מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה להגשת תביעה שכנגד לאחר גישור פנימי כושל

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

ייצוג הלקוח בתביעה בסכום של כ-6 מיליון ₪ שכוונתו להגיש נגד מגדל חברה לביטוח שתבעה אותו – בין אם בתביעה נפרדת ובין אם כתביעה נגדית עד להכרעה בה בערכאה ראשונה לרבות על דרך של פשרה.
אומנם השטר מעניק עילה עצמאית לאוחז אך קיים קשר פנימי בין השטר לבין עסקת היסוד.
השאלה היא האם מדובר בעיסקה אחת או שמא מדובר בשלוש עיסקאות שעניינן פרשה אחת וכל רכיב שתומחר בנפרד הוא עסקה בפני עצמה (ביחס להסכם הראשון), או אז הקזוז חייב להיות סכום קצוב עבור כל עסקה, והמזור של הנתבע עת מדובר בסכום לא קצוב – לשלם את החוב ולהגיש תובענה נפרדת להחזרי תשלום עקב טענות של כישלון תמורה או רשלנות בייצוג.
לו סבר אחרת, מדוע לא ביקש לאחד את הרכיבים במעמד החתימה והסכים לתשלום של 100 אלף שח עבור כל רכיב ורק עתה, לאחר כשנתיים-שלוש שנים, עת מוגשת נגדו תביעה, הוא מבקש לראות בכך תימחור ביתר? למעשה הוא מודה שמתוך 300 אלף ₪ שהתחייב, גם אם נקבל את גישתו שסעיף 3 הופחת, עדיין שילם 97000 ₪ מתוך 200000 ₪ - כלומר, המבקש הפחית הליך שלם הוסף בפועל כשלא ברור כיצד הוא עורך את החישוב.
ודוק; נוקדה זו כן הייתה בידיעתו משהייתה חייבת להנתן הסכמתו לפגישות גישור ומהי מטרת הגישור אם לא לסיים את התיק? אם הגישור מצליח, האם על הזוכה להמשיך הליך בבית המשפט כדי להצדיק את שכר הטירחה שהמבקש חתום עליו והסכים לו "לרבות בדרך של פשרה" לסיים את התיק? הסכם שכר הטירחה אינו מסויג באופן המורה על החזר ללקוח.
...
על כן, אני סבורה כי לנוכח זאת, הגנתו היא דחוקה.
זאת, על מנת שבית המשפט לא יידרש לקיים הוכחות ולאחר מכן להגיע למסקנה אשר יגיע עת מלכתחילה יכול היה להפעיל את שיקול דעתו האם יש מקום לנהל הליך שלם אם לאו מש"זמנו של בית המשפט הינו מוגבל, ותור המתדיינים ארוך" ואין מקום להאריך את ההליך לריק על דרך שמיעת ראיות (ראו והשוו: ע"א 3801/06 שרית עובדיה נ' עיריית הרצליה (18.2.2018)).
המזכירות תמציא החלטתי לצדדים/באי כוחם.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביום 22.5.2017 שלח בא כוח התובעת בקשה לקבל דיווח וטיוטה מעודכנת של הסכם הפשרה (נספח 22 לתצהיר התובעת), וביום 24.5.2017 שלח הודעת דוא"ל לפיה: "אם אין תגובות ועדכונים לגבי ההתפתחויות אפנה אחה"צ למגשר להתעדכן ממנו ולהציג את ההסתייגויות בפניו." (נספח 23 לתצהיר התובעת).
עיקר טענות התובעת בכתב התביעה כנגד עורכי הדין נתבעים 7-9 ו-11, כי כשלו והתרשלו באי הגשת תצהיר התובעת בתובענה המתוקנת המאוחדת וכי אך ורק בשל כך, לא נכללה ברשימת התובעים המייצגים.
ביום 8.2.2022 נדחתה התביעה כנגד הנתבעים 7 -11, תוך שנקבע: "6. בקשת התובעת למחיקת כתב התביעה כנגד נתבעים 7, 8, 9 ו-11, הוגשה כאמור לאחר שהסתיים שלב שמיעת הראיות. בהנתן השלב הדיוני המאוחר, פרק הזמן שהוקצה לבירור התביעה, התמשכות ההליך נוכח ריבוי הנתבעים וכפועל יוצא ריבוי המצהירים והחקירות הנגדיות, ובנותני את הדעת לאנטרס הצבורי ולהבטחת ניצול יעיל של המשאב השפוטי, איני סבורה כי יש להעתר לבקשות למחיקת כתב התביעה חלף דחייתה. כלל הוא, כי מחיקת כתב תביעה, אינה מהוה מעשה בית דין ואין בה כשלעצמה, כדי למנוע מתובע לשוב ולהגיש תובענה חדשה בשל אותה עילה. זאת ועוד, בעיניינו של נתבע 10 הגישה התובעת בקשה לדחיית התביעה. אשר על כן, במצב דברים זה, יש להורות על דחיית התביעה גם כנגד הנתבעים 7,8,9, ו-11.
וכך קבע כב' השו' אמיר סלאמה: "מדובר בהסכם המסדיר את מערכת היחסים הפנימית בין עורכי דין שייצגו לקוחות בבקשות לאישור תובענה ייצוגית, לרבות בעיניין אופן חלוקת שיעור שכר הטירחה בינם לבין עצמם.
...
לאור האמור, התביעה כנגד הנתבעת 5 נדחית.
סוף דבר התביעה העיקרית נדחית.
התביעה שכנגד והודעת צד הג' נדחות גם הן. חרף התוצאה אליה הגעתי, אני סבורה, כי אין לחייב את התובעת לשאת בהוצאות ההליך.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובענה דנן הוגשה ביום 26.11.18 ובמסגרתה טענות להתרשלות הנתבעות, אשר כשלו במניעת מותה של המנוחה בשל כך שלא ביצעו, כנטען, בדיקות שונות שהיו יכולות לאבחן את סיבת הכאבים, להביא לטפול מתאים ולמנוע את המוות.
כתמיכה לטענות שבכתב התביעה צורפה חוות דעתו של פרופ' אורן פרוכטר, מומחה למחלות ריאה ולרפואה פנימית.
ביום 22.2.22 הגישו התובעים בקשה שכותרתה "הודעת עידכון מטעם התובעים ובקשה לצרוף חוות דעת רפואית נוספת מטעם התובעים". במסגרת הבקשה צוין כי הצדדים עדיין לא הגיעו להסכמות במסגרת הליך הגישור וכי כעת מבקשים התובעים לצרף לתיק חוות דעת נוספת, של פרופ' יהונתן חסין, בתחום הקרדיולוגיה, כחוות דעת נגדית בתגובה לחוות הדעת שהוגשו על ידי הנתבעות.
הגישה היא גישה מקילה ומרחיבה, כפי שסיכם זאת בית המשפט העליון, גם לאחר כניסת התקנות החדשות לתוקף: "ניתן לסכם ולומר כי מבחן "העסקה או המעשה המובא לדיון" המשמש לצורך הכרעה בבקשות לתיקון כתב תביעה, משקף אמת מידה מקילה; כי באספקלריא של מבחן זה, המונח "עילת תביעה" זוכה לפרשנות רחבה; וכי אף כאשר כתב התביעה המקורי הוא בלתי מלא וחבותו של הנתבע השתמעה ממנו על דרך החסר, אין בכך בהכרח כדי לחסום את האפשרות לתקן את כתב התביעה, ובילבד שכתב התביעה כלל מרכיבי יסוד כלשהם של העילה.
...
שקלתי טענות הצדדים ואני סבורה שיש מקום להיעתר לבקשה.
לאור כלל האמור אני מקבלת הבקשה לתיקון כתב התביעה על שני חלקיה – צירוף חוות דעתו של פרופ' חסין ותיקון רכיב הנזק כמבוקש (תיקון לו לא התנגדו הנתבעות).

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לאחר שבחנתי את טענות הצדדים, באתי למסקנה כי אין מקום לאפשר הצגת המסמך במהלך דיוני שמיעת הראיות, בהיותו, לצורך בירור התביעה וכל עוד התובעות אינן עותרות לאכיפתו, מיסמך שהוחלף בין הצדדים במהלך מו"מ לפשרה ועל כן אינו קביל במשפט.
עוד טוענים הנתבעים 2-4 כי כלל לא מדובר בהסכם אלא בהצהרת כוונות פנימית, שלא נועדה להצגה לאחרים, אף לא לב"כ הצדדים, ושכל אחד מהצדדים היה רשאי לסגת ממנה וכי אף נוסח הצהרת הכוונות לא הוסכם בין הצדדים שכן לא רק שלא היה 'קיבול' אלא שנציג התובעות דחה את הנוסח שהועבר על ידי הנתבע 4, הנתבע 4 לא אישר את הנוסח הנגדי ששלח נציג התובעות והמו"מ שהמשיך להתנהל עוד כחודש וחצי - ניכשל.
לטעמי, כל עוד מבקשות התובעות להמשיך בבירור התביעה המקורית כנגד הנתבע 4 ואינן פועלות לאכיפת ההסכם שלטענתן נחתם בין הצדדים במסגרת משא ומתן לפשרה והוא, לטענתן, בעל תוקף מחייב, עומדים כל אותם ראציונאליים, עליהם עמדתי לעיל, לכלל אי הקבילות של מסמכים שהועברו בין הצדדים במסגרת המו"מ לפשרה והוא משתרע אף על מיסמך שנחתם אך התובעת לא פועלת לאכיפתו וממשיכה לברר את תביעתה המקורית.
יפים לעניין זה דבריה של כב' השופטת וילנר בעיניין אביבי, אשר נאמרו אמנם בשולי הדברים ובהקשר להסכם ביניים שהושג בגישור, אך רלבאנטיים גם לענייננו: "עוד אעיר בשולי הדברים, כי במקרה בו מתבקשת אכיפה או מתן תוקף של החלטה להסכם ביניים שהושג בגישור, מתעוררת, כאמור לעיל, אף שאלת קבילותו של ההסכם והאפשרות להגישו לבית המשפט, וזאת לנוכח הוראת סעיף 79ג(ד) לחוק בתי המשפט. ואולם, במקרה כבעניינינו, בו הסכם הביניים כולל הסכמה לקבילות ההסכם, היינו קיימת בו תניה מפורשת לפיה הצדדים מסכימים כי ההסכם יוצג לבית המשפט בהתקיים תנאים מסוימים, לעתים יידרש בית המשפט להחשף להסכם האמור בשלב ראשון רק לצורך בחינת פרשנות התניה האמורה והכרעה בשאלה האם אכן ניתנה הסכמה לקבילותו. במקרה שלפנינו הצדדים מיקדו טענותיהם באפשרות אכיפת ההסכם, ומשכך שאלה זו היא שעמדה במוקד הדיון, ולא נדרשנו לידון בשאלת הקבילות לפני הדיון בשאלת האכיפה. ואולם, מצאתי להבהיר נקודה זו שכן בנסיבות אחרות ייתכן שיהיה צורך להקדים את הדיון בשאלת הקבילות לדיון בשאלת האכיפה". הדברים מקבלים משנה תוקף מקום בו כלל לא מתבקשת אכיפת ההסכם אלא מתבקש לעשות בו שימוש במסגרת בירור התביעה המקורית שהוגשה.
...
לאחר שבחנתי את טענות הצדדים, באתי למסקנה כי אין מקום לאפשר הצגת המסמך במהלך דיוני שמיעת הראיות, בהיותו, לצורך בירור התביעה וכל עוד התובעות אינן עותרות לאכיפתו, מסמך שהוחלף בין הצדדים במהלך מו"מ לפשרה ועל כן אינו קביל במשפט.
הואיל וכאמור באתי למסקנה כי אין מקום הצגת המסמך בהיותו בלתי קביל, לא אדרש במסגרת החלטתי זו לטענות הצדדים באשר להתנהלות הדיונית אלא להיבטים הראייתיים בלבד.
עוד לטענת התובעות, בהתאם לדיני החוזים מהווה המסמך חוזה חתום ועל כן אין כל מניעה להציגו ואין לאפשר לנתבעים להסתתר תחת סיסמאות של "קיום משא ומתן". לעמדתם, לו תתקבל עמדת הנתבעים 2-4 ולא תהא אפשרות לתובעות להציג את המסמך החתום במידת הצורך, יהיה בכך משום עידוד התנהלות תכסיסנית במהלך משא ומתן.
אשר על כן, אני קובעת כי לצרכי הליך זה וכל עוד התובעות אינן עותרות לאכיפת ההסכם, מהווה המסמך מסמך שהוחלף בין הצדדים במסגרת משא ומתן לפשרה, הוא אינו קביל במסגרת בירור התביעה המקורית, התובעות לא תוכלנה להציגו במהלך דיוני ההוכחות הקבועים בתיק, ובית המשפט לא יידרש לו לצורך קביעת ממצאים בהליך.

בהליך ערעור על בית דין למשמעת (עב"י) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כך ראוי להפנות לבג"ץ 3751/03 אילן נ' עריית תל אביב-יפו, פ"ד נט(3) 817 (2004) בו בוטל מיכרז פנימי לשני תפקידים של מנהל תחנות הצלה, נוכח פגמים שנפלו בהליך, ובין היתר הודגשה החובה לנהל פרוטוקול כיאות; כן ראוי להפנות לע"ע (ארצי) 239/08 אילן נ' עירית תל אביב (פורסם במאגרים; 2009) שם הועמדה לבקורת מדיניות הערייה לערוך מינויים מסוימים ללא מיכרז.
בית הדין למשמעת (כב' האב"ד עינת איילון, וכב' החברים פיני גלינקביץ ויצחק קבל) עמד על ריבוי הבקשות והטענות המשפטיות, דחיות מועדי דיון, משבר הקורונה והליך גישור שלא צלח, כסיבות שהובילו להתמשכות ההליכים.
כבר בראשית הדרך הגיש מר אילן בקשה למחיקת התובענה המשמעתית על הסף מטעמים של הגנה מן הצדק ואכיפה בררנית.
תחילה החזיר את הטפסים כשהם ריקים, ורק לאחר שזומן לחקירה משמעתית, הוא מילא את טפסי ההערכה אך לא באופן מלא, וברוב הסעיפים ציין "לא רלבאנטי". מר אילן העיד כי לנוכח תקופת ההיכרות הקצרה עם המצילים הרלוואנטיים, הוא לא יכול היה להתרשם מתפקודם כדי להעריכם כיאות, והוא נאלץ לבצע ההערכה תחת איום של הגשת תובענה משמעתית.
טענות הערייה בעירעור שכנגד לטענת הערייה לא היה מקום לזכות את המערער מהאשום המשמעתי השני, לאחר שנקבע כי ברמה העובדתית הוא סרב להנחיית הממונה למלא את טופסי הערכת המצילים.
תשובת המערער לערעור שכנגד המערער טוען כי הערייה ניכשלה בניסיונותיה להפחיד אותו ולהרתיע אותו מפני מלחמתו לאכיפת נורמות ראויות עליה.
...
אני דוחה אפוא את הערעור של מר אילן.
על המערער להבין כי בית הדין מצא להתחשב בו ובנסיבותיו.
התוצאה הערעורים נדחים.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו