משעה שנקלעו החייבים בלישכת ההוצאה לפועל להליכי חידלות פירעון ומונו המשיבים כבעלי תפקיד, מעוכבים לחלוטין הליכי האכיפה בלישכת ההוצאה לפועל: –
"כידוע, אחת מתוצאותיו של צו כנוס היא עיכוב מכוח הדין של הליכים התלויים ועומדים נגד החייב בגין חוב בר תביעה ואיסור על נקיטת הליכים חדשים נגדו בלא נטילת רשות מבית המשפט. אחת ממטרות עיכוב ההליכים היא מניעת פגיעה בעיקרון השויון בין הנושים" [ע"א (חיפה) 2021/02 בנק אוצר החייל בע"מ נ' ש.ק. ארבל שיווק בע"מ, פ"מ תשס"ב (1) 255, 267].
ולאחר שיועברו יחולקו על ידי המפרקים בהתאם להכרעות בתביעות החוב ובכפוף לכל דין, ודוק: מצב בו עוברים הכספים במישרין לידיו של אחד הנושים הנו בגדר של העדפה פסולה, וגם בית המשפט העליון, כבר אמר את דברו בנושא, לרבות בהקשר לסעיף 48 הנ"ל:-
"כאשר יש איפוא בהליך כלשהוא – והליכי הוצאה לפועל, כאמור, בכלל זה – המתנהל על-ידי נושה המבקש להפרע את חובו של החייב כלפיו כדי להשפיע, במישרין או בעקיפין, על הערך הכלכלי העומד לרשות כל יתר הנושים, או על סדרי העדיפויות ועל עיקרון השויון בין הנושים, הרי שיש להפסיק הליך זה ולצרף את עניינו של הנושה למסגרת ההליך הקולקטיבי. במקרה שבפניי ההליך שניהל בנק לאומי על-מנת להפרע את חובה של החברה כלפיו היה הליך לחיוב צד שלישי – המוזיאון – לפי סעיף 48(א) לחוק ההוצאה לפועל. כידוע, הליך זה הוא בבחינת הליך "תביעה" מקוצר, המאפשר לנושה שפתח בהליכי הוצאה לפועל כנגד החייב ונפגע ממעשי צד שלישי שפעל בלא הצדק סביר בנגוד להוראת צו עיקול שנמסרה לו, להפרע מן הצד השלישי את ניזקו.
...
לכשביקש המבקש מלשכת ההוצאה לפועל לקדם הליך על פי סעיף 48 לחוק, ניתנה ביום 20.7.17 ע"י רשם ההוצאה לפועל החלטה לפיה מבקש הוא בנסיבות שנוצרו את עמדת בית המשפט של חדלות פירעון הדן בעניינם של החייבים, שהרי, וכלשון הרשם הנכבד: "באם לא יעשה כן, עשויה להיווצר העדפת נושים וכן עלול להיווצר מצב של גריעה ממסת הנכסים של החייב".
על החלטה זו הוגש ערעור לבית משפט השלום בירושלים וביום 25.2.18 נדחה הערעור (עש"א 21215-09-17).
ייתכן, שדי היה באמור לעיל כדי להוביל למסקנה המתבקשת, ומשעה שהובהר שגם הליכים כלפי צדדים שלישיים יונקים את כוחם מתיק ההוצאה לפועל, ובתיק זה מעוכבים ההליכים לחלוטין, נגזר גם דינן של הבקשות כלפי צדדים שלישיים.
מובטחני שלא לכך התכוון בא כוח המבקש, אך לאחר ניתוח תמונת המצב, נמצאנו למדים שזו, למעשה, מהות הבקשה, שזוהתה כבר בהתאם עוד על ידי כב' הרשם.
סוף דבר, הבקשה נדחית.