הליך בחינת הבקשה התמשך שנים, ולהלן פירוט השלבים השונים בבירור הבקשה, בסדר כרונולוגי:
ביום 7.12.2011 הגיש היזם לועדה המקומית לתיכנון ובנייה חיפה, המשיבה 2 (להלן: "הועדה המקומית"), את בקשת ההיתר המקורית, לאישור תכנית לחזוק מבנה קיים ותוספת תמריצים מכוח הוראות תמ"א 38 (36/3861/07).
עוד מתייחסת ועדת הערר לנושא המרפסת, וקובעת (בסעיף 68) כי:
"גם לעניין המרפסת – העוררים יודעים כי על פי תקנות התיכנון והבניה, לא יאושרו מרפסות או פתחים בקיר ביניין משותף, ולמרות זאת, בקשתם כללה מרפסת פתוחה לכיוון הקיר המשותף".
בהמשך, מסכמת ועדת הערר את ההחלטה נשוא העתירה כך:
"על כן, גם אלולא חלף תוקף החלטת ועדת הערר, והתנאים היו מושלמים במועד, לא ניתן היה למסור את היתר הבניה לעוררים על סמך בקשתם המתוקנת כפי שהוגשה לוועדה המקומית, זאת מאחר והבקשה תוקנה כך שלא תיאמה את החלטת ועדת הערר. לאור המפורט לעיל, דין הערר להדחות".
כאמור, על החלטה זו של ועדת הערר מוגשת העתירה דנן.
...
לגבי תקנה 20(א) עוד נקבע כך:
"הדרך בה יש לפרש את תקנה 20(א) לתקנות הבקשה להיתר, היא לפי לשונה המפורשת שאינה טעונה כל פרוש נוסף וגם לפי פרשנות תכליתית, היא כי אין לסטות כלל מתקופה מעבר לשנתיים מיום ההחלטה למתן היתר בתנאים. גם סטייה מעבר לשנה יש להתיר רק בקיום טעמים מיוחדים, זו כוונת מחוקק ומחוקק המשנה ואין לחרוג ממנה בדרך של השלמת לקונות על ידי הרשות המנהלית וגם לא בדרך של 'חקיקה פסיקתית'. הפתרון היחידי הוא פתיחת הליך מחדש שייתכן ויהיה קצר, הכול תלוי בשינוי הנסיבות ממועד הגשת הבקשה הראשונה ועד לדיון בבקשה החדשה."
לא ארחיב לגבי מחלוקת זו שבין הצדדים, שכן הקביעה של ועדת הערר לגבי כך שפג תוקפה של ההחלטה משנת 2017 נלווית לקביעה לפיה ממילא הערר נדחה לגופו.
לכן, מקובלת עלי העמדה לפיה פקע תוקפה של החלטת מוסד התכנון להעניק את היתר הבניה, היא החלטת ועדת הערר מיולי 2017, וההיתר לא הוצא טרם פקיעת התוקף, ואף מקובלת עלי העמדה לפיה הבקשה להארכת התוקף לא הוגשה במועד.
סיכום –
נוכח האמור במקובץ, ומחמת הנימוקים המפורטים מעלה, דין העתירה להידחות.