ההצעה הגבוהה ביותר טרם פתיחת ההתמחרות עמדה על סך של 32 מיליון ₪ בתוספת מע"מ, ואולם בגמר ההתמחרות עמדה ההצעה הגבוהה ביותר על סך של 47,125,000 ₪ בתוספת מע"מ, ואזי פנו כונסי הנכסים לבית-המשפט בבקשה להסמיכם לחתום על המסמכים הדרושים לצורך ביצוע המכר לרבות דיווח לרשויות המס, וכן לאשר לכונסי הנכסים לשלם מתוך כספי התמורה את כל תשלומי החובה, לרבות כל תשלום לסילוק ופרעון משכנתות, היטל השבחה ומס שבח.
לאחר שעיינתי בהחלטתו של בית-משפט קמא מיום 22.6.20, בפרוטוקולי הדיונים שהתנהלו בפני בית-משפט קמא (תחילה בפני כב' השופטת טל תדמור-זמיר, ובהמשך בהמשך כב' השופט יניב הלר, שהורה על מינוי כונסי הנכסים) בטיעוניהם של הצדדים בפני בית-משפט קמא, בשתי בקשות רשות העירעור, כולל הנספחים, ובתשובות שהוגשו לבקשות רשות ערעור אלה, מסקנתי היא שיש לדחות את שתי בקשות רשות העירעור, וכך אני מחליט.
...
סבורני, ששכר הטרחה, כפי שפסק בית-משפט קמא, הולם את נסיבות העניין אשר בתיק זה, ובית-המשפט הציב לנגד עיניו את מלוא השיקולים שהיה עליו להביאם בחשבון בטרם יקבע את שכר טרחתם של כונסי הנכסים, ולא ראיתי כל הצדקה לשנות מהחלטתו זו.
ב-בר"ע 1469/93 רוזנברג מברשות בע"מ נ' עו"ד דוד אשד ואח' (לא פורסם), אשר מצוטט ב-בר"ע (מחוזי חיפה) 276/00 החברה לפיתוח מרכזים מסחריים ביו"ש בע"מ נ' אדמות שמאי יקיר בע"מ (14.6.00), נפסק כך:
"כאשר ערכו של הנכס נשוא הכינוס גבוה במיוחד, רשאי ראש ההוצאה לפועל לקבוע שכר שיהיה נמוך מאמות המידה שנקבעו בהלכה הפסוקה, גם אם פעולות הכינוס תבעו מאמץ מקצועי ניכר והליכי ביצוע מוגברים.
באותו מקרה היה שווי המקרקעין (שנמכרו על-ידי כונס נכסים בהליך של פירוק שיתוף) 91,000,000 ₪, ושכר טרחתו של כונס הנכסים הועמד על 1,365,000 ₪ בתוספת מע"מ.
נפסק שם בפסקה 3:
"עם זאת נראה לנו כי צדק בית-משפט קמא כאשר איזן בין שווי החלקה הגבוה במיוחד, לבין שיעור שכר הטרחה שפסק, שהוא אכן, ובצדק, נמוך מהדוגמאות שהובאו לפנינו..."
בנוסף, עיינו ב-ה"פ (מחוזי תל-אביב) 50614-11-16 עו"ד יעקב בויאר ואח' נ' ברקת השקעות וחניונים בע"מ ואח' (22.7.19) (להלן: "עניין בויאר נ' ברקת").
אשר על כן, לא ראיתי כל הצדקה להתערב בהחלטתו של בית-משפט קמא מיום 22.6.20, ולפיכך אני דוחה את שתי בקשות רשות הערעור.