מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה להזמנת עד מחוץ לגבולות המדינה

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2019 בעליון נפסק כדקלמן:

בקשת רשות ערעור על החלטות בית המשפט המחוזי מרכז-לוד (כב' השופט י' שינמן) בת"א 46448-03-13 מיום 10.10.2018 ומיום 11.10.2018, בגדרן נדחו בקשות המבקש לזימון עדים ולגביית ראיות מכוח סעיף 47 לחוק עזרה משפטית בין מדינות, התשנ"ח-1998 (להלן: חוק עזרה משפטית).
גביית עדות מחוץ לגבולות המדינה – המסגרת הנורמאטיבית נפנה עתה לבחינת החלטתו של בית המשפט המחוזי ביחס לבקשת המבקש לפי חוק עזרה משפטית.
...
משכך, אני סבורה כי על פני הדברים, היה על המבקש לבסס את בקשתו על הוראות אמנת האג והתקנות אשר נתקנו לשם ביצועה (וראו לעיל פסקה 18).
על כל פנים, השיקולים הרלוונטיים לבחינת כלל הבקשות לחיקור דין – חד הם, ומשכך, אין לשגגה האמורה נפקות בענייננו (באשר להבחנה מסוימת בין ההסדרים האמורים ראו: עניין דיסקונט, בפסקה 8; רע"א 522/11 גולסז נ' קלאצ'י, פסקה 5 (8.12.2011), ואולם, הבחנה זו רלוונטית אך למקרים שבהם נעתר בית המשפט לבקשה לחיקור דין, מה שאין כן בענייננו).
יישום ההלכות המפורטות לעיל על ענייננו מוליך למסקנה כי בדין דחה בית המשפט המחוזי את הבקשה לפי חוק עזרה משפטית, שכן, שוכנעתי כי לא התקיימו במקרה זה התנאים הדרושים לאישורו של חיקור דין, תוך סטייה מ"דרך המלך" – היא עדות ישירה וסדורה לפני בית המשפט המחוזי.
בשולי הדברים יצוין כי לא מצאתי ממש בטענת המבקש, שלפיה העדים הזרים לבטח יסרבו להעיד במסגרת הדיון בתביעה, וזאת היות שאפשרות מעין זו כלל לא הוצגה בפניהם, וכן המבקש לא העלה נימוק מבורר להסקתה של מסקנה מוקדמת כגון דא. סוף דבר: נוכח כל האמור לעיל, הבקשה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בדיון שהתקיים ביום 1.2.19 הודיע ב"כ נתבעים 20 ו-21 כי נימסר לו שהעד נמצא מחוץ לגבולות המדינה והוא יצטרך למצוא דרך לגבות את עדותו מחו"ל. ביום 6.12.19, יומיים לפני דיון ההוכחות האחרון שהתקיים ביום 8.12.19 הגיש ב"כ נתבעים 20 ו-21 בקשה להאריך את המועד להגשת בקשה בעיניינו של העד ראיד חאג' יחיא.
נוסף על האמור לעיל, לא הוצג ההסכם המקורי בין פואד לנתבע 20, לא הובאו ראיות כלשהן לגבי מקור הכספים שנטען כי שולמו לפואד, נתבעים 20 ו-21 לא ביקשו להזמין לעדות את פואד או את בנו אשר לפי תצהירו של עו"ד ג'לג'וליה היה נוכח במעמד החתימה על ההסכם, לא הוצגו טופסי הדיווח המקוריים לרשויות המס ואף לא קבלות על ביצוע התשלום.
...
על כן, אני קובע כי התובע יהיה רשאי להגיש לבית משפט השלום תובענה לפינוי השטח ולהריסת הגדר והמבנה בעקבות פסק דין זה, ובהתאם להוראות סעיף 21(א) לחוק המקרקעין.
לסיכום, התביעה מתקבלת בחלקה כמפורט בסעיפים 56 ו- 60 הנ"ל. לעניין ההוצאות, ב"כ התובע לא ניהל את התיק באופן המיטבי, ומסיבה זו בין היתר לא הייתה אפשרות לקבל את התביעה במלואה ולקבוע כי התובע זכאי להירשם כבעל הזכויות במקרקעין.
לפיכך ולאור כל האמור לעיל, אני מחייב את נתבעים 20 ו-21 יחד וכל אחד לחוד לשלם לתובע סך של 4,500 ₪ בגין הוצאות משפט וסך של 35,000 ₪ בגין שכר טרחת עו"ד. סכומים אלה ישולמו בתוספת הפרשי הצמדה וריבית מהיום ועד למועד התשלום בפועל.

בהליך תיק פשעים חמורים (תפ"ח) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

ביום 26.4.2014 בזמן שהנאשם ו-ל' היו בהליכי גירושין, הנאשם חטף את בנותיהם אל מחוץ לגבולות מדינת ישראל והגיע עמן בטיסה לתאילנד.
עיקר טיעוניו של הנאשם במהלך ניהול המשפט נגעו למעשה לעניין זה, תוך שהנאשם ביקש לזמן עדים רבים הקשורים לבירור טענותיו לגבי הפגיעה בבנותיו והטיוח לכאורה מצד הרשויות; והדגיש כי יש לבדוק ולמצוא את הפושעים האמתיים שהביאו למצב הקשה שהוא נקלע אליו ולא מצא ממנו כל מוצא, אשר גרם לו למצוקה שעמדה בבסיס המעשים שביצע.
...
עוד קבענו, כי אנו דוחים את טענת הנאשם שהוא לא התכוון לרצוח את המנוח, שכן מהראיות עלה שהנאשם גרם למותו של המנוח בכוונה ולאחר תכנון מראש, והיה לו אף מניע לביצוע המעשים ולפגיעה במנוח.
על כן גם אם בסופו של דבר לא ראינו לנכון לחרוג בגזירת העונש ממתחם העונש ההולם, הרי גם עניין זה מחייב השתת עונש מאסר ארוך ביותר ועונשי מאסר מצטברים אשר ירחיקו את הנאשם מהציבור ויהוו עונש הולם על מכלול המעשים הקשים שביצע, במכלול הנסיבות המורכבות והייחודיות של מקרה זה. טרם נעילה רואים אנו לנכון לומר כי במהלך ההליך נחשף בפנינו הצער הרב של משפחת המנוח על מותו הבלתי מוסבר בנסיבות כה קשות להכלה.
אשר על כן ולאחר ששקלנו את מכלול נסיבות העניין, ואת מכלול השיקולים לקולא ולחומרא שפורטו לעיל אנו גוזרים על הנאשם את העונשים הבאים: מאסר בפועל למשך 35 שנים בניכוי ימי מעצרו.
אשר לרכיב הפיצוי מצאנו כי במקרה זה, נוכח הנזק הרב אשר נגרם למנוח ומשפחתו וכן לל' ובנותיו של הנאשם, וכאשר מצבו הכלכלי של הנאשם אינו מהווה שיקול לאומדן הפיצוי ואף לא הובאה ראיה במקרה זה למצב כלכלי קשה, על הנאשם לפצות את משפחת המנוח בסך של 258,000₪; ואת ל' ובנותיו בסך של 150,000 ₪.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

אלה עקרי קביעותיו: "התובע בחר בהליך אזרחי שמטרתו לעקוף את ההליך המינהלי הקבוע בדין, בכסות של בקשת סעד הצהרתי, בעוד שבהתאם לדין, עליו לנהל את ההליך האזרחי כנגד המשיבים הנוספים"; חל "שהוי רב" בהגשת התביעה, "הפנייתו להגשת הליך אזרחי נועדה לסייע לו ללבן את ענייניו בהליך המתאים, מול בעלי הדין הנכונים, אך לא על מנת שימשיך ללבן את המחלוקת מול הרשות בהליך זה"; אין לקבל את טענות המערער גם לגופן; הוראות פקודת העיריות מטילות על המחזיק העוזב את הנכס חובת יידוע, בבקשה לפטור אותו מהתשלום ולהודיע לעירייה על חילופי מחזיקים, "מכאן שעל הרשות לפעול בהתאם להודעתו של המחזיק ולא חלה עליה חובה לבדוק אקטיבית את זהות המחזיק בפועל"; בעניינינו הערייה לא התרשלה בבדיקת המחזיק; "התובע עצמו לא עשה כל בירור ולא הביא כל ראיות בשאלה המאוד חשובה עבורו והיא מי החזיק בפועל בנכסים בתקופה הרלוואנטית לתביעה"; המערער הגיש תלונה למישטרה על הזיופים אך לא הגיש אסמכתא בדבר עילת סגירתה; המערער הגיש, אמנם, חוות דעת גרפולוגית, שבה נקבע כי החתימות "מזויפות בדרגת בטחון גבוהה" וכי לא מדובר בזיוף עצמי, אך בדיקתה הייתה חלקית בלבד ולא כללה את כל המסמכים, "אין די בכך כדי להוכיח את טענת הזיוף ואין בכך כדי לשפוך אור בשאלה מי ביצע את הזיוף"; "לא ניתן לשלול את האפשרות שמי מטעמו חתם על חוזי השכירות"; על-פי אישור משרד הפנים שהמערער הציג, הוא שהה מחוץ לגבולות המדינה בתקופה שמיום 9.5.2006 ועד יום 1.7.2015, אך הוא "הודה" כי ברשותו דרכון זר אוקראיני, והוסיף כי הדרכון האוקראיני לא נועד לצרכי יציאה לחו"ל ולשם כך הוא משתמש בדרכונו הישראלי בלבד, "התובע לא הביא דבר להוכחת טענות אלו"; "גם בהנחה שהתובע היה בחו"ל כל התקופה הנטענת על ידו... אין בכך כדי להוכיח כי מי מטעמו לא חתם על ההסכמים ולא החזיק בנכסים עבורו"; הערייה הגישה ראיות הסותרות את טענתו כי לא היה בארץ בתקופה הרלוואנטית; המערער לא היה שכיר בלבד והוכח שהוא היה בעל רוב מניותיהן של שתי חבַרות, ביניהן חברה שספקה שירותי כוח אדם למשיבה 9; המערער לא תבע את עו"ד משה סטרוגנו, ששלח הודעות בשמו לעירייה כמיופה-כוחו, למרות שהכחיש את חתימתו על ייפוי הכוח, ולא הגיש תלונה נגדו; "מהאמור לעיל עולות תמיהות רבות ביחס לגירסתו של התובע, הפוגעות במהימנות גירסתו". בית המשפט קמא דחה את התביעה גם כלפי כל המשיבים, למעט המשיב 2, מאותם טעמים וכלפי המשיבים 7, 12- 13, גם מחמת היתיישנות.
על מי הנטל הראַייתי להזמינם לעדות? ב-ע"א 5293/90 בנק הפועלים בע"מ נ' שאול רחמים בע"מ, פ"ד מז(3) 240, נקבע (עמ' 265): "הכלל בכגון דא הוא, כי כאשר נתבע כופר בחתימתו על מיסמך, על התובע להראות כי החתימה על גבי מיסמך היא אמנם חתימתו של הנתבע... כלל זה נובע מכך שנטל השיכנוע להוכחת כל מרכיביה של התביעה מוטל על התובע: חתימת הנתבע על המסמך הרלוואנטי – כמו כתב הערבות בעניינינו – חיונית להוכחת חבותו של הנתבע על פי המסמך, והיא בגדר 'עמוד התווך של התובענה'... לאור כלל זה היה על הבנק לשכנע, כי החתימה על כתב הערבות ת/4 היא אמנם חתימתה של המשיבה השלישית." בעניינינו, כאמור, הערייה היא במעמד של "התובע", המבקשת לחייב את המערער בתשלום חובות ארנונה, והוכחת אמתות חתימתו של המערער על ייפוי הכוח וחוזי השכירות המדוברים חיונית ביותר להוכחת תביעתה.
...
לאור כל האמור לעיל אני סבור שיש לקבל את הערעור, להורות על קבלת התביעה שהגיש המערער לבטל את רישום החוב הנתבע על-ידי העירייה על שם המערער בקשר ל- 11 הנכסים הנדונים ולהורות על סגירת תיקי ההוצאה לפועל שנפתחו נגדו בקשר לחוב זה. כן אני סבור שיש להורות על ביטול ההוצאות שנפסקו לטובת העירייה.
יחד עם זאת אני סבור, שאין לפסוק הוצאות למערער בקשר לערעור, משום שניהול מיטבי יותר מבחינתו של הדיון בבית המשפט קמא יכול היה להביא לתוצאה אחרת כבר שם ולחסוך את הצורך בהגשת הערעור.
יהודית שבח, שופטת, סג"נ התוצאה הערעור מתקבל, פסק דינו של בית משפט קמא מבוטל, התביעה שהגיש המערער לבטל את רישום החוב הנתבע על-ידי העירייה על שם המערער בקשר ל- 11 הנכסים הנדונים – מתקבלת.

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

נטען כי המערערת הגישה בקשה להזמין את בני משפחתה הגרעינית לביקור משפחתי קצוב בישראל ובבקשה ציינה בתום לב וניקיון כפיים כי בעבר חלק מהמוזמנים הפרו את תנאי אשרתם בתום לב כאשר קיבלו אשרת תייר למשך שבועיים ורצו להאריך במעט את ביקורם ופנו לאדם שהציג עצמו כעו"ד והבטיח להאריך את האשרה אך בדיעבד נודע להם שהגיש בשמם בקשת מקלט ולא בקשה להארכת האשרה.
לטענת המערערים שגה בית הדין בקביעתו כי מדובר בגידול גבולי לניתוח בלא שצוין אופי הגידול ובלא שצוינה כל מיגבלה רפואית לנסיעת ביקור אל מחוץ לגבולות המדינה.
בית הדין היתייחס לכל טענות המערערים וקבע שאין בנתונים הרפואיים שהוצגו כדי להצדיק מתן אשרה או להעיד כי אין באפשרותה של המערערת לצאת מישראל.
...
הרקע לערעור וטענות הצדדים: לפני ערעור מנהלי שהוגש נגד פסק דינו של בית הדין לעררים בחיפה (כב' הדיין אילן חלבגה) מיום 23.04.23, שניתן במסגרת ערר 4043/22 ובמסגרתו נדחה הערר שהגישו המערערים נגד החלטת המשיבה מיום 14.09.22 שלא לאשר בקשת המערערת 1 (להלן: "המערערת") להתיר את כניסת בנה, בתה ובני משפחתם (להלן: "המוזמנים"), וזאת בהתאם לנוהל הטיפול בזרים המבקשים להיכנס ארצה ברישיון תייר ובבקשות להארכת רישיון ביקור מסוג ב/2, בין היתר בשל חשש מובהק להשתקעות ועבודה בישראל.
דיון והכרעה: לאחר שבחנתי את טענות הצדדים, המסמכים שהוצגו לעיוני ופסק הדין של בית הדין לעררים הגעתי למסקנה כי לא נפל בפסק הדין של בית הדין לעררים פגם המצדיק את התערבותו של בית משפט זה. יחד עם זאת, בכפוף להשארת הערבות שהופקדה בסך 30,000 ₪ תינתן האפשרות לבן משפחה אחד בכל פעם להיכנס לישראל על מנת לבקר את המערערת ואמה, כפי שהסכימה המשיבה, כאשר אותו בן משפחה בגיר יוכל להיכנס לישראל יחד עם אחד מהילדים הקטינים שבמשפחה.
הערעור נדחה.
בכפוף לאמור הערעור נדחה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו