העמדה הגורסת שלא מדובר בביקור של תושב איו"ש ברצועה מסיבה הומניטארית אלא בחזרה מתחייבת לרצועה של תושב הרצועה ששהה באיו"ש שלא כדין משך כשנה (מאז דצמבר 2019), הוצגה על ידי המשיבים רק במסגרת התגובה המקדמית לעתירה, שהוגשה ביום 22.2.21, שלושה חודשים לאחר שהעותר ניכנס לרצועה בהתאם להיתר הביקור שניתן לו.
שורת טעויות אלו במהלכי המשיבים – דוקא על פי הגרסה המוצגת על ידם – מפריכה את החזקה בדבר תקינות ההחלטה המינהלית נושא העתירה ומעבירה אל המשיבים את הנטל להוכיח כי העותר אכן ביקש והתכוון ביוני 2017 להעתיק את מרכז חייו מאיו"ש לרצועת עזה ולהשתקע דרך קבע ברצועה.
כך נובע ממהותה של חזקת התקינות המינהלית, שהיא חזקה הנתנת לסתירה בין היתר במצבים שבהם הרשות המינהלית טוענת כנגד החלטה שהיא עצמה קיבלה.
בהתאם להחלטה שניתנה בתום הדיון בעתירה מיום 4.4.21 הגישו המשיבים כתב תשובה משלים שבו טענו (בסעיף 18) כי "העותר חתם על ההצהרה בסמוך להגשת הבקשה". אך גם הפעם המשיבים לא נקבו בתאריך, תוך שהוסיפו כי השתהותו של העותר בהעלאת הטענות כנגד השתקעותו בעזה הסבה להם נזק ראייתי ממשי לאור התחלופה הגבוהה של החיילים המשרתים במינהל האזרחי ובמת"ק (שם, סעיפים 6-9).
המשיבים אף לא הציגו כל ראיה לטענתם (המופיעה בסעיף 12 לכתב התשובה המשלים) כי עובר לחתימת העותר על ההצהרה הוסברה לו משמעותה על ידי קצין אימות נתונים במת"ק. כך, הקצינה החתומה על התצהיר התומך בכתב התשובה המשלים אינה טוענת כי היא זו שהציגה בפני העותר את ההסברים, ואילו את הניסיון לגלגל לפתחו של העותר את חוסר יכולתם של המשיבים להמציא כיום ראיות ישירות בעיניין נסיבות החתימה כבר דחיתי לעיל.
בכל מקרה, וכפי שצוין לעיל, המשיבים לא הציגו בפני בית המשפט את החלטתם בבקשת העותר מפברואר 2018 למעבר לאיו"ש (כמו גם ב-11 הבקשות הדומות שהוגשו על ידו לאחר מכן) באופן שיתמוך בטענתם כי הבקשה נדחתה בשל השתקעות ברצועת עזה.
...
טענתם הנוספת של המשיבים כי לאחר מכן, ביום 26.7.17 נפתחה הבקשה מחדש במערכת הממוחשבת בעקבות ההחלטה מיום 17.7.17 להיעתר לבקשת העותר מיום 3.7.17 להסרת המניעה הביטחונית, מחייבת להוכיח כי העותר היה חפץ בחידוש בקשתו הנטענת להשתקעות ברצועת עזה.
בהינתן שהמשיבים התירו שהייה בת למעלה מחודשיים של העותר ברצועה לצורך חתונת אחיו (צורך שלגביו נקבע בעמ' 57 ל"סטטוס ההרשאות" של המשיב, נספח מש/2 לכתב התשובה, כי הכניסה תותר למשך עד ארבעה ימים), אין לומר כי שהייה למשך חמישה חודשים ברצועה לצורך ביקור אמו חולת הסרטן של העותר (צורך שלגביו נקבע שם בעמ' 47 כי הכניסה תותר למשך עד שבוע) מחייבת את המסקנה כי מדובר בהשתקעות ולא בביקור.
אשר על כן העתירה מתקבלת, כך שעל המשיבים לאשר את בקשת העותר לחזור מרצועת עזה דרך ישראל למענו הרשום באיו"ש, בכפוף להעדר מניעה ביטחונית.