מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה להגדלת קצבת מזונות בביטוח לאומי

בהליך רשות ערעור על החלטת ראש הוצל"פ (רע"צ) שהוגש בשנת 2014 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

המבקשת הנה אם חד הורית לשתי בנות, עובדת בעבודה חלקית ביותר, ומתקיימת מסכום חודשי של 4,191 ש"ח, המורכב משכר עבודתה בסך של 1,100 ש"ח, קצבת מזונות מהמוסד לביטוח לאומי בסך של 2,000 ש"ח, קצבת ילדים בסך של 280 ש"ח והבטחת הכנסה בסכום חודשי של 811 ש"ח. הוצאותיה החודשיות של המבקשת הנן בסכום כולל של 4,450 ש"ח, והן אמנם מינימאליות ביותר.
כפי שצויין לעיל, ובהחלטת כב' הרשמת, על המבקשת להגדיל הכנסותיה מעבודה, וכך גם תוכל לעמוד בסכום הצוו.
...
יתרה על כן, בהחלטה נרשם, כי לפנים משורת הדין, יפתח למבקשת תיק איחוד נוסף אם תפקיד סך של 3,000 ש"ח. מכאן, שהחלטת כב' הרשמת אינה עפ"י שורת הדין, לפיו בקשתה של המבקשת צריכה הייתה להידחות ללא כל תנאי, אלא עניין שבשיקול דעת.
שנית, ביצוע תשלום משמעותי בסך של 3,000 ש"ח, אותו יהא על המבקשת לגייס במאמץ, יביא למסקנה כי המבקשת החליטה לשנות דרכיה, ולשלם את חובותיה לנושיה, ועושה כן במעשים ולא במילים בלבד; שינוי זה בהתנהגות יכול להחשב כשינוי נסיבות מהותי, המצדיק פתיחתו של תיק איחוד נוסף למבקשת.
נוכח כל המפורט לעיל, אני דוחה את הבקשה.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

העתירה העותרת, גב' הילה גולדנברג, הגישה עתירה מינהלית (מתוקנת) נגד משרד הבינוי והשיכון בה היא ביקשה לבטל החלטות של הועדה הציבורית מטעם המשיב מיום 20.4.21 שדחתה את בקשתה להכיר בה כזכאית לדירה בשכירות בשיכון הצבורי ודחתה גם בקשתה להגדלת סיוע בשכר דירה עד להקצבת דיור קבוע.
היא עוד תארה בעתירה שביום 1.2.21 המשיב ביקש ממנה למלא טופס "בדיקת מבחן הכנסות" והוצגה בפניה שאלה כדלקמן – "מעבר מדמי מזונות ביטוח לאומי לגימלת הבטחת הכנסה - האם אתה סבור שמעבר מדמי מזונות ביטוח לאומי להבטחת הכנסה יפגע בך כלכלית?" לשאלה זאת השיבה בחיוב ממספר סיבות: ראשונה, שאין ביכולתה אפשרות לגבות מזונות בדרך אחרת מהחייב ולכן פנתה לביטוח הלאומי לממש את פסק דין המזונות.
...
צויין בפרט ביצוע מבחן ההכנסה שבוצע והמסקנה שהעותרת לא תפגע כלכלית ממעבר מדמי מזונות מהביטוח הלאומי לגמלת הבטחת הכנסה.
בנסיבות העניין הנני קובע כי העותרת לא הרימה את הנטל הדרוש כדי לבסס את הטענה.
מכל האמור, הגעתי למסקנה כי יש לדחות את העתירה.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

ביום 6.1.2021 הורה בית המשפט למערערת להתייחס לבקשה להגדלת צו התשלומים ובכלל זה לפרט מספר נתונים באשר למקום עבודתה ושיעור הישתכרותה.
ביום 7.7.2021 הודיעה המנהלת המיוחדת כי בירור שערכה עם נציגי המוסד לביטוח לאומי העלה שהמערערת רשאית להשֹתכר עד לרף של כ-8,000 ש"ח בחודש מבלי שתישלל זכאותה לקיצבת מזונות, כך שאין חולק על המסקנה שהיא אינה ממצה את פוטנציאל הישתכרותה.
כמו כן, בנגוד לטענת המנהלת המיוחדת, אף לוּ הייתה יכולה להגדיל את הקף הישתכרותה, היא לא הייתה מקבלת את מלוא סכום המזונות מהמוסד לביטוח לאומי שכן דמי המזונות פוחתים ככל שעולה ההכנסה.
...
ביום 7.7.2021 הודיעה המנהלת המיוחדת כי בירור שערכה עם נציגי המוסד לביטוח לאומי העלה שהמערערת רשאית להשֹתכר עד לרף של כ-8,000 ש"ח בחודש מבלי שתישלל זכאותה לקצבת מזונות, כך שאין חולק על המסקנה שהיא אינה ממצה את פוטנציאל השתכרותה.
דיון והכרעה לאחר שעיינתי בערעור ובנספחיו, הגעתי לכלל מסקנה כי דינו להידחות על הסף לפי תקנה 138(א)(1) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018, אף מבלי להיזקק לתשובת המשיבים.
מסקנה זו – כי אין הצדקה להתערבות בקביעותיו של בית המשפט המחוזי – יפה אף ביחס לגופו של עניין.
מן הטעמים האמורים כולם, הערעור נדחה.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

ביחס לתשלום דמי מזונות, החייב טען שהזכאית למזונות לא קיבלה היתר לנהל הליך תביעה, כמו כן, בא כוחו בתיק המשפחה המליץ לו להמתין עם תשלום דמי המזנות עד לאישור המוסד לביטוח לאומי לתשלום הקצבה שתאושר לו. לזאת יש להוסיף שזוגתו לשעבר לא פנתה למוסד לביטוח לאומי בבקה לתשלום קצבת מזונות.
הגדלת צו תשלומים ומיצוי כושר הישתכרות- אני סבורה שבשלב זה לא ניתן להכריע בבקשה ולהגדיל את צו התשלומים לסכום של 2,000 ₪ כאשר מנגד טרם ניתנה החלטה של המוסד לביטוח לאומי בדבר אי כושר עבודה.
...
דיון והחלטה: עיון בתיק מעלה שתיק זה אינו בשל לדיון, לפיכך אני מורה על ביטול מועד הדיון הקבוע ליום 30.5.21.
הגדלת צו תשלומים ומיצוי כושר השתכרות- אני סבורה שבשלב זה לא ניתן להכריע בבקשה ולהגדיל את צו התשלומים לסכום של 2,000 ₪ כאשר מנגד טרם ניתנה החלטה של המוסד לביטוח לאומי בדבר אי כושר עבודה.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בבקשה להגדלה טענה המבקשת כי בפסק הדין למזונות מיום 10.1.2019 נקבע כי על החייב לשלם עבור מזונות שתי בנותיו הקטינות סך של 2,000 ₪ וככל שהאם לא תקבל מאת המוסד לביטוח לאומי קצבת נכות עבור בנו הקטין, יועמדו מזונותיו של הבן על סך של 1,000 ₪.
...
לאחר שעיינתי בבקשות ובתגובות להן וכן לאחר ששמעתי את טיעוני הצדדים לרבות עמדת הנאמנת והכנ"ר, החלטתי לדחות את שתי הבקשות ולהותיר את סכום המזונות על כנו.
סוף דבר, לאור השיהוי הרב בהגשת הבקשה של המבקשת, לאור העובדה שהחייב צפוי לקבל הפטר בעוד פחות משנה, לאור ההפחתה הצפויה בסכום המזונות בגין הילדה שתגיע לגיל 18 באוגוסט 2023, לאור העובדה שהילדים עובדים בעבודות מזדמנות ומממנים חלק מהוצאותיהם, לאחר בחינת ההוצאות השונות של הצדדים וכן לאור עמדת הנאמן והכנ"ר, נחה דעתי כי יש לדחות את שתי הבקשות.
המזכירות תשלח החלטתי לצדדים.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו