בפניי בקשה לפי סעיף 230 לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב], התשמ"ב-1982 (להלן: "החוק"), שעניינה הארכת מועד להגשת בקשה להשפט בגין עבירת קנס, שהינה בררת משפט.
המבקש טוען כי נודע לו אודותיו רק לאחר שקבל מכתב ממשרד הרשוי, כי עליו לבצע אמצעי תיקון בגין עבירות שונות, בניהן העבירה נשוא הדו"ח דנן, וזה היה הרבה אחרי לאחר המועד האחרון להגשת בקשה להשפט ולאחר שהוטלו סנקציות בגין דו"ח זה.
המבקש מציין כי לאחר בירור מול מרכז פניות נהגים ארצי במשטרת ישראל (להלן: "מפנ"א"), התגלה לו כי הדו"ח שולם.
סעיף 230 לחוק קובע, בין היתר, כי "בית המשפט רשאי, לקיים את המשפט גם אם אותו אדם ביקש להשפט באיחור, ובילבד שהתקיימו התנאים האמורים בסעיף 229(ה), בשינויים המחויבים, או מנימוקים מיוחדים אחרים שיפרט בהחלטתו".
בסעיף 229(ה) לחוק נקבע כי "תובע רשאי לידון בבקשה שהוגשה לאחר המועדים האמורים בסעיף קטן (א), אם שוכנע שהבקשה לא הוגשה במועד בשל סיבות שלא היו תלויות במבקש ושמנעו ממנו להגישה במועד והיא הוגשה מיד לאחר שהוסרה המניעה".
כלומר, בבואו של בית המשפט להכריע בבקשה להארכת מועד, עליו לבחון תחילה האם קיימת סיבה מוצדקת, טעם ראוי או נימוק ממשי המסביר את האיחור בהגשת הבקשה להשפט.
לכך, מצטרפת העובדה כי תצהירה של גב' שטרן מלמד כי המדובר בתצהיר לקוני אשר נחתם בחלוף למעלה משנתיים וחצי ממועד ביצוע העבירה, מבלי שצוין בו כיצד זוכרת הגברת שטרן שבמועד ביצוע העבירה היא זו אשר החזיקה ברכב או מהן נסיבות ביצוע העבירה, ולפיכך, משקלו נמוך מאוד (ראו לדוגמה: רע"פ 8427/17 מדינת ישראל נ' סאלם (25.3.18)).
...
המבקש מבהיר כי האיחור בהגשת בקשתו דנן הינו איחור הנובע מסיבות שלחלוטין אינן בשליטתו, תוך שטוען כי סיכויי הצלחתו גבוהים וכי דין הבקשה להתקבל כדי למנוע עיוות דין מובהק שנגרם לו על לא עוול בכפו.
דיון והכרעה:
לאחר שעיינתי בבקשה ובתגובה לבקשה, אני סבורה כי בנסיבות העניין דין הבקשה להידחות, והכל כפי שיפורט להלן.
לאור כל האמור, הבקשה להארכת מועד להגשת בקשה להישפט, נדחית.