וכן: "בעל דין, שתביעתו בבית המשפט הועברה לדיון בבוררות, לא יוכל באופן חד צדדי להגדיל את תביעתו בפני הבורר: לכך לא נתנה הסכמה של הנתבע, ולא ניתן לאכוף עליו את ההדיון בתביעה המוגדלת בבוררות". (סמדר אוטולנגי בוררות: דין ונוהל כרך א 588-587 (מהדורה רביעית 2005)).זאת, אלא אם כן צד מגלה את דעתו, במסגרת הליך הבוררות, כי הוא מסכים להרחבת סמכות הבורר.
נקבע כי כאשר מועבר תיק לבוררות בשלב מיתקדם זה של ההליך, לאחר שהסתיים קדם המשפט והמסמכים כבר התקבלו, העובדה שבכתב התביעה שכנגד ביקש המבקש לשמור לעצמו את הזכות לתקן את התביעה לא מובילה למסקנה כי הסכמת הצדדים להעברת הסיכסוך לבוררות כללה בחובה הסכמה להסמיך את הבורר לקבל את הבקשה להגדיל את סכום התביעה (ת"א (שלום נת') 12761/04 אורן נ' אנגלמן ובניו סוכנות לביטוח (1999) בע"מ (24.3.2010), להלן: עניין אורן).
אף אם הן חוסות בצילה הרחב של עילת הקפוח, הרי שמדובר בטענות שאינן מופיעות בכתב התביעה ולפיכך לפי לשונו המפורשת של סעיף 5.1 להסכם דינן להוותר מחוץ להליך הבוררות.
הגדלת סכום התביעה אינה בגדר שינוי עילת תביעה ואינה מתייחסת לטענות חדשות אלא לטענות שפורטו כבר בכתב התביעה.
...
פרשנות ההסכם כמוצע על ידי הנתבע מובילה למסקנה כי התובעת כבלה עצמה מיוזמתה, מבלי שהתבקשה לכך, לסכום התביעה, וזאת בניגוד גמור לעולה מכתב התביעה.
אוסיף, כי מסקנה זו לא מקפחת את הנתבע, כנטען על ידו.
בשולי הדברים יצוין כי הנתבע טען כי אין להיעתר לבקשה לתיקון כתב התביעה גם לגופו של עניין.