרו עד היום 13 גנים שונים הגורמים לשכיחות יתר בסרטן הכליה, ובין היתר לסוג של RCC שהתגלה אצל התובע.
האם תסכימי כי לאור כל האמור, המסקנה היא כי לא ניתן לקבוע בסבירות העולה על 50% כי קיים קשר סיבתי בין המחלות של התובע סרטן הכליה וסרטן הריאות לעבודתו? האם תסכימי כי ניתן לקבוע כי מידת ההשפעה של העבודה פחותה מ-20% ואינה משמעותית בהשוואה לגורמי סיכון אחרים? החלטה לעניין העברת השאלות למומחית תינתן בנפרד ותשלח לצדדים ולמומחית.

בהליך בקשת רשות ערעור (בר"ע) שהוגש בשנת 2022 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

השופטת לאה גליקסמן לפניי בקשת רשות ערעור על החלטת בית הדין האיזורי חיפה (השופטת סאוסן אלקאסם; ב"ל 9953-11-19), במסגרתה נדחתה בקשת המבקש להעברת שאלות הבהרה למומחה מטעם בית הדין (להלן – הבקשה ו-ההחלטה בהתאמה).
...
אשר על כן השאלה נדחית.
כל שנקבע הוא כי הוא עבד עם כפפות, הא ותו לא. עוד נטען כי הסתמכות המומחה על עובדה לא נכונה או עובדה לא מוסכמת מהווה חריגה מסמכותו, באופן המצדיק בירור קביעותיו באמצעות שאלות ההבהרה שביקש להפנות, וזאת "טרם הגשת בקשה למינוי מומחה רפואי נוסף". דיון והכרעה לאחר בחינת הבקשה והחומר הנוגע לעניין מתיק בית הדין האזורי, הגעתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה להידחות אף מבלי להידרש לעמדת המוסד.
סוף דבר – בקשת רשות הערעור נדחית.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

הצדדים הגיעו להסכמה על מינוי מומחה רפואי מטעם בית הדין שיתייחס לשאלה האם היה צידוק רפואי לאישור שמירת ההיריון שניתן לתובעת, וזאת בהסתמך על העובדות הבאות: התובעת ילידת שנת 1987.
לאחר הגשת חוות הדעת, התובעת ביקשה להעביר למומחית שאלות הבהרה מטעמה.
בהחלטת בית הדין מיום 21.2.23 הופנו למומחית שאלות הבהרה, ואלו נענו בחוות דעת משלימה מיום 18.3.23 (שהתקבלה ביום 29.3.23).
...
אכן, הניסוח בו בחרה המומחית לבטא את הסיכון לתובעת או לעוברה איננו מובהק, אך שוכנעתי כי חוות הדעת כמכלול מצביעה על סיכון.
שורת הסיכום של חוות הדעת תומכת במסקנה האמורה ולפיה: "לאור ההבנה כי הבעיה הקשתה על התנהלותה המלצתי בחוות דעתי המקורית על מתן שמירת הריון בחודש האחרון להריון, וזו המלצתי". לאור האמור, בשים לב לאישור הרפואי מזמן אמת, ובשים לב לחוות דעתה של המומחית, לפסיקה לפיה אין צורך בסכנת חיים דווקא, בתחלואה קשה או בנזק בלתי הפיך, ולגדרי המחלוקת בין הצדדים לרבות התקופה שבמחלוקת– לא מצאתי הצדקה שלא לאמץ את המסקנה בחוות דעתה של המומחית.
סיכום לאור כל האמור לעיל, התביעה מתקבלת בחלקה בהתאם לחוות דעת והמלצת המומחית, כך שהתובעת זכאית לגמלת שמירת היריון לתקופה של החודש שקדם ללידה (כאמור, התובעת ילדה ביום 4.2.20).
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו