מכתב התביעה עולה כי התובע, מוסד בנקאי, העניק הלוואות ומסגרת אשראי (ערבות בנקאית) לנתבעת 2, חברה בע"מ (להלן: החברה), בחשבון שניפתח על ידי הנתבעת 1 בשנת 2019 אשר לו היא ערבה.
נראה כי אין מחלוקת שהנתבעת 2 לא עמדה בתנאי ההלוואות (בכתב ההגנה נטען כי ניתן נגדה צו פירוק) ועל כן הוגשה התביעה שבכותרת גם נגד הנתבעים 2 ו-3 (להלן: הנתבעים).
ביום 7.2.22 הגיש התובע בקשה להטלת עיקול על סך 300,000 ₪ (סכום העולה על סכום התביעה שבגינו שולמה אגרה), בה טען כי היות שהנתבעת היא הבעלים ובעל עניין בפועל בחברה, עולה חשש כי הם בקשיים כספיים ועלולים להבריח את כספיהם על מנת להיתחמק, בסופו של יום, מבצוע פסק דין (שכן ההנחה היא שמצב החשבון בבנק משקף את המצב הכלכלי כל עוד לא הוכיחה הנתבעת אחרת (ס' 3 ו-9 לבקשה מיום 7.2.22).
נציג התובע, מר חיים ששון, הצהיר כי "לאחר דרישה וחקירה כלכלית שנעשתה ע"י הבנק המבקש, לא נימצאו נכסים למשיבה מהם ניתן יהיה להפרע את החוב (הניסוח במקור, ב.י), למעט זה המפורט לעיל ושעליו מבוקש להטיל עיקול" (ס' 17-18 לתצהירו של מר ששון).
תקנה 94 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט – 2018 (להלן: התקנות), קובעת כי מטרת הסעד הזמני הנה להבטיח ביצוע הראוי של פסק דין, ואיני רואה כי העיקול נחוץ להגשמת מטרה זו. ערה אני לכך שהנתבעים הסכימו להטלת העיקול, אולם נראה כי עשו כן תחת הלחץ של צוי העיקול החושפים אותם להפרת הסכם.
...
הן חלק א' (הדנן בעקרונות היסוד וקובע כי יסוד ההליך השיפוטי להגיע לחקר האמת וחובת בעלי הדין ובאי כוחם לנהוג בתום לב ובהגינות דיונית (ור' תקנות 1 -5א תקנות) והן תקנה 95(ד)(3) הקובעת כי על בית המשפט לשקול " תום לבם של בעלי הדין, הן בקשר לגוף העניין והן בקשר להגשת התביעה ובקשת הסעד הזמני, והאם המבקש לא השתהה יתר על המידה בנסיבות העניין בהגשת כתב התביעה או בהגשת הבקשה לסעד הזמני" מביאים למסקנה כי דין הבקשה להידחות.
לסיכום – כל העיקולים שהוטלו – מבוטלים.
בשים לב לדיון שהתקיים, לבקשות ולתגובות אני מורה כי התובע יישא בהוצאות הנתבעים בסך של 2,500 ₪ בגין בקשה זו.
ניתנה היום, ל' אדר א' תשפ"ב, 03 מרץ 2022, בהעדר הצדדים.