העורר ריצה את מלוא תקופת מאסרו ולקראת מועד שיחרורו הצפוי מהכלא (13.7.2014), הוגשה לבית המשפט המחוזי בקשה מטעם פרקליטות מחוז תל אביב-פלילי, להוציא בעיניינו של העורר צו פקוח ומעקב למשך 4 שנים, בהתאם לסעיף 12 לחוק ההגנה.
ומן הכלל אל הפרט
עיקרו של הערר המונח לפניי נוגע לתנאי המופיע בצו הפיקוח והמעקב שהוצא על-ידי בית משפט קמא, הקובע "איסור על החזקה צפייה ושימוש בכל חומר פורנוגראפי. הגבלת השמוש באנטרנט מכל מכשיר המאפשר גלישת אינטרנט (מחשב, סלולארי וכד'), אלא רק לאחר שבוצעה חסימה לאתרים פורנוגראפיים". בכך, אימץ בית משפט קמא את המלצת היחידה לפיקוח על עברייני מין מיום 24.6.2014.
...
כפועל יוצא ממחקרים אלה, נטען בערר כי "תיעול דחפים מיניים לערוצים אישיים עשוייה להפחית דחפים אלה כלפי חוץ". והמסקנה המתבקשת לגבי העורר היא, כי "הגבלה של יכולתו של העורר ממציאת פורקן בביתו הפרטי על ידי שימוש בחומר פורנוגרפי בד' אמותיו עשויה לעורר אצלו תסכול ומתח", ולהגביר את החשש הנשקף ממנו לביצוע עבירות מין בעתיד.
וכבר נקבע בעניין נודלמן, כי בעניינים כגון דא "במקום של ספק או גבוליות תיטה הכף לכיוון הפיקוח". יצוין, כי בית משפט קמא לא התבקש לזמן לחקירה את מעריכת המסוכנות, ד"ר יהודית אבולעפיה, שהיא קרימינולוגית קלינית בכירה, על מנת לברר עמה את הסוגיה, למרות שהיה ברור כי המגבלה המבוקשת נוגעת לשימוש וצפייה בתכנים פורנוגרפיים, ואף לא הוצגה חוות דעת נגדית בעניין זה.
לאור האמור, הנני דוחה את הערר ככל שהדבר נוגע לתנאי שעניינו איסור שימוש וצפייה בחומרים פורנוגרפיים.
סוף דבר, הערר נדחה על כל חלקיו.