לפניי עתירה מנהלית כנגד החלטת המשיבה מס' 1 – ועדת הערר לתיכנון ובנייה מחוז חיפה (להלן: "ועדת הערר"), מיום 19.05.2021, בגדרה נדחה הערר שהגישו העותרות על החלטת הוועדה המרחבית לתיכנון ובניה יישובי הברון (להלן: "הוועדה המקומית" ), אשר דחתה בקשת העותרות להיתר לבניה וחיזוק מבנה מכוח תמ"א 38 - תכנית מתאר ארצית לחזוק מבנים קיימים בפני רעידות אדמה (להלן: "תמ"א 38").
להלן תמצית החלטת ועדת הערר: ועדת הערר קבעה בהחלטתה, כי לא ניתן לקבל זכויות בנייה נוספות לנכס מכוח הוראות סעיף 11 לתמ"א 38, וזאת לנוכח קיום מיגבלה על הוצאת היתרי בניה בשל הכנתה של תכנית בזיכרון יעקב, שקבעה הוועדה בהתאם להוראות סעיפים 77 ו-78 לחוק התיכנון והבניה.
סעיף 12 לאחר התיקון מנוסח על דרך השלילה: הוא שולל את תחולת סעיף 11 (התמריצים) על מבנים שעל-פי התכנית החלה עליהם לא ניתן לבנות בשטח כולל העולה על 400 מ"ר. "סעיף 12 מיתעלם כאמור מהבניין הבנוי בפועל לעניין השאלה מה שיטחו או מה גובהו, ותחולת הסעיף נקבעת לפי מה שניתן לבנות במיגרש על פי התכניות החלות עליו. לפיכך, גם אם על המיגרש בנוי לדוגמה ביניין חד קומתי בשטח של 300 מ"ר, אך לפי התכנית החלה במקום ניתן לבנות על המיגרש ביניין בן 3 קומות או ביניין בשטח של 450 מ"ר (או שניהם יחד), סעיף 12 לתמ"א לא יחול על אותו בנין, וניתן יהיה לאשר בו את מלוא תוספות הבנייה המפורטות בסעיף 11 לתמ"א 38" (מיכה גדרון ואהרון נמדר תמ"א 38 206 (2012)).
...
לפניי עתירה מנהלית כנגד החלטת המשיבה מס' 1 – ועדת הערר לתכנון ובנייה מחוז חיפה (להלן: "ועדת הערר"), מיום 19.05.2021, בגדרה נדחה הערר שהגישו העותרות על החלטת הועדה המרחבית לתכנון ובניה יישובי הברון (להלן: "הועדה המקומית" ), אשר דחתה בקשת העותרות להיתר לבניה וחיזוק מבנה מכוח תמ"א 38 - תכנית מתאר ארצית לחיזוק מבנים קיימים בפני רעידות אדמה (להלן: "תמ"א 38").
הנני דוחה אפוא את טיעוני העותרות המכוונות נגד חוקיות הפרסום לפי סעיף 77 ו-78 לחוק התכנון והבניה, וכנגד החלטת ועדת הערר שדחתה את הבקשה להיתר מכח המגבלות לפי סעיף 78 לחוק התכנון והבנייה.
פרשנות סעיף 12 לתמ"א 38:
די באמור לעיל כדי להצדיק דחיית העתירה, אולם, בבחינת למעלה מן הנדרש, אף בחלקה השני של החלטת ועדת הערר לגבי פרשנות סעיף 12 לתמ"א 38 לא מצאתי עילת התערבות ועל כן דין העתירה להידחות אף מטעם זה.
סעיף 12 לתמ"א 38 קובע כי:
"על בניינים שנקבע בתכנית המפורטת שחלה עליהם שגובהם אינו עולה על 2 קומות ושטחם הכולל אינו עולה על 400 מ"ר (עיקרי ושירות), הנמצאים במרחבי תכנון מקומיים בתחום שהתקן חל, לא יחולו הוראות סעיף 11 לעיל..."
ועדת הערר קבעה, כי מאחר ועסקינן בשני בניינים ששטחו של כל אחד מהם, לפי התכנית המפורטת החלה עליהם, לא עולה על 400 מ"ר, אף אם לפי התכנית החלה על בניינים מותרת בניה בהיקף של 410 מ"ר על החלקה, הרי שטח זה מתחלק בין שני המבנים הבנויים במגרש, ועל כן על הבניין נשוא הערר, בהתאם לתכנית החלה עליו, חל סעיף 12 לתמ"א ולא ניתן לחזק ולהוסיף על המבנה תוספת בניה לפי סעיף 11 לתמ"א.
לא מצאתי כי נפל פגם בהחלטת ועדת הערר.
לסיכום, משלא מצאתי כי נפל פגם בהחלטת ועדת הערר אשר דחתה את הערר נשוא העתירה, דין העתירה להידחות.