מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה להיתר שינויים הכולל בניית קירות עץ חיצוניים

בהליך ביטול צו הריסה מינהלי (בצה"מ) שהוגש בשנת 2018 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

לגבי הקירות והגג שמעליהם שצוינו בפריט 1 לצוו ההריסה, התרשם בית משפט קמא כי הם "היו קיימים במקום ונעשה בהם אך עבודות טייח או צבע בעקבות השריפה". באשר לפריט 2 בצו ההריסה המינהלי, המעקה מאיסכורית והקירות אשר בצד הדרומי התרשם בית משפט קמא כי "היו קיימים עוד לפני כן וכי השינויים בהם אינם מהותיים כי אם אך קוסמטיים". לגבי הסככה המצוינת בפריט 3 לצוו ההריסה, צוין כי היא "היתה אכן קיימת באותו מקום, כימעט באותם מימדים וכן עם סגירת הצדדים, כנראה מפריטי עץ, וכן היה לה גג קשיח, כאשר לאחר השריפה ניבנתה הסככה מחדש מעמודי ברזל או אלימניום ללא סגירת הצדדים והגג שלה שהיה גג קשיח מאסכורית נעשה היום מבריזנט" לאחר הגשת סיכומי המשיבים, הוגשו סיכומי המערערת.
המערערת עוד טענה, כי אין המדובר בעניינינו בעבודות הנופלות בגדר "שינוי פנימי", שכן בוצעו עבודות משמעותיות, אשר כללו בניית קירות מחדש, לרבות קירות חצוניים, בניית מעקה בגג המבנה ובניית סככה חיצונית על גבי קונסטרוקציה חדשה, והפנתה בעיניין זה לעניין בן עזרא.
אף כאן מצאתי שלא להתערב במימצא עובדתי זה שנקבע אך לצורך הדיון בבקשה לביטול צו הריסה מינהלי ולדחות את העירעור אף בנקודה זו. נוכח האמור, וכאשר מסקנותיו של בית משפט קמא הן עובדתיות והן מעוגנות בחומר הראיות לרבות על ביקור שערך בית משפט קמא במקום, סבורני כי אין מקום להתערב בקביעתו של בית משפט קמא, לפיה מדובר בעבודות שיפוצים בלבד הכוללות שינויים פנימיים, אשר אינן מצריכות קבלת היתר בנייה.
...
לסיכום, קבע בית משפט קמא כי המבנה היה קיים עוד לפני השריפה, עת הוא ניזוק בעקבות השריפה והבעלים שיפצוהו באותם מימדים ובאותה מתכונת, על כן יש להורות על ביטול צו ההריסה המנהלי.
נימוקי הודעת הערעור וטיעוני הצדדים: לטענת המערערת, שגה בית משפט קמא בהחלטתו להורות על ביטול צו ההריסה המנהלי, עת קבע כי נפל פגם חמור שבשלו יש לבטל את צו ההריסה, על כן יש לקבל את הערעור ולבטל את החלטת בית משפט קמא.
מנגד, בענייננו, מדובר כאמור באותו מבנה, ללא תוספות, אשר נעשתה בו עבודות שיפוצים בלבד וכאשר בית משפט קמא קבע כממצא עובדתי כי חלק מן הפירטים היו קיימים ואפילו לא הוחלפו והגיע למסקנה, המבוססת כאמור על עובדות, כי העבודות אינן טענות היתר בנייה.
באשר לטיעוני ב"כ המערערת בעניין העובדה שלמבנה נשוא הדיון אין היתר כדין בכלל, סבורני כי טיעונים אלה אינן דרושים להכרעה בענייננו מקום ועבודות השיפוץ שנעשו אינן טעונות היתר, וכאשר מדובר במבנה זהה למבנה שהיה קיים שנים רבות במקום.
אוסיף עוד כי לא מצאתי מקום להתערב בהתרשמות בית המשפט האמורה בסעיף 10 להחלטתו, ולפיה המערערת " ניצלה הזדמנות שנקרתה בדרכה, אירוע השריפה, וביקשה להסיר מהמקום מבנה אשר היווה מכשול לשם הרחבת כביש, כאשר דרכים אחרות, שיפוטיות, לא צלחו בידה עד כה". לאור האמור, לא נפלה כל שגגה בהחלטת בית משפט קמא, ועל כן הערעור נדחה בזאת.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בחיפה בשבתו כבית-משפט לעניינים מינהליים עת"מ 2478-07-19 פלד אברהם נ' לתיכנון ובניה חיפה תיק חצוני: בפני כבוד השופט נאסר ג'השאן העותרת תמר פלד המשיבה הוועדה המקומית לתיכנון ובניה חיפה פסק דין
לאחר שהחלה בבצוע העבודות הגישה העותרת בקשה לקבלת היתר בנייה ביום 15.10.2018 (בקשתה הראשונה להכשרת הבנייה), אשר כללה הכשרת קירות תומכים בגבול חלקות 31 ו-32.
ביום 24.10.2018 הגישה העותרת בקשה נוספת במסגרת מערכת הרשוי הזמין אשר כללה תוספת שטחים, ממ"ד, שתי יחידות דיור, מחסן מעלית, גשר גישה ושינויים בפתוח.
צו ההפסקה היתייחס לעבודות אסורות, שביצעה העותרת במבנה והכוללות עקירת עצים, יצירת מעבר לכלים כבדים בחלקה סמוכה וכן ביצוע עבודות הריסה ובניית בלוקים בנכס.
...
כל מסקנה אחרת תביא לכך שהחלטתי זו תבטל החלטות של בתי משפט אחרים.
בית המשפט לא יושיט סעד למי שנוהג כפי שנהגה העותרת, וזאת אני קובע מבלי להידרש לטענתה כי המשיבה אינה דנה בבקשתה למתן היתר כראוי, שהרי העותרת היא היא שהביאה עצמה עד הלום והיא זו שהמשיכה להפר צווים תוך כדי ניהול הליכים ואין לה אלא להלין על עצמה.
סוף דבר העתירה נדחית.

בהליך ערעור פלילי אחר (עפ"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בחיפה בשבתו כבית-משפט לערעורים פליליים עפ"א 10932-11-22 סעיד נ' לאכיפת דיני תיכנון ובנייה תיק חצוני: בפני כבוד השופטת רונית בש המערער יוסף סעיד המשיבה היחידה הארצית לאכיפת דיני תיכנון ובנייה פסק דין
אבהיר כי הצוו ניתן בהתייחס לעבודות בנייה הכוללות קירות תמך באורך של 173 מטר לערך עם גדר עץ מעל, סככה בשטח של 159 מ"ר לערך, משטח בטון ו-4 מכלים וסככה בשטח של 151 מ"ר לערך וכן הכשרה ופיתוח של קרקע, בשטח של 1,469 מ"ר, וכל זאת על קרקע בחלקה 7 גוש 19123 בכפר נחף .
לעניין זה טען ב"כ המשיבה, כי בדיון בבית משפט קמא הוגש אישור של מהנדס המועצה המקומית נחף ממנו עלה כי המועצה שוקדת על שינוי המצב התיכנוני על מנת לאפשר את הכשרת הבנייה.
ודוק, ב"כ המשיבה הבהיר כאמור כי בקשת המערער לקבלת היתר שהוגשה ביום 18/9/22 נימצאת בשלבים מקדמיים, טרם נקלטה במערכת הרשוי וטרם טופלה במחלקת הרשוי, כך שאין עסקינן בהיתר המצוי בטווח הנראה לעין מה גם שמדובר בבנייה על קרקע חקלאית מוכרזת.
...
נוכח כל האמור לעיל הרי שדין הערעור להידחות.
לא נפל כל פגם בהחלטתו של בימ"ש קמא, אשר לא נעתר לבקשת המערער לביטול צו ההריסה המנהלי.
בסיכומו של דבר, אני דוחה את הערעור.

בהליך ביטול/עיכוב/הארכת צו הריסה מינהלי (בצה"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בעכו בצה"מ 5717-02-22 שזור - מושב עובדים להתישבות חקלאית שיתופית בע"מ נ' אוחיון ואח' תיק חצוני: בפני כבוד השופטת שושנה פיינסוד-כהן מבקש שזור - מושב עובדים להתישבות חקלאית שיתופית בע"מ ע"י ב"כ עוה"ד אסנת שחם משיבים 1. דוד אוחיון 2. הרשות לאכיפה במקרקעין ע"י ב"כ עוה"ד עופרה אורנשטיין החלטה
המבקשת מוסיפה וטוענת כי מדובר במבנה גמור מזה שנים רבות וכי מאז הקמת המושב קיימת במקום אורוות סוסים אשר שופצה בשנים 2008 -2010 והורחבה אז. המשיבה טוענת כי לא מדובר בשפוץ של מבנה קיים אלא בבניה חדשה לחלוטין הכוללת הריסת מבנה ישן עד היסוד, בנייה חדשה לחלוטין, אשר כוללת גם הרחבה גדולה.
המשיבה מוסיפה ומשיבה כי מדובר בקרקע חקלאית מוכרזת, האורווה חייבת בהיתר בניה וכן כי על פי תכנית שעדין מופקדת התיכנון העתידי של המקום הוא שפ"פ. לעניין זה יש להפנות לטענת המבקשים כי על סמך עדות המפקח מטעם המשיבה, אילו לא היה מדובר בשפ"פ כטענת המשיבה אזי לא היה מוצא צו הריסה מינהלי.
בנית מסביב את הקירות מעץ ומתכת.
הטענה שהועלתה כי התכנית המופקדת אינה תואמת מבנים קיימים בשטחו של המשוב, אין בה כדי לשנות מן המצב באשר לאורווה נושא הדיון כאן, שכן כבר נקבע כי מדובר בבניה חדשה ולא בבניה ישנה.
...
האם מדובר בבניה חדשה? לאחר ששמעתי את עדויות העדים ועיינתי בתמונות השונות אשר הוצגו בפני, יש לקבוע לטעמי באופן ברור כי מדובר בבניה חדשה.
אני מאשר שהתמונה היא תמונה של האורווה.
סיכום לאור כל האמור לעיל, הבקשה לביטולו של צו ההריסה המנהלי נדחית.

בהליך בקשות בנייה (בב"נ) שהוגש בשנת 2023 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בעכו בב"נ 7316-06-22 מדינת ישראל נ' סעיד תיק חצוני: לפני כבוד השופט וויליאם חאמד מבקש מוחמד סעיד משיבה מדינת ישראל החלטה
עניין ההליך בצו הריסה מינהלי שניתן ביום 26/4/22 ( להלן – "הצוו" ), לפיו הורה נותן הצוו להרוס עבודות בניה, הכוללות הקמת קירות תמך באורך של 173 מטרים לערך עם גדר עץ מעל סככה בשטח של 159 מ"ר לערך, משטח בטון ו- 4 מיכלים וסככה בשטח של 151 מ"ר, והכשרה ופיתוח של קרקע בשטח של 1469 מ"ר. העבודות הוקמו על קרקע בחלקה 7 גוש 19123 מאדמות כפר נחף.
המבקש טוען כי הוא פועל במרץ להכשרת עבודות הבניה להפעלת דיר צאן במקום, הסיר את מכלי הדלק שהיו שם, וסילק את הגדרות, והוועדה המרחבית לתיכנון ובניה, בהחלטתה מיום 30/1/23, אישרה בקשתו להיתר בכפוף להסדרת המבנה ובכפוף לכך כי ייעוד הקרקע ישונה, ועריכת תכנית איחוד וחלוקה עתידית לאיזור תעשיה.
...
הדבר תומך במסקנה הנ"ל. עוד אציין כי לפי עדותו של מר גבאי, עליה מבקש להסתמך המבקש, הוא לא יודע כי המקרקעין הינם מתחת לקו מתח גבוה.
ממצא זה של קיומו של קו מתח גבוה מוביל למסקנה כי היתר בניה לעבודות, המנוגדות לייעוד הקרקע לפי המצב התכנוני היום, אינו בהישג יד, כלל ועיקר.
סוף דבר אני דוחה את הבקשה לביטול ההחלטה מיום 6/6/22.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו