ביום 24.10.17 אישר בית המשפט המחוזי בחיפה (השופט רון סוקול) כפסק דין את הסכמת הצדדים לפיה העתירה תימחק, העותרת תפנה לרמ"י תוך 60 יום בבקשה להעברת זכויות למשיבות 7-6, ובטרם תנתן החלטת רמ"י תנתן לעריית סח'נין אפשרות להשמיע טענותיה, הן לגבי השמוש והיעוד בקרקע והן לגבי זכות סרוב ראשונה שנטענה על ידה.
על פי המוצע, השימושים המותרים הם "מבנים ומוסדות ציבור", דהיינו מבני ציבור כמו מעונות יום, גני ילדים, בתי ספר, מרכזי יום לקשיש, מועדוני נוער ומתנ"סים, מרפאות, מוסדות רווחה, מסגדים, ספריות, מקלטים, משרדי הרשות המקומית ומשרדים של גופים מוסדיים אחרים".
לפי המצב התיכנוני הקודם ניתן היה להקים במקרקעין מבנה ציבור בהקף של 2,159 מ"ר, וגם על פי התוכנית מושא העתירה, ניתן יהיה להקים במקרקעין מבנה ציבור בהקף זהה של 2,159 מ"ר. על כן התוכנית אינה מגדילה את השטחים שנקבעו לצרכי ציבור, והיא לא בסמכות הועדה המקומית אלא בסמכות הועדה המחוזית.
ועדת הערר הצדיקה טעם זה "לשם גמישות ויעילות תכנונית ולשם ניצול יעיל של הקרקע המיועדת למיתחם צבורי מרכזי בישוב, המעניק שירותי ציבור מעורבים ומגוונים". לטענת העותרת, דוקא שינוי היעוד ימנע הענקת שירותי ציבור מעורבים ומגוונים, המצויים בשימוש הקיים של "מרכז אזרחי".
לחילופין טענה העותרת שאישור התוכנית מוקדם, וראוי שייעשה לאחר השלמת ההליכים הקניניים ובכפוף להם.
...
בית המשפט לעניינים מנהליים לא שם עצמו כמוסד תכנון עליון, ומשלא נפל פגם בהחלטה המנומקת, הסבירה והמאוזנת של ועדת הערר יש לדחות את העתירה.
אני דוחה את הטענה שטענת העותרת אינה מבחינה בין תוכנית שעניינה הגדלת שטח קרקע לצרכי ציבור, שבה עוסק סעיף 62א (א) (3), לבין תוכנית שעניינה הגדלת שטחי בנייה, שבה עוסק סעיף 62א (א) (6).
סיכום:
על פי כל האמור, אני מקבל את העתירה ומשנה את החלטת ועדת הערר מיום 13.9.18 בערר 1109/18, באופן שיבוטל אישורה של תוכנית המתאר המקומית מספר 262-0577825 בועדה המקומית לתכנון ובניה, על מנת שתוגש לוועדה המוסמכת, היא הועדה המחוזית לתכנון ולבנייה.