בעקבות ביטול ההקצאה לקרקע בידי עריית ירושלים, עליה היה המבנה שהנו רכושה העקרי של העמותה, חדלה העמותה מלפעול ועל כן נמחקה.
ויותר מכך: החייאת עמותה, טעונה אישור מצד בית משפט זה. הגם שלא הובאה בפני הבקשה שהוגשה לעניין, אתקשה מאד להניח שהיתה בקשה זו מאושרת, אילו גולה בה שנועד המהלך כדי לאפשר למשיב לרוקן את העמותה מכספה.
שלא לדבר על כך, שהמעט שכן דווח לרשם העמותות כולל תצהיר מצד שני מחותניו של המשיב, הסותר לחלוטין את טענתו, ושלא לדבר על כך, שבבקשה להחייאת העמותה נטען, כאמור, שנועד הדבר להחזירה לפעילות.
...
ולאחר כל זאת, יושם אל לב, שמתבקשת מסקנה זו על יסוד טענות וראיות המשיב עצמו בלבד.
ולכל היותר נכון אני להותיר ב'צריך עיון', גם אם דחוק מאד, נוכח כל האמור בסעיף 58(א) לחוק העמותות, את השאלה, האם, לא ניתן במקרים חריגים ויוצאי דופן, לשקול בקשות מצד מייסדה של עמותה או מי מבין חבריה, שתוגשנה בתם לב ותוך גילוי נאות, מלא ושקוף של מלוא העובדות הרלוונטיות, אם וככל שתוגשנה, בין כתביעת חוב (אם נטען, למשל, להלוואה) ובין כבקשה עצמאית, והמתבססת על שיקולי צדק וראיות הולמות ומשכנעות, לקבל לידיו כספים שניתנו על ידו לעמותה בעבר.
יוטעם שבקשה כאמור טעונה תם לב מוגבר, ובנסיבותיו של הליך זה, אם בכלל יהיה מקום לשקול בקשה כאמור, לא תיתכן טענה לתם לב כלשהו, קודם שיוחזר מלוא הכסף שנלקח, בהתאם לפסק דין זה.
סוף דבר, ניתן בזה צו המורה למשיב להעביר לידי מפרק העמותה את מלוא הכספים שנטל, סך של 2,029,600 ₪, כשסכום זה צמוד לנושא ריבית מיום 1.1.20 ועד לתשלום המלא בפועל.