מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה להיתר בנייה עד קו אפס בקומת המרתף

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

על פי תצהירו, הבקשה להיתר אותה התכוון להגיש בטרם נודע לתובעת על קיומה של תשתית בזק וסלקום במקרקעין כללה מיצוי מלוא הזכויות, כולל קומת מרתפים עבור חניה עד קו אפס.
כמו כן, הסביר בעדותו כי הגישו בסופו של דבר את הבקשה להיתר ללא המרתפים עד קו אפס וללא שטחי הבנייה בהתאם, וזאת בטרם התקבלה תשובת הנתבעת לגבי העתקת התשתית, לאור עצת הגורמים המקצועיים שהמליצו להם להתחיל בהליך ההיתר, ובהמשך לבקש שינוי (עמ' 30).
...
המסקנה המתבקשת היא כי מדובר בשיהוי ניכר ובאי מיצוי הליכים המובילים למסקנה שלתובעת אשם תורם גבוה שכן לו נהגה כניזוק סביר, יכולה הייתה להקטין את נזקיה בצורה משמעותית.
סוף דבר לאור כל האמור, הנני קובעת כדלקמן: התשתיות של סלקום הונחו בקרקע פרטית של התובעת שלא כדין.
הנני מחייבת את הנתבעת בהוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך כולל של 100,000 ₪ בתוספת מע"מ בהתחשב בכך שמצופה היה שהנתבעת תבדוק את המצב המשפטי מבעוד מועד ותסכים להעתיק את התשתיות, דבר שהיה חוסך התדיינות מיותרת וכמובן נזקים מיותרים.

בהליך עע"מ (עע"מ) שהוגש בשנת 2014 בעליון נפסק כדקלמן:

2) זכויות בנייה – סך השטחים למטרות עיקריות לא יעלה על 3,000 מ"ר. שטחי שירות מעל הכניסה הקובעת לא יעלו על 1,500 מ"ר. 3) קוי בנין – עד גבול המיגרש (אפס).
ביום 18.1.2010 הגישה החברה בקשת היתר לבניית בית מלון מדרגה C, הכולל 90 דירות ובהן 159 חדרים, לרבות הקלה לתוספת של שתי קומות, כך שתתאפשר הקמת ביניין בן שש קומות.
כן ביקשה החברה אישור לניוד 460 מ"ר המוגדרים בתקנון התכנית כשטחי שירות, מקומות המרתף לקומות העליונות.
...
לצד זה, וכתנאי למתן הסעד הזמני, אני מורה למבקשים להפקיד ערבות בנקאית משמעותית לטובת החברה לשם הבטחת פיצוי החברה במקרה הצורך.
גובה הערבות וההסדרים הכרוכים בהפקדתה, יקבעו על-ידי רשם בית משפט זה. כמו כן, אני מורה כי הדיון בערעור יישמע בהקדם, היינו לא יאוחר משלושה חודשים מהיום, נוכח הצורך בהכרעה מהירה.
הבקשה מתקבלת אפוא בכפוף לאמור בפסקה 12 לעיל.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

ביום 24/6/20 הגישה המשיבה שתי בקשות להיתר בניה להקמת שני הבניינים במגרשים 8א', 8ב', 57 יח"ד כל אחד, ב-14 קומות, מעל קומת קרקע, על גבי 2 קומות מרתף משותף עבור חנייה לבניינים.
לאור החלטה זו התייתר הצורך לידון בנושאים נוספים כמו למשל השמוש המבוקש בחניונים פרטיים בשצ"פ, בפתחים המבוקשים בקוו בנין אפס וכיו"ב".
הוועדה התייחסה בהקשר זה גם לכך, שהוועדה המקומית אישרה את התכנית המשנית, באופן שבו מיגרש 8ב' "כלוא" מכל עבריו, ולכן "אין לנו אלא להניח – על אף שהדבר לא נכתב באופן מפורש וברור בתכנית – כי היא הביאה בחשבון שדרך הגישה למגרש 8ב' תעבור בשצ"פ, וכי הדבר היה מקובל גם על הרשות המקומית, שעל שמה אמור השצ"פ להרשם". עם זאת, ועדת הערר הורתה למשיבים (סע' 96.4) להציג לועדה המקומית חלופה לקומות המרתף, אשר תצמצם עד כמה שניתן את ה"גלישה" לכיוון השצ"פ שממזרח לבניינים.
באשר לנימוק השני, כפי שהראיתי לעיל, דעתי היא כי בהיעדר שטחי בניה, קוי בנין ומספר קומות בשצ"פ, התכנית אינה מאפשרת "גלישה" של קומות המרתף לתוך השצ"פ. ובאשר לנימוק השלישי, שוב, לדעתי הוראות התכנית (בהיעדר הוראות בניה) כן מונעות שימוש בשצ"פ לטובת חניון תת קרקעי לבניין.
...
פרשנות תכליתית מחייבת את המסקנה הזאת (שכאמור, יש לה עיגון בלשון התכנית), שהרי מגרש 8ב' הוא מגרש "כלוא", שאין אליו גישה כלל ועיקר.
לסיכום נושא זה, אני מקבל באופן מלא את החלטת ועדת הערר, בכל הנוגע לשביל הגישה להולכי רגל.
(ה) אני מקבל את העתירה (למעט בענין שביל הגישה להולכי רגל) ומבטל את החלטת ועדת הערר מיום 20/4/21, מלבד החלקים בהחלטה הנוגעים לשביל הגישה להולכי רגל.

בהליך עע"מ (עע"מ) שהוגש בשנת 2013 בעליון נפסק כדקלמן:

בשנת 2003 יזמו המשיבים 4-3 (להלן: המשיבים) תכנית מתאר חדשה לחלקה 82 ובה שינוי ייעודו של הבניין מאיזור המיועד למגורים ל"מוסד" שישמש את הישיבה הפועלת במקום; קביעת קוי ביניין חדשים; והגדלת זכויות הבנייה ומספר הקומות בבניין (להלן: תכנית 9494).
בחלוף כחצי שנה יזמו המשיבים תכנית מתאר נוספת לאותה חלקה, שעניינה הרחבת קומת המרתף של הבניין ושינוי השמוש בשטח המחסנים לטובת חדר אוכל (להלן: תכנית 9494א').
דיון המשיבים יזמו מהלך תיכנוני, שאושר על-ידי הועדה המחוזית בשנת 2005 כחלק מתכנית המתאר המקומית 9494, ולפיו הורחבו קוי הבניין שבבעלותם עד לקו הגבול עם החלקה עליה ניצבת דירת המערערים ("קו ביניין אפס").
באת-כוח הועדה המחוזית ציינה אף היא כי אי-סימון הפתחים בתשריט אינו מצדיק ביטול של התכנית המאושרת משום שמדובר לכתחילה בפתחים שנפרצו ללא היתר כדין ובהקשר זה הודגש על-ידה כי היתר כזה לפתחים אף לא יכול היה להנתן נוכח העובדה שתקנות ההיתרים אינן מאפשרות קיומם של חלונות על קו גבול החלקה (בהקשר זה ראו סעיף 2.23 בסימן ג' לחלק ב' של התוספת השניה לתקנות ההיתרים הקובע כי "לא ייבנה חלון בקיר על קו גבול צדדי או אחורי של נכס". על מטרתו של סעיף זה המיועד, בין היתר, למנוע מצבים של איטום אותם החלונות שעה שהשכן ירצה לבנות עד קו גבול החלקה ראו עע"ם 317/10 שפר נ' יניב, פיסקה 23 (23.8.2012)).
אין בידי לקבל טענות אלו וסבורני כי צדק בית המשפט קמא בקובעו כי בנסיבות המקרה דנן, בו המערערים מבקשים לתקוף תכנית מתאר שאושרה על-ידי ועדות התיכנון ולבטל היתר בניה שניתן מכוחה, היה עליהם להבהיר בראיות משכנעות כי המכתב הנזכר במסמך הנתונים הכללים איננו מה שהוא נחזה להיות, משום שעל פני הדברים יש באמור בהקשר זה באותו המסמך אינדיקאציה לכך שהמערערים אכן ידעו בפועל על התכנית 9494 ועל הבקשה שהוגשה למתן היתר הבניה וכן לכך שניסו כבר אז במכתב ששלחו למנוע את הקמת הקיר המשותף על-פי התכנית.
...
עובדה זו בהצטברה אל יתר הטעמים המפורטים לעיל, נושאת אף היא משקל לחובת המערערים ותומכת בדחיית הערעור (ראו דפנה ברק-ארז עוולות חוקתיות 45 (1993); אליעד שרגא ורועי שחר המשפט המינהלי – עילות הסף כרך שני, 255 (2008); ראו והשוו: עע"ם 1789/10 סבא נ' מינהל מקרקעי ישראל, פיסקה 8 (7.11.2010); בג"ץ 292/61 בית אריזה רחובות בע"מ נ' שר-החקלאות, פ"ד טז(1) 20, 31 (1962); בג"ץ 6259/08 ירסקי נ' הרשות – מנהל האגף לרכב ולשירותי תחזוקה במשרד התחבורה, פיסקה 3 (28.10.2010); עע"ם 8354/04 האגודה לסיוע והגנה על זכויות הבדואים בישראל נ' המועצה הארצית לתכנון ובניה – ועדת המשנה לערעורים, פיסקה 13 (25.1.2006)).
לגישת המערערים היה על בית המשפט קמא להורות על חקירתם של מצהירים אלה ולעשות לצורך כך שימוש ב"סמכותו הטבועה", והוא שגה בהימנעו מעשות כן. עתירה חלופית זו שהעלו המערערים אף היא דינה להידחות.
מסקנה זו הגיונה עימה ואין להתערב בה. סוף דבר בשל כל הטעמים המפורטים לעיל, אציע לחבריי לדחות את הערעור וכן אציע לחייב את המערערים לשלם לכל אחת מן המשיבות 1 ו-2 שכר טרחת עורך-דין בערעור בסך של 10,000 ש"ח. כפי שפורט לעיל, התנהלותם של המשיבים 3 ו-4 אף היא אינה חפה מפגמים ועל כן אציע שלא לעשות צו להוצאות לטובתם בערעור.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2002 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

המשיבים טענו כי העותר הצהיר הצהרות לא נכונות כאשר הגיש בקשה לטופס 4 כאילו הבנייה מתאימה להיתר בעוד שבפועל קיימות סטיות גדולות מההיתר, כמו תוספת שטח בנוי ללא היתר; שימוש בחדרי שירות למגורים; שינוי גובה במרתף; בניית חדר מכונות בקו אפס והגבהת חומה בנגוד להיתר וכן סטייה מגבולות המגרש בצד המזרחי שלו.
העותר טוען כי לאחר הגשת העתירה, דאג לקיים את כל הדרישות הפורמאליות שנדרשו על-ידי הועדה המקומית לתיכנון ולבנייה, גליל מזרחי-הועדה המקומית בישיבתה מיום 10.6.2002, לרבות הגשת התחייבות לאי-שימוש בקומת המרתף, הסתרת הגבול המזרחי של המיגרש, הגשת חישובים סטטיים והתחייבות ששלח למועצה לתשלום כל חוב וכיו"ב. סעיף 157א לחוק התכנון והבניה, תשכ"ה-1965 (להלן-החוק) מסדיר את נושא חיבור ואספקת חשמל, מים וטלפון למבנה חדש.
למרות זאת נתן שם בית-המשפט צו עשה זמני להמשך אספקת מים לדירות המבקשים למשך 90 יום לצורך סילוק חוב העבר למרות קיומו של צו למניעת איכלוס, חריגות בנייה, טענות זיוף ומירמה, העידר טופס 4 וחוב כספי ניכר בגין צריכת מים והתחברות פיראטית לרשת המים של עריית בני ברק-וזאת בהתחשב בסבל שייגרם למשפחות ללא מים בתקופת הביניים עד לבירור התביעה.
...
ולסיכום ניתן לומר כי מתן האישור על-ידי הרשות המאשרת איננו בבחינת חוק ולא יעבור וגם לרשות המאשרת סמכות לתת הנחות למבקש האישור לחיבור מים בתנאים מסוימים.
לאחר ששקלתי את העובדות ומכיוון שמדובר בצו אירעי של אי-ניתוק מים או חידוש אספקת מים, הגעתי למסקנה שיש להשאיר את הצו הארעי שניתן ב-18.6.2002 בתוקפו וזאת מהסיבות האלה: (א) כאמור, נאמר במכתב ראש-המועצה כי המועצה המקומית הסכימה לתת לו היתר חלקי לשימוש בבית בתנאים מסוימים.
(ג) משאני שוקלת את מאזן הנוחות, נראה לי כי אין מקום להורות בשלב זה על ניתוק אספקת המים וזאת בכפוף לאיזון נכון ולהגבלת זמן.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו