בית המשפט קבע כי נראה שביסוד התקיפה, סיכסוך בין שני פלגים של אותה מישפחה, אך - "לא הובאה בפניי כל ראיה כי המתלונן עצמו, הוא שפגע במי מהנאשמים וככל שהובאה ראיה בעיניין אותה פגיעה במהלך המשפט, הרי שיש בה כדי להצביע דוקא על כך שלא המתלונן הוא שגרם לאותה פגיעה". בית המשפט היה מסופק גם באשר לטענה אם התקיפה נבעה מתסכול, לנוכח העידר טפול של המישטרה בתלונה של נתבע 1, שכן אותה תלונה, הוגשה רק לאחר ארוע התקיפה, נשוא תיק זה. אמנם ניתן הסבר כי אותה תלונה הוגשה למישטרה באיחור, משום שנתבע 1 לא חש בטוב, אך בית המשפט ציין שבכל מקרה, אין להתיר היתאכזרות, כמו זו שהייתה במקרה דנן וזאת גם כאשר נראה לתוקף שהחוק לא נאכף כראוי.
אכן לנוכח צירוף של הוראת סעיף 42 א' לפקודת הראיות (כאשר לא התבקשה רשות להביא ראיות לסתור את הקביעות בהליך הפלילי), עם הוראת סעיף 23 לפקודת הנזיקין [נוסח חדש] (להלן: "פקודת הנזיקין") אכן לא יכולה להיות מחלוקת כי מן הדין שהנתבעים ישלמו לתובע בגין נזקיו.
הוצאות רפואיות והוצאות נסיעות;
ביחד עם תצהיר התובע, הוצגו קבלות ספורות, אך אלה נוגעות לטיפולים רפואיים אשר מהמסמכים שצורפו ניתן לראות כי היה ניתן לקבל בגינם החזר מקופת חולים.
הפחתות;
יש להפחית מכלל הפצוי את הקנסות שהושתו על הנתבעים במסגרת הרשעתם בהליך הפלילי.
באשר להפחתת סכום ששולם כפצוי לניזוק מכוח הכרעה פלילית, מהנזק הנישום בתביעה האזרחית - ר' ת.א. (מחוזי י-ם) 1421/99 שמחה נ. חברת פז גז ירושלים בע"מ (ניתן ביום 21.5.01, כב' השופט זילברטל), ר' עוד ת.א. (מחוזי י-ם) 2031/08 אטלן יוני רוברט סמואל נ. שרגא רוזנברג (ניתן ביום 15.10.09, כב' השופטת אפעל גבאי).
...
איני סבורה שניתן להיעתר לבקשת התובע לפסוק לו פיצוי בסך 118,000 ₪ (הפסד של 6,600 ₪, למשך שנה וחצי) - חרף המחדל הראייתי.
עלה כאמור כי מדובר בבעל מקצוע מיומן בתחומו (בעבודה בשיש), ולא שוכנעתי כי התובע לא יכול היה למצוא עבודה בתחום זה (בו לפי עדות מעסיקו, קיים מחסור בעובדים מיומנים).
מסכימה אני עם ב"כ התובע כי ניתן להניח שהיו הפסדי שכר מסוימים, אך מקום בו מדובר בנזק מיוחד והעדר ראיות מספקות, באשר להיקף הנזק - אני סבורה שיש מקום רק לפיצוי מינימאלי על דרך האומדן.