במסגרת בקשה שהוגשה ביום 19.10.2022 לביטול אחת מישיבות ההוכחות שנקבעו בתיק, הודיעו באי-כח המבקש כי: "ביום 19.10.2022 הודיע ב"כ המבקש לב"כ המשיבה כי הוא מושך את חוות דעתו של המומחה מטעמו, ד"ר גרבר, לאור המסמכים שהתקבלו במסגרת גילוי המסמכים בין הצדדים, המייתרים את חוות דעת המומחה, מקום שקביעותיו ממילא עולות ממסמכים שיצאו תחת ידי המאסדר".
יצוין כי המשיבה הסכימה לביטול ישיבת ההוכחות המדוברת, הגם שלא הסכימה לנטען בבקשה לעניין נפקות המסמכים שהתקבלו במסגרת גילוי המסמכים "...ומבלי לוותר על כל טענה או זכות לגופו של עניין בקשר עם ויתור התובע על חוות הדעת שהוגשה מטעמו...".
בהסכמת הצדדים נערכה פניה למאסדר – המשרד להגנת הסביבה - כדלקמן:
"א. המאסדר ימציא לביהמ"ש ולצדדים את המידע והראיות שברשותו, ככל שקיימים, ביחס לארועי פליטת העשן מבתי הזיקוק שמפעילה המשיבה באשדוד, הנטענים בבקשת האישור, ככל שארעו, ביום 20.4.2017 ובמהלך שנת 2018, לרבות מידע, ככל שמצוי בידי המאסדר, לעניין משכם של האירועים, והרכבי החומרים שנפלטו במהלכם.
ביחס לטענות בדבר ארועי פליטת עשן במהלך שנת 2018, נכתב: "לאחר בדיקה שערכנו עם גורמי המיקצוע במחוז, לא מצאנו מידע אודות ארועי פליטת עשן שחור מבתי הזיקוק שמפעילה המשיבה באשדוד בשנת 2018. להשלמת התמונה, יצוין כי מבדיקה עם מנהל מוקד חרום במשרד, עולה כי במהלך 2018 התקבלה פניית ציבור אחת בעיניין פליטת עשן ממפעלה של המשיבה, מיום 4.7.18 ובשעה 18:51, לפיה נראה עשן שחור מהארובה הדרומית, תוך כדי נסיעה בכביש תל אביב – אשדוד. למיטב ידיעתנו לא היה המשך טפול בפניה זו".
במסגרת העמדה פורט כי פליטת העשן השחור בארוע הנידון עומדת בנגוד להוראת סעיף 17(א) לחוק אויר נקי, ומהוה גם עבירה פלילית לפי סעיף 63(א)(3) לחוק, וכי בגינה הוטל על המשיבה עיצום כספי.
אין די כמובן, בהנחת תשתית ראייתית לביסוס הטענה בדבר פליטת מזהמים לאויר, כדי להקים למבקש, או למי מחברי הקבוצה הנטענת, עילת תביעה נגד המשיבה בגין האירועים הנטענים, ועל המבקש היה להוכיח, לכאורה – לעניין העוולות הנזיקיות הנטענות לרבות הפרת הוראה חוקית ורשלנות, הן את עצם קיומו של נזק למי מחברי הקבוצה, והן את הקשר הסיבתי בין היתנהגותה של המשיבה שהתבטאה בפליטת המזהמים ובין הנזק האמור; ולעניין טענת הפגיעה באוטונומיה, את עצם הפגיעה הנטענת אשר בגינה נכפתה על חברי הקבוצה, לטענת המבקש בבקשתו, נשימת אויר שאינו נקי.
בנסיבות, נוכח הקף ההיתדיינות בפועל, ובשים לב לחשיבות התביעות הייצוגיות הסביבתיות, ולצורך להמנע מהרתעת יתר של תובעים ייצוגיים אפשריים בתחום זה, יישא המבקש בהוצאות המשיבה בגין הדיון בבקשה בסך 7,500 ₪.
...
גם בענייננו נטען לקיום של נזק לא ממוני בדמות פגיעה באוטונומיה המתבטאת בתחושות שליליות, אך סבורני כי לא הוכח נזק תוצאתי בלתי-ממוני ממשי, אשר נבע מפגיעה בגרעין הקשה של האוטונומיה.
סבורני כי ענייננו שונה מן העניין שנדון בהחלטת בית המשפט הנכבד בחיפה בת.צ. (חי') 66434-06-19, משבאותו עניין נמצא כי יש מקום לאשר את התובענה הייצוגית בנסיבות שבהן המבקשות נמצאו במתחם אשר נסגר על ידי הרשויות בגין דליפת האמוניה, ומשכך סבר בית המשפט כי קיימת אפשרות סבירה ששאלת הנזק בגין פגיעה באוטונומיה תוכרע לטובת חברי הקבוצה, באשר "...ניתן להניח כי כל מי שנחשף לידיעה בדבר דליפת חומר מסוכן כאמוניה ונכח באזור (ההדגשה במקור – ג.ג) שנסגר לתנועה על ידי הרשויות, חש רגשות שליליים, חשש לבריאותו וכיוב' ונגרם לו נזק לא ממוני"(ס' 70 להחלטה), משמע, בבסיס הקביעה עומדת המסקנה בדבר חשיפתם האפשרית של חברי הקבוצה למזהמים בגין הימצאן באזור אשר נסגר על ידי הרשויות בשל דליפת האמוניה, פעולה שיש בה משום ראיה נסיבתית לנוכחות מזהמים באותו אזור, שלא כבענייננו, כאשר לא הונחה תשתית ראייתית כלשהי לחשיפת המבקש וחברי הקבוצה הנטענת למזהמים (יוער, כי על ההחלטה האמורה הוגש ערעור אשר טרם נדון).
על כן, נדחית בקשת האישור.