בפניי בקשה לדחיית התובענה על הסף מחמת העדר סמכות מקומית, לחלופין מחיקתה מחמת העדר סמכות מקומית ולחילופי חילופין מתן הוראות בדבר העברת הדיון בה לבית משפט השלום במחוז ירושלים.
תקנה 101 (ב) לתקנות מוסיפה וקובעת כי "לא ייעתר בית המשפט או הרשם לבקשת דחיה מחוסר סמכות, אם נראה לו שיש להעביר את העניין לבית משפט או לבית-דין מוסמך לפי סעיף 79 לחוק בתי המשפט".
17.
...
לעניין זה ראו י' זוסמן, סדרי הדין האזרחי, אמינון הוצאה לאור, מהדורה שביעית (1995), בעמ' 384:
"העדר עילת תביעה הוא, איפוא, פגם המתגלה על פני כתב התביעה עצמו, מקריאת המסמך וללא חקירה ודרישה בעובדות. לצורך כך חייב הנתבע להניח כי יעלה בידי התובע להוכיח את כל אשר טען בכתב התביעה. היינו, את כל 'העובדות המהותיות' אשר פירש בו בהתאם לתקנה 9(5) ותקנה 71(א). אם אף ברור ונעלה מכל ספק הוא, שעל יסוד העובדות שטען להן לא יוכל התובע לזכות בסעד שביקש, כי אז – ורק אז – אומרים שכתב התביעה אינו מראה עילה. במקרה כזה, סוף התביעה, לאחר שתתברר, להידחות, ותביעה שסופה להידחות, אפילו יוכיח התובע את כל העובדות שהסתמך עליהן, מה טעם לגבות ראיות להוכחתה, ולשמעה?"
(לעניין זה ראו גם פסק הדין בע"א 163/84 מדינת ישראל נ' חברת העובדים העברית השיתופית הכללית בארץ ישראל בע"מ, פ''ד לח(4) 001)
ומכאן לענייננו.
אף לא שוכנעתי כי קבלת הבקשה תפגע בתובעת באופן שיש בו לפגוע בזכות הגישה שלה לערכאות, או כי תניית השיפוט הנה מקפחת, בשים לב לאופן הפעולה של הנתבעת, כמתואר בכתב התשובה.
אשר על כן אני מקבלת את הבקשה בחלקה ומורה על העברת הדיון בתביעה לנשיא בתי משפט השלום במחוז ירושלים, אשר ינתב את התיק לשמיעה.