מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה להיתר חפירה ובנייה בן שבע קומות

בהליך בקשות בנייה (בב"נ) שהוגש בשנת 2021 בעניינים מקומיים ירושלים נפסק כדקלמן:

עקרי טענות המבקש המבקש, כאמור, אינו מכחיש את ביצוע העבודות אולם טוען כי הוא אברך שתורתו אומנותו, אב ל-14 ילדים שהגדול מביניהם בן 25 וכי מגיפת הקורונה והסגר שהוטל בעקבותיה גרמו לו ולמשפחתו מצוקה קשה עקב שהות ממושכת של הילדים בבית .
יחד עם זאת טוען המבקש, בהסתמך על תצהיר האדריכלית שצירף לבקשתו, כי קיים סיכוי ממשי לקבל היתר בניה שכן בהתאם למדיניות התכנונית החלה באזור ניתן להוסיף, על דרך של "שינוי תב"ע", עד 6 קומות.
פגם בשויון- "אכיפה בררנית" בבג"ץ 6396/96 סימונה זקין נ' ראש-עריית באר-שבע, נג (3) 289 (1999) בעמ' 304 (להלן: "עניין זקין") נדונה שאלת נפקותה של טענת אכיפה בררנית בהליכים מנהליים.
לפי דברי ב"כ המשיבה בדיון, בעיניינו הוגש כתב האישום בשנת 2019 ולדבריה: " מדובר באישום לגבי עבודת חפירה בשטח של 80 מטר בקומת כניסה לצורך שימוש בעסק... הוא מואשם בכך שפיצל דירה קיימת לצורך 3 יחידות דיור עצמאיות... טרם היתקיים דיון הקראה כך שעדיין אין גזר דין אך יש אכיפה. אוסיף כי לנאשם ... יש היתר בנייה והעבירות שהוא עבר עליהן בכתב האישום הן עבירות בנגוד להיתר וסטייה מהיתר". (ראה עמ' 1 שורות 19-25).
...
לסיכום לאור האמור ומשלא מצאתי שבטענות המבקש יש כדי להצדיק את ביטול הצו, נדחית הבקשה.
בהקשר לבקשה לעיכוב ביצוע, הרי שדינה להידחות.
סמכות בית המשפט בהוראת סעיף 254ט לחוק ובהתאם להוראתו המפורשת של סעיף 254ט(ד)(2) לחוק, במקרה בו העבודה האסורה אינה תואמת את התכנית החלה על המקרקעין "בית המשפט לא יעכב את ביצועו של צו הריסה". לפיכך ומאחר שהבינוי אינו תואם את התכנית החלה ובהעדר סמכות לאשר את הבקשה, נדחית הבקשה לעיכוב ביצוע הצו לשם קידום הליך הכשרה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

רקע והשתלשלות העניינים בתיק זה הגישו המבקשים (התובעים) כנגד המשיב (הנתבע) תביעה למתן צו מניעה קבוע שיאסור על המבקש לבצע עבודות בהתאם לתב"ע 9668 ה (להלן: "התב"ע) על-פי היתר בנייה שניתן על ידי הועדה המקומית לתיכנון ובנייה שמספרו 2016/0943, ואשר יש בהן סיכון למבנה בית הכנסת "מכתם לדוד" או סיכון לציבור המתפללים בבית הכנסת בטרם יוסרו התנאים לבצוע העבודות ולהעברת ציבור המתפללים למקום תפילה סמוך חלופי.
בתמצית, טענו התובעים, כי הם הבעלים הרשומים של 2/3 מהזכויות של בית הכנסת, וכי הועדה המקומית לתיכנון ובנייה נתנה לנתבע היתר בנייה לבניית ביניין בן 10 קומות בקוו אפס מבית הכנסת, ללא ידיעת והסכמתם.
מכאן, שבעת הזו קיים צו מניעה האוסר על המשיב לבצע עבודות בשטח בית הכנסת, ללא תאום עימם, ואין מקום למתן סעד נוסף כאמור.
המשיב הודה בחקירתו כי חפר בור בשטח המבואה, אך טען כי המבואה נימצאת בשטח שבבעלותו ועל כן לא הפר את הצוו המניעה הזמני.
...
לאחר בחינת טענות הצדדים, הגעתי למסקנה כי אין מקום לנקוט בסנקציה החמורה לפי פקודת ביזיון בית המשפט.
מכל מקום, גם לו הייתי מגיעה למסקנה כי המשיב ביצע עבודות בשטח בית הכנסת, אין מקום להפעלת הסנקציות לפי פקודת בזיון בית המשפט.
לפיכך, אני דוחה את הבקשה.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

ועדת הערר הצדיקה את ההחלטה בכך שבעת מתן הקלות יש לבחון הצדקה תכנונית ואין מקום לידרוש תועלת ציבורית.
מבחינת קיבולת הבניה בקשת היזם כוללת איפוא שטח עקרי בסך 22,012.77 מ"ר ושטחי שירות בהקף של 15,606 מ"ר. בשלב ראשון, ביום 19.03.2019, ניתן היתר לדיפון וחפירה בשטח המיגרש.
בשלב שני, ביום 23.03.2020, ניתן היתר בנייה להקמת שתי קומות מרתפים ויציאה בקומת קרקע עבור מבנה בן 12 קומות לייעוד של מסחר ודיור מוגן שכולל 285 יחידות דיור ועוד 38 "יחידות תומך" לתשושי נפש.
...
סיכומו של דבר - אני סבור כי החלטת ועדת הערר דנן היא החלטה תכנונית-מקצועית מובהקת, מנומקת שהתקבלה לאחר הליך תקין.
לפיכך, אין כל עילה להתערבות בית המשפט לעניינים מינהליים בה ומכאן שדין העתירה להידחות.
בנסיבות העניין ולנוכח אופיין הציבורי של העתירות וחשיבות ההגנה על הסביבה החופית, אני קובע כי כל צד יישא בהוצאותיו.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

"חברת ג'רמי" לא חתמה על הסכם בנייה עם "חברת בני גרידיש", אלא הסכימה שזו תבצע עבורה עבודות חפירה ודיפון, תמורת תשלום עבור שכר עובדים וחומרים.
ג'רמי פנה לטענתו ל- "כחול לבן" בבקשה שיירשם לטובת "חברת ג'רמי" שיעבוד מדרגה ראשונה כבטוחה לגורם המממן, אך בני והראל גרידיש סירבו בטענה שאין חובה כזו בהסכם, מה גם שהבטוחה היחידה וההולמת ל- "קבוצת ג'רמי" היא הדירות שייבנו על ידה.
אין מחלוקת שבעת הרלוואנטית הסווג של "חברת בני גרידיש" היה ג'1 ולדברי בני גרידיש הוא עלה ל- ג'2 בחודש ינואר 2019 (עמ' 44, ש' 34-33).
כאמור, ג'רמי טען שלא עלה בידו לקבל מימון בנקאי מן הטעם ש- חברת בני גרידיש" היא בעלת סיווג קבלני ג'1, בעוד שהסיווג הנידרש לבניית ביניין רב קומות הוא ג'3.
בסעיף 31.4 להסכם נקבע כך: "מובהר עוד כי ליזם תהא זכות לרשום הערת אזהרה על שמו בדבר קיום ההסכם רק לאחר תשלום היתר הבנייה והעמדת הלוואה לטובת הבעלים". לטענת "חברת ג'רמי", השמטת הוראות סעיף ה' למסמך נובעת מהתרשלות של עו"ד גרידיש בנסוח תנאי ההסכם, ואף מעידה על כך שהוא פעל בנגוד אינטרסים והעדיף את אלה של בני משפחתו על פני אלו של "חברת ג'רמי" (ס' 24-22 לתצהיר ג'רמי).
...
הדרישה נדחית.
התוצאה היא שהנזקים הכספיים הנטענים של "כחול לבן" ושל "חברת בני גרידיש" כתוצאה מהפרת ההסכם על ידי "חברת ג'רמי" לא הוכחו.
התביעות וההודעות בין יתר הצדדים נדחות הדדית ללא צו להוצאות.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2022 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

במהלך עבודות הבנייה במועד שאינו ידוע למאשימה, ביצע הקבלן בהוראת נאשם 1, עבודות לחפירת מרתף מתחת לרצפת קומת הכניסה של הבית (להלן: "המרתף").
במחצית הראשונה של שנת 2015, במועד שאינו ידוע במדויק למאשימה, הורתה עריית קריית אתא לנאשם 1 לסגור את חלל המרתף שלא אושר למגורים ולא נכלל במסגרת היתר הבניה של הבית.
ב"כ הנאשם 1 עתר להשתת עונש המוסכם בדרך של עבודות שירות ובקש כי משך שעות ביצוע העבודות יעמוד על יום עבודה מקוצר, בעיניין זה המאשימה לא היתנגדה.
בתיק זה על אחד הקבלנים הוטל עונש מאסר בן 7 חודשים (וגם עירעורו נדחה – ע"פ 36481-06-13) ועל אדם נוסף הוטלו 6 חודשים לריצוי בעבודות שירות.
המאשימה נימקה את הסדר הטיעון בחלוף הזמן מאז הארוע (כשבע שנים) העובדה שמדובר בארוע שארע בשנת 2015 וכתב האישום הוגש רק בשנת 2018, בחיסכון בזמן שפוטי ובקשיים ראייתיים משמעותיים.
...
אציין כי מצאתי לחייב את שני הנאשמים בפיצוי זה. אשר על כן אני גוזרת את עונשם של הנאשמים לעונשים הבאים: נאשם 1: 4 חודשי מאסר אותם יישא הנאשם בדרך של עבודות שירות על פי חוות הדעת של הממונה על עבודות השירות בבית הספר לשוטרים בקריית אתא.
על פי הסכמות הצדדים ובשים לב לאמור בחוות הדעת של הממונה על עבודות השירות אני מאשרת ביצוע עבודות שירות בהיקף שעות יומי נמוך יותר ולא יפחת מ – 6 שעות עבודה ביום.
על פי הסכמות הצדדים ובשים לב לאמור בחוות הדעת של הממונה על עבודות השירות אני מאשרת ביצוע עבודות שירות בהיקף שעות יומי נמוך יותר ולא יפחת מ – 6 שעות עבודה ביום.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו