לפני בקשה להוספת ראיה מטעם הנתבעת.
...
בע"א 188/89 פיאד אחמד עזאיזה נ' המועצה המקומית כפר דבוריה, פ"ד מז(1) 661 (1993), בעמ' 665 עמד בית המשפט על השיקולים כאמור:
"כאשר מונחת לפני בית המשפט, אשר סיים כבר את שלב הבאת הראיות לפניו, בקשה להגשת ראיה משלימה, על בית המשפט לשקול, אם החיוב שבקבלת הראיה הנוספת עולה על השלילה שבסטייה מהנהלים הקבועים. בית המשפט יתחשב לעניין החלטתו בנדון, בין היתר, בשאלה, אם הצד המבקש את הבאת הראיה ידע או יכול היה לדעת על קיומה של ראיה זו בשלב מוקדם יותר. אם התשובה לשאלה זו הינה בחיוב, אזי לא ייטה בית המשפט בדרך כלל להיעתר לבקשה. עם זאת, אין זה כלל בל יעבור, וייתכנו מקרים שבהם - חרף מחדלו של הצד באי המצאת הראיה בשלב מוקדם יותר - עדיין ייעתר בית המשפט לבקשתו. זאת בעיקר כאשר בית המשפט מתרשם, כי הראיה המוצעת עשויה לתרום תרומה משמעותית מאוד להשלמת התמונה העובדתית ולגילוי האמת, והדבר עשוי לסייע בעשיית הצדק. אולם, מאידך גיסא, אין גם להתיר את הרצועה יתר על המידה, שמא יעודד הדבר רשלנות מצד הפרקליטים בקיום ההוראות הדיוניות."
בענייננו, אין חולק כי נושא הסקר המבוקש עלה זה מכבר בדיונים קודמים בין הצדדים.
מצב דברים זה, לאחר שהסתיים שלב הראיות, מכביד על ניהול הליך שממילא מתנהל זמן רב.
רביעית, אפשר שכל הטעמים המפורטים לעיל, הגם שאין להקל בחשיבותם, היו נדחים מקום בו הייתה לראיה משקל של ממש לגילוי האמת וחשיפתה (רע"א 1297/01 מיכאלוביץ' נ' כלל חברה לביטוח בע"מ, פ"ד נה 577; רע"א 5403/17 ר'בקה טכנולוגיות בע"מ נ' חברת כימיקלים לישראל בע"מ (5.12.2017)).
איני סבור כי משקלה של הראיה כזה המצדיק הגשתה בשלב זה. עיקר טענת הנתבעת היא כי טענות התובעת באשר לאי המצאת הסקר לידיה בזמן אמת ואי הידיעה של התובעת את הוראותיו, מהווה הרחבת חזית ודינן להידחות.
סוף דבר
אשר על כן, מהטעמים המפורטים לעיל, דין הבקשה להוספת ראיה להידחות.