עוד מציינים המבקשים, כי עם העברת המקרקעין למבקשים, תפורק החברה מרצון, כך שברי הוא שאין תוחלת בקיומה של החברה, זולת ביצוע אותה פעולה פורמלית.
על בית המשפט מוטל לבחון בין השאר:
האם מטרת ההחייאה, הנה לשם המשך פעילות החברה מעתה ואילך, או שמא החברה תפורק בסמוך להחייאתה?
האם מטרת החייאת החברה, הנה לשם פעולה אשר מעשירה את כיסם של בעלי המניות, אם לאו?
האם מטרת ההחייאה, הנה לשם סעד לצד ג' שהתקשר עם החברה, ועקב מחיקתה מקופחת זכות כזו או אחרת שרכש מהחברה בתום לב?
האם החייאת החברה, נועדה לבצוע פעולה שהחברה חייבת לבצע על פי דין, כאמור בתקנה 5א(ד) לתקנות?
ביישום למקרה שלפניי, המבקשים עותרים להחייאת החברה, כך שהמקרקעין החדשים יירשמו על שם החברה, ולאחר מכן החברה תפורק מרצון והמקרקעין יירשמו לבסוף על שמם.
אפנה לה"פ (מרכז) 55875-11-12 טללי שמחה בע"מ נ' רשם החברות רשות התאגידים (2013):
"אומנם טענה המבקשת שהחייאת החברה אד-הוק לצורך פירוק מרצון - אינטרס צבורי היא, אולם, התנאי הקבוע בתקנה 5א(ד) הוא שהבקשה לביטול המחיקה הוגשה "לשם ביצוע פעולות שהיא חייבת לבצען לפי דין", ולא לשם האנטרס הצבורי שבהחייאתה.
...
סבורני, כי האחריות בדבר אי פירעון האגרות מוטל על המבקשים, ועליהם בלבד, ואין הם יכולים להיבנות מהעובדה, כי נעלמה מעיניהם החובה לשאת בתשלומי האגרות השנתיים, או כי המשיב לא טרח לשלוח הודעות גבייה במרוצת השנים.
סבורני, כי בנסיבות העניין, אין חולק כי הלכה למעשה, החייאת החברה תעשיר את כיסם של בעלי המניות, באשר בסוף התהליך, יקבלו לידם זכויות בנכסי מקרקעין, ומשכך שומה עליהם למלא את חובתם כלפי המשיב, כאשר הם עותרים לקבלת זכות כזו או אחרת מהחברה.
מאידך גיסא, סבורני כי מבחינה מהותית, פעולת רישום הזכויות במקרקעין החדשים, שבאה לעולם כתוצאה מהליכי איחוד וחלוקה בשנת 1995, אינה מעלה או מורידה.
עצם העובדה כי ישנו גוף המנהל רישום ומעקב, ולרבות פיקוח על אותן חברות, הגם אם הן "מחוקות", מהווה לשיטתי "שירות". ודוק, ככל שחברה אינה חפצה בקבלת שירות מן המשיב, בין אם העדר צורך או שסבורה היא כי אין תועלת בכך, תתכבד ותפעל לחיסולה בהקדם ולא בחלוף זמן כה רב.
הדברים מקבלים משנה תוקף, על רקע הנימוק דלעיל "לִזְכוּת המשיבים", לפיו, אי רישום הזכויות במרשם המקרקעין אינו דבר רצוי, בשל הסתמכות צדדים שלישיים וחיזוק מהימנותו של המרשם, אך לדידי, אף השארת חברה בסטאטוס מחוקה, בבחינת "לא להקיא ולא לבלוע", אינו דבר רצוי, ובמיוחד שהמבקשים הינם האחראים הישירים למצב זה.
סוף דבר
בנסיבות המקרה, המבקשים יישאו במלוא תשלום האגרות כתנאי להחייאת החברה ובכפוף לעמידה ביתר התנאים המנויים בתגובת המשיב.