רקע ותמצית ההליכים
המבקש הגיש בקשה לאישור תובענה ייצוגית נגד בוקינג והמשיבה 2 (להלן: "פתאל"), במסגרתה נטען כי בוקינג, המפעילה אתר להזמנת שירותי מלונאות, המותאם גם לשפה העברית, מבצעת הטעה כנגד הגולש הישראלי המזמין באמצעות האתר חדר במלון בישראל, עת, בנגוד להוראות הדין בישראל (סעיפים 17א' ו- 17 ד' לחוק הגנת הצרכן, תשמ"א-1982, להלן: "חוק הגנת הצרכן"), המחיר המוצג באתר בוקינג אינו כולל את רכיב המע"מ, עובדה, אשר, לטענת המבקש, מוסתרת מהלקוחות וגורמת אף לפגיעה במתחרותיה של בוקינג.
ביום 19.7.15 ניתנה החלטתי בבקשה לביטול היתר המצאה (בקשה מס' 3) במסגרתה נקבע, כי יש לבטל ההמצאה לידי החברה הישראלית, יחד עם זאת התקבלה בקשת המבקש וניתן לו היתר להמצאת התביעה לחו"ל.
בוקינג הגישה ערעור על ההחלטה למתן היתר המצאה לחו"ל, ע"ר 41070-09-15, אשר נדון בפני כבוד השופטת צ'רניאק, במסגרתו הגיעו הצדדים ביום 31.12.15 להסכמה לפיה הדיון בבקשה להיתר המצאה מחוץ לתחום יוחזר אלי לצורך דיון בהתקיימותם של כלל הפרמטרים הנדרשים למתן היתר המצאה מחוץ לתחום, להוציא נושא הפורום שכבר הוכרע, וזאת על סמך החומר הקיים בתיק.
...
במקרה שלפניי המשיבה 1 הינה קונצרן תיירות בינלאומי אשר משווק שירותי תיירות למקומות שונים בעולם ומשכך, סבורני כי לנוכח נפח הפעילות הבינלאומי הגדול שאותו מנהלת המשיבה 1 הסיכון כי תתבע לדין באחת מן המדינות בהם היא פועלת הינו צפוי".
המסקנה המתחייבת מהדיון לעיל היא שהוראת החוק והפורום שבהסכם המשתמש בעת הגשת התובענה היא הוראה שדינה בטלות.
על כן אני מקבלת את בקשת המבקש להיתר המצאת התביעה לחו"ל למשיבה כמפורט לעיל.