ביום 31.7.2017 נכנסה העותרת לישראל באשרת תייר מסוג ב/2 לצורך קבלת טפול רפואי.
ביום 23.7.2019, כשנתיים לאחר כניסתה לישראל, הגישה העותרת בקשה לקבלת מעמד עולה מכוח סעיף 4א(א) לחוק השבות, בטענה כי הנה נכדה לסב יהודי.
...
המשיב קבע כי "כפי שצוין בתשובתנו הקודמות, סבה הנטען של מרשתך, אשר על הטענה ליהדותו מתבססת בקשתה, נולד כיהודי שהתנצר וחי כאדם נוצרי בכל שנות בגרותו טרם הכניסה לישראל, ומשכך, בהתאם להוראות חוק השבות ולהלכה הפסוקה, הסב הוא 'בן דת אחרת', ומרשתך אינה זכאית לקבל מעמד עולה מכוח קשרם המשפחתי הנטען". המשיב מצא כי אין בראיות הנוספות שהציגה העותרת כדי לשנות ממסקנה זו, שכן הן עומדות "בסתירה חזיתית מול הראיות וההצהרות שנגבו בזמן אמת" וכי נוכח ממצאים אלו "הגעתי למסקנה כי יש להסתמך על הראיות הקיימות בתיק שסופקו בזמן אמת ושעל בסיסן נקבעה זכאותם של יתר בני משפחתה של מרשתך ואף שבני משפחתה לא ערערו על החלטות אלו במשך שנים".
טיעוני העותרת
העותרת אינה משלימה עם החלטה זו וביום 24.1.2022 הגישה את העתירה דנן.
לפיכך בצדק קבע המשיב כי אין ברישומו של אבי הסב בשנת 1976 כיהודי, כדי לשלול את המסקנה בדבר התנצרותו, כל שכן בדבר התנצרותו של הסב.
מהמקובץ עולה כי אין מקום להתערבות בקביעתו העובדתית של המשיב כי סבה של העותרת שנולד יהודי התנצר, ומשכך אין עילה להתערבות בהחלטתו כי העותרת אינה זכאית למעמד על פי חוק השבות.
סוף דבר
אשר על כן, העתירה נדחית.