להלן תוכן מלוא ההחלטה, ובה הפנייה לחומרי חקירה רלוואנטיים שעמדו לעיוני באותו מועד:
"לפני בקשה ראשונה להארכת מעצר, בשישה ימים נוספים.
לתיק החקירה התווסף מיזכר מיום 3.3.24 של הקצינה נטע קרווני – אשר לא היה בפניי במועד מתן ההחלטה ביום 29.2.24 – בו ציינה כי לאחר שיחת טלפון עם החוקר שטיפל בתיק, החליטה על סמך הפרטים שמסר לה החוקר לשחרר את החשוד בערובה תוך שהנחתה כי אין לוותר על ערב בכל מקרה (ממזכרו של רפ"ק רז עלה כי ההחלטה לשיחרור החשוד הייתה בתנאי של הרחקה וערבות צד ג').
אין לקבל מצב בו היתלהמות של חשוד בתא המעוכבים מביאה לשינוי גישה תהומי – בין החלטה על שיחרור בהרחקה לבין החלטה על מעצר והבאת החשוד לבית המשפט עם בקשה להמשך מעצרו למשך 6 ימים נוספים לצורך ביצוע פעולות חקירה.
ניתן להבין חוסר שביעות רצון של חשוד אשר באה לידי ביטוי בהתלהמות עד כדי צעקות וקללות בתא המעצר – גם אם לא להצדיק היתנהגות שכזו – כאשר מדובר באדם נעדר עבר פלילי כלשהוא, שמקבל הודעה כי הוחלט על שיחרורו בתנאים מגבילים תוך חיובו בהמצאת ערב, כאשר אין ביכולתו להמציא ערב ולאחר שהובהר לו שבהעדר ערב הוא ייוותר במעצר.
בצד זאת, התקנות הותקנו טרם חקיקת חוק יסוד: כבוד האדם וחרותו ועוד טרם כניסתו לתוקף של חוק המעצרים שנידון לעיל.
...
סבורני כי מוטב הייתה עושה היחידה החוקרת אילו שחררה את החשוד עוד אתמול, לאחר החקירה, בנסיבות שפורטו, לאור העובדות שאינן במחלוקת בין הצדדים.
כפי שקבעתי לעיל, בחינה ראויה של הראיות בתיק הייתה מובילה בהכרח למסקנה כי אין חשד סביר לביצוע עבירה מצד החשוד ולשחרורו על אתר.
מלבד אלו, מצאתי כי שיקול דעת פגום הוביל להחלטה על מעצרו של החשוד ללא בחינה מעמיקה של חומר החקירה על ידי הגורם המוסמך, כנדרש בחוק, וכי אילו בוצעה בדיקה שכזו, המסקנה המתחייבת היא כי לא קם חשד סביר לביצוע עבירה מצד החשוד, באופן שחייב שחרורו על אתר לאחר חקירתו.
אלא שבהינתן הפגמים המשמעותיים שנפלו בהחלטות בעניינו של החשוד כמפורט לעיל, שכתוצאה מהם בילה לילה במעצר ללא הצדקה, אין מנוס מקביעה כי יש מקום לפצות את המשיב בגין מעצר זה.
אזכיר כי במהלך הדיון ביום 29.2.24, עוד בטרם ניתנה החלטתי הנ"ל, ערכתי הפסקה בדיון על מנת לאפשר לנציג המבקשת לפנות לקצין הממונה על מנת להבהיר לו כי בכוונתי להורות על שחרורו של החשוד וכי מוטב שהשחרור ייעשה בהסכמת הצדדים.