עסקינן בבקשת רשות ערעור על החלטת בית משפט לעינייני מישפחה בחיפה (כב' השופטת רויטל באום) מיום 3.7.22 בתיק תמ"ש 27681-01-21 (להלן: "ההחלטה קמא" ו- "התיק קמא" בהתאמה), אשר במסגרתה הורה בית המשפט קמא לצדדים, להודיע תוצאות ההתמחרות ביניהם עד ליום 31.7.22, והכל כפי שיפורט להלן.
לטענת המבקש בבקשת רשות העירעור, לאחר שנודע לאם על ההתמחרות הצפויה, היא הגישה ביום 16.6.22 הודעה דחופה מטעמה בתיק קמא, במסגרתה ציינה כי היא מעבירה למבקש באופן בלתי חוזר את כל זכויותיה בדיירות המוגנת נשוא ההסכם מיום 18.11.20, וכי היא מבקשת לפעול למכר הנכס בשוק החופשי או בהתמחרות בין הצדדים.
ביום 23.6.22 ניתנה החלטה בתיק קמא, כהאי לישנא:
"אימם של הצדדים אינה צד להליך, והחלטותיה אינן רלוואנטיות לאופן נהולו. ההליך ימשיך כפי שהתחיל ועפ"י המצב העובדתי והמשפטי שהיה עם פתיחתו. ככל שהתובע מבקש לשנות מהמצב העובדתי והמשפטי - יחזור בו מהתביעה, ישלם הוצאותיה של הנתבעת בעטיו של ההליך שננקט לשוא, ויגיש תביעה חדשה אשר תדון עפ"י התור, ככל שהתובע מבקש לעשות כן, יודיע עד ליום 30.6.22 ויינתן צו להגשת טיעון בשאלת ההוצאות. ככל שהתובע מבקש להמשיך בהליך כפי שהתחיל, כי אז בדיון שהתקיים לפניי ביום 25.4.22 ניתנה הצעתי לבצוע היתמחרות, ועל הצדדים לפעול בהתאם ולהודיע תוצאות ההתמחרות עד ליום 31.7.22".
ביום 29.6.22 הגיש המבקש הודעה ובקשה לפירוק שתוף בנכס, במסגרתה הבהיר כי אין בכוונתו לשנות את תביעתו, בפרט כשאין שינוי בטענותיו הן העובדתיות והן המשפטיות.
המבקש מעוניין למכור את זכויותיו לכל המרבה במחיר, ומעולם בכתב התביעה לא דרש את מכר זכויותיו כתפוסות, אלא אך הציג את המצב העובדתי הקיים והתחייבותו כלפי האם, ואין בכך פסול.
המבקש ביקש למנות כונס נכסים לצורך פירוק השתוף בנכס ומכירתו לכל המרבה במחיר.
בכל הקשור לבקשת המבקש למינוי כונס נכסים למכר הנכס, חרף העובדה כי בית משפט קמא לא דן בה בהחלטו מיום 3.7.2022, סבורני כי אין מקום למינוי כונס נכסים בתיק קמא, שעה שנראה כי עסקינן בפרוק שתוף בנכס שאיננו מורכב או מסובך, ואין צורך להכביד על הצדדים בהוצאות בנידון.
...
ביום 14.7.22 ניתנה החלטת בית המשפט קמא כדלקמן:
"אני קובעת ישיבת קדם משפט לצורך התמחרות בין הצדדים בפיקוח בית המשפט ביום 24.10.22 בשעה 10:00".
טענות המבקש בבקשת רשות הערעור
המבקש חזר בבקשת רשות הערעור על טענותיו שהובאו בבקשה קמא מיום 29.6.22, והוסיף כדלקמן:
טעה בית משפט קמא עת חסם את דרכו של המבקש מקבלת סעד שפורט באופן ברור בכתב תביעתו.
מעבר לצורך, אף אם נדון בטענות המבקש שהופנו כלפי שתי ההחלטות קמא הנ"ל, דין בקשת רשות הערעור להידחות.
בכל הקשור לבקשת המבקש למינוי כונס נכסים למכר הנכס, חרף העובדה כי בית משפט קמא לא דן בה בהחלטו מיום 3.7.2022, סבורני כי אין מקום למינוי כונס נכסים בתיק קמא, שעה שנראה כי עסקינן בפירוק שיתוף בנכס שאיננו מורכב או מסובך, ואין צורך להכביד על הצדדים בהוצאות בנדון.
סוף דבר
לאור כל האמור לעיל אני מורה על דחיית בקשת רשות הערעור.