לטענת התובע, הסיבה לפגיעת הנתבעים בו הנה העובדה כי הוא לא תמך בנתבע 3 בעת מערכת הבחירות וכן כיוון שהתובע ביקש לחסוך בהוצאות הנתבעת, באופן אשר היה עלול לפגוע במקורב לנתבע 3.
נטען כי לתובע לא מגיעה תוספת שכר בגין תפקידו כראש מטה בטיחות, כיוון שתפקיד זה הוא חלק בלתי נפרד משני תפקידיו האחרים.
יצוין כי התובע העלה כבר בכתב התביעה את דבר העובדה כי יו"ר ארגון מפעילי תחבורה הארצי של המועצות אזוריות מטעם ההסתדרות, פנה בשמו לנציגי ההסתדרות ובקש לזמן ועדה פריטטית בנושא אי קדומו בדרגות מפאת הפליה ובקשה לקדמו בדרגה, תחילה מהיום שבו אותו עובד אחר קודם בדרגה.
בדיון מוקדם אשר היתקיים בתיק ביום 24.9.2017, ניתנה החלטת בית הדין, כי בטרם תתבררנה הטענות המקדמיות שהעלו הנתבעים בכתב הגנתם, לרבות טענת אי מיצוי ההליכים בועדה הפריטטית, יפנו הצדדים לועדה במשותף לצורך קבלת תשובה רשמית ועדכנית.
ועדה פריטטית, אשר הנה כלי ידוע ומוכר במשפט העבודה הקבוצי, מהוה חלק בלתי נפרד מהתפיסה לעיל, ובית הדין, אשר לו הפיקוח השפוטי על פעולתה, ייתן להחלטותיה נפקות מלאה כל עוד מילאה אחר כללי הצדק הטבעי ולא חרגה מן הסמכות שהוקנתה לה.
בית הדין הארצי לעבודה, הביע את דעתו בסוגיות אלו לא אחת, תוך שהוא קובע בין היתר את הדברים הבאים היפים לענייננו:
"חשיבות רבה נודעת לאוטונומיה של השותפים ליחסי עבודה. על פי השיטה במשפט העבודה הישראלי, הותיר המחוקק לצדדים ליחסי העבודה הקבוציים, במסגרת האוטונומיה שלהם, את הכוח והסמכות לקבוע את תוכנו של הסכם קבוצי. מקום בו במסגרת הסכם קבוצי מוקם מנגנון מיוחד להכרעה בסכסוכים בין המעסיק לבין עובדיו, תחת בירור הסיכסוך בבית הדין, יש להיתחשב, ככל האפשר, ברצון הצדדים. עקרון זה תקף גם לגבי הסכמות של השותפים ליחסי עבודה בעיניין ועדות פריטטיות והעברת סכסוכים להליך בוררות או לגישור. כך, במקום עבודה מאורגן, כאשר ארגון העובדים מהוה כוח מאזן לכוחו של המעסיק, יש לכבד את רצונם של הצדדים, שהנו פרי של משא ומתן ביניהם, ליישב סכסוכים בדרכים אלטרנאטיביות. משהוקם במקום עבודה מאורגן מנגנון ליישוב סכסוכים, לרבות הליך בוררות, חזקה כי שני הצדדים דאגו לתקינות ולהגינות של המנגנון, שכן הדעת נותנת ששני הצדדים חפצים במנגנון נטראלי אשר יכריע בסכסוכים באופן עינייני, נכון, יעיל והוגן". (ע"ע 1504/04 ד"ר ללה אבין – מכבי שירותי בריאות, פד"ע מ' 505, 526).
...
עוד צוין כי במסגרת השיחות הועלו הצעות פרישה לתובע אולם אלו לא התקבלו על ידו כאשר בסופו של דבר, לאחר שבמשך תקופה ארוכה לא התקיימו מגעים בין הצדדים, פרש התובע לגמלאות בחודש מרץ 2017.
ובכן, לאחר ששקלתי את טענות הצדדים ולנוכח עמדות הוועדה כפי שהובאו לפני באמצעות הגב' יפעת בן ציון, במכתבה מיום 15.10.2017 וכן בפירוט רב באמצעות עו"ד רונן אהרוני, ביום 16.11.2017, אני סבור כי במקרה זה מוצו ההליכים לפני הוועדה הפריטטית, הגם שלא ניתנה החלטה כתובה בעניינו של התובע על ידי הוועדה.
בקשת הנתבעים בכתב ההגנה בנושא זה לפיכך, נדחית.