ביום 15.10.2008 נערך הסכם עבודה אישי בין הצדדים, ובנספח לו נאסר למשך תקופת ההגנה (שהיא תקופת העבודה בפועל ו-12 חודשים נוספים) על העובד לבצע עבודות פרטיות ללא אישור וכן נאסר עליו לפנות ללקוחות החברה באופן פרטי.
בהקשר לחוקיות הגבלת העיסוק ציין בית הדין כי "בהתחייבות החוזית בנושא הגבלת העיסוק כ"התחייבות ערומה". מה עוד שהיא גם מוגבלת בזמן (שאלת משך ההגבלה וסבירותה לא הועלתה על ידי מי מהצדדים וגם לא עלתה בעדויות)". עוד קבע בית הדין כי "על פי הראיות שהחברה הציגה, הוכח שהעובד ביצע עבודות פרטיות אסורות והיה בקשר עם לקוחות החברה, גם לאחר שסיים את עבודתו אצלה". בית הדין ציין כי "טענות החברה מגובות במסמכים רבים – דוחות איתורן, חשבוניות, כרסטת הנהלת חשבונות, צלום כרטיסי נוכחות, פירוט שיחות בטלפון נייד ועוד".
בית הדין דחה את טענת העובד לפיה קיבל אישור לבצע עבודות פרטיות של ניקיון בריכות, שכן זו לא מצאה ביטוי בכתב בשונה מהגבלת העיסוק; העובד לא טען טענה זו בשימוע; העובד לא העיד עובדים נוספים שזכו להקלה דומה.
עוד נטען כי בית הדין היתעלם מכך שהחברה הרעה את תנאיו של העובד, כאשר העבירה אותו ללא ידיעתו משכר עבודה גלובלי לשכר עבודה שעתי, בית הדין היתעלם גם מכך שהסכם העבודה עליו חתם העובד, הוא הסכם שהעובד אולץ לחתום עליו, לאחר שלוש שנות עבודה, בחפזון, מבלי שהוסבר לו על מה הוא חותם, וכן לא קיבל עותק מחוזה זה, אף שבמהלך השנים ביקש לקבל לידיו את ההסכם.
העובד מוסיף וטוען כי סכויי העירעור להיתקבל טובים, וכי תקופת הצינון כפי שרשומה בחוזה העבודה, תקופת צינון של שנה, כשזוהי הכשרתו היחידה לפרנסתו, מנוגדת לחוק יסוד חופש העיסוק ולחוק יסוד כבוד האדם וחרותו.
...
לאחר שנתתי דעתי לכלל החומר שהובא לפני, לפסק דינו של בית הדין האזורי ולטענות הצדדים, הגעתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה לעיכוב ביצוע פסק הדין להתקבל בחלקה כפי שיפורט בסעיף 23 להלן.
בשקלול השיקולים החלטתי להיעתר לבקשה בחלקה, כך שסכום פסק הדין יעוכב בכפוף להפקדת סכום של 120,000 ₪ במזומן או בערבות בנקאית בלתי מותנית בסכום זה בקופת בית הדין וכן בכפוף להפקדת ערבות צד ג' על יתרת הסכום על פי נוהל ערבויות של הנהלת בתי המשפט של שני ערבים עם הכנסה של 12,000 ₪ נטו בחודש לפחות לכל אחד מהם.
סוף דבר – הבקשה מתקבלת בחלקה כאמור בסעיף 23 לעיל.