מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה להוספת ראיות לתמיכה בבקשת אישור תובענה ייצוגית

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

בבואו להכריע אם להתיר הוספה של ראיות בהליך לאישור תובענה כייצוגית שומה על בית משפט לתת דעתו למגוון שיקולים, ובהם מידת השתהותו של מבקש הוספת הראיות וההצדקות לה, נחיצותן של הראיות שהוספתן מתבקשת לבירור המחלוקת בין הצדדים, המידה בה תכביד הגשת הראיות על ניהול הדיון בבקשת האישור ושאלת תום ליבו של מגיש הבקשה (רע"א 9181/18 רוקח נ' פרטנר תיקשורת בע"מ, פסקה 13 (16.12.2019); רע"א 1200/15 יוניון מוטורס בע"מ נ' ברליצהיימר, פסקה 9 (30.3.2015)).
כידוע, כתבי טענות בבקשה לאישור תובענה כייצוגית יש לתמוך בתשתית ראייתית מוצקה (עניין לאומי קארד, פסקה 5); וכפי שציין בית המשפט המחוזי בהחלטתו, ככל שלא היו בידי פרימה מלונות די נתונים כדי להפריך את טענות סימנדוייב – טענה שאותה קשרה עם בקשתה להגשת ראיות נוספות ומתן צו לחשיפת פרטי גולש אינטרנט – היה עליה להגיש בקשת ארכה להגשת התשובה לבקשת האישור ובמסגרתה להעלות את טענותיה בדבר מחסור בכוח אדם המונע ממנה גישה לנתונים רלוואנטיים.
...
דיון והכרעה לאחר עיון בבקשת רשות הערעור על נספחיה, הגעתי לכלל מסקנה כי דינה להידחות אף ללא צורך בקבלת תשובה מאת סימנדוייב.
זאת במיוחד כאשר בענייננו נעתר בזמנו בית המשפט המחוזי לבקשת ארכה שנתבקשה להכנת תשובת החברה, בין היתר משום שזו טענה שמלאכת הכנה התשובה מתעכבת בשל שהיית עובדים בחל"ת. זאת ועוד, פרימה מלונות הגישה את הבקשה להוספת ראיות כחצי שנה לאחר שהוגשה התשובה מטעמה לבקשת האישור, וכ-5 חודשים לאחר שהוגשה תגובתו של סימנדוייב לתשובה, בלא שניתן הסבר המניח את הדעת לפער זמנים זה. משאלו פני הדברים, לא מצאתי הצדקה להשתהות פרימה מלונות בהגשת הראיות דנן.
בקשת רשות הערעור נדחית.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

אדרבא, פער המידע המובנה בהליך מסוג תובענה ייצוגית מצדיק, לעמדת המבקשים, כי בית המשפט יתיר למבקשים לתקן את בקשת האישור, תוך הוספת ראיות וטענות עובדתיות חדשות, ובילבד שאין בכך כדי לחרוג מיגדרי המחלוקת הקיימת.
לשיטת המשיבים, הואיל והמסמכים התומכים בבקשה לאישור תובענה ייצוגית מהוים חלק בלתי נפרד מהתיקון המבוקש [ראו תקנה 2 לתקנות תובענות ייצוגיות, התש"ע-2010 (להלן – תקנות תובענות ייצוגיות)], הרי שאי צירוף חוות הדעת בגרסתן העדכנית עולה כדי פגם מהותי המחייב את דחיית הבקשה.
...
בתוך כך, בהינתן והתיקון מתבסס כולו על המסמכים החדשים, אותם מצאתי כרלבנטיים להליך דנא, ועל כן הוריתי למשיבים בהחלטה הקודמת להעבירם למבקשים כחלק מהליך גילוי המסמכים [סעיף 3 לתגובת המבקשים], הרי שמקובלת עליי עמדת המבקשים לפיה התיקון המבוקש יציב בפני בית המשפט תמונה נהירה יותר של המחלוקת הקיימת.
סוף דבר לאור כל האמור, במכלול השיקולים האמורים, אני מתיר את תיקון בקשת האישור כמבוקש.
המזכירות תשלח העתק החלטתי זו לב"כ הצדדים.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בהחלטה מיום 26.1.2021 נדחתה הבקשה, תוך שנקבע כי קיים ספק אשר לקיומה של תשתית ראייתית מספקת לקיומם של התנאים לאישורה של תובענה כייצוגית, שעה שבקשת האישור נתמכה אך בתצהיר המבקש ובתדפיס מאתר להשוואת משכנתות, והמבקש לא הציג אסמכתא כלשהיא לקיומה של קבוצה או לשאלות של עובדה ומשפט המשותפות לחברי הקבוצה הנטענת.
"סדרי הדין הללו ייחודיים להליך ייצוגי, וניכר מהם שהוספת ראיה חדשה לראיות שצורפו לכתחילה לבקשת האישור אינה אלא תיקון של הבקשה- וזאת בין אם נטענו טענות חדשות בקשר עם אותה ראיה ובין אם לאו. מן הראוי איפוא שבקשה להוספת ראיה תדון בהתאם לאמות המידה לבחינת בקשת לתיקון בקשת אישור תובענה כייצוגית, כפי שנקבעו זה מכבר בעיניין אינסלר" [ראו רע"א 3365/20 יוניליוור ישראל מזון בע"מ נ' בנתאי (פורסם בנבו, 1.7.2021) (להלן: "עניין יוניליוור")].
...
מקובלת עלי לענין זה טענת המשיב, שלפיה לו יותר צירופה של חוות הדעת, כמו גם צירופו של תצהירו של מר ברלינר, יצטרך הוא להגיש התייחסות לראיות הנוספות, וייתכן שאף יידרש להגיש חוות דעת מומחה מטעמו, דבר שיעכב את בירור התובענה ובקשת האישור ויגרום לו לנזק ראייתי, שעה שהמבקש כבר נחשף לראיותיו.
לנוכח כל האמור, אני סבורה כי באיזון שבין האינטרס הציבורי שבניהול תובענות ייצוגיות ראויות, לבין הזהירות פן יעשה שימוש במנגנון התיקון לעריכת מקצה שיפורים בבקשות אישור שהוגשו ללא שקידה ראויה – מוביל למסקנה כי המקרה הנדון נמנה על המקרים בהם אין להיעתר לבקשה לתיקון בקשה לאישור תובענה כייצוגית.
סוף דבר נוכח כל האמור לעיל, הבקשה נדחית.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

אני מוצאת כי למעשה אין זו בקשה להוספת ראיות כפי שהציג המבקש, אלא זוהי בקשה לתקן את בקשת האישור על ידי הוספת טיעונים עובדתיים וראיות התומכות בהם.
זאת ועוד, לאור הכללים הייחודיים לצרוף ראיות החלים בשלב בקשת האישור, נפסק כי "מן הראוי [...] שבקשה להוספת ראיה תדון בהתאם לאמות המידה לבחינת בקשה לתיקון בקשת אישור תובענה כייצוגית" (רע"א 3365/20 יוניליוור ישראל מזון בע"מ נ' בנתאי, פסקה 9 [פורסם בנבו] (1.7.2021) (להלן: עניין יונילוור)).
...
הפגמים הפרוצדורליים המתוארים לעיל, מטילים צל כבד על הבקשה ומהווים כשלעצמם בהצטברותם טעם שלא להיענות לה. מכל מקום, כפי שיבואר להלן, אני סבורה כי אין להיעתר לבקשה גם מאחר שאינה עולה בקנה אחד עם התנאים שנקבעו בפסיקה לתיקון בקשה לאישור תובענה ייצוגית או להוספת ראיות.
סיכום: מן המקובץ לעיל, אני קובעת כי המקרה דנן אינו נופל לאותם מקרים המצדיקים תיקון של בקשת האישור על ידי הוספת ראיות.
הבקשה נדחית אפוא.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2024 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

הבקשה להוספת ראיות ולחלופין לתיקון הבקשה לאישור תובענה ייצוגית מהות הבקשה היא הוספת תלושי שכר של עובדים נוספים שהועסקו אצל המשיבה שמהם עולה שהיא לא הפרישה עבורם לקרן פנסיה, ותכתובת עם אחד מהם משנת 2017 זאת לשם הוכחת טענת המבקשים שאי תשלום הפרשות לפנסיה היה בגדר שיטה סדורה ולא טעויות נקודתיות כטענת המשיבה בתשובתה לבקשת האישור המקורית.
מנגד המשיבה טוענת שיש לדחות את הבקשה שאינה מבוססת על מקור נורמאטיבי ואינה נתמכת בתצהיר.
...
מסקנתי היא אפוא שדין הבקשה להידחות.
לאחר עיון בבקשה ושקילת מכלול טענות הצדדים עמדתי היא שדינה להידחות מפני שהיא נובעת מתלונה שהגישה המשיבה לוועדת האתיקה, כל עניינה בטענות שעולות באותו הליך ולכן הדיון בה אינו בסמכותו של בית דין זה. לעמדתי הסמכות לדון בשאלה אם ועדת האתיקה מוסמכת ליתן את הסעד המבוקש בתלונה, או להכריע בטענה שהתלונה מהווה שימוש לרעה בהליכי משפט נתונה לוועדת האתיקה שלפניה מתבררת התלונה.
הבקשה להורות למשיבה להגיש תצהיר עם פירוט שמות העובדים שעמם הגיעה המשיבה להסדר לאחר שהוגשה הבקשה לאישור תובענה ייצוגית או ליתן צו כנגד המשיבה בנוגע לתלונה לוועדת האתיקה נדחות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו