בפני בקשה להארכת פסילה מנהלית עד תום ההליכים המשפטיים כנגד המשיב, על פי סעיף 46ב לפקודת התעבורה (נוסח חדש) תשכ"א – 1961 (להלן – הפקודה).
בבש"פ 6653/13 אליהו נגד מדינת ישראל, קבעה כבוד הש' ארבל:
"על פי סעיף 46ב(א) לפקודה, משהוגש כתב אישום בגין עבירה שגרמה לתאונת דרכים קטלנית, נקודת המוצא היא פסילת רישיון. הגשת כתב אישום בעבירה זו מקימה חזקה לפיה ישנו סיכון בהמשך נהיגתו של הנאשם ויש למונעה בעזרת שימוש באמצעי של פסילת רישיון. עם זאת, המחוקק הותיר לבית המשפט אפשרות להמנע מפסילת הרישיון, אם שוכנע כי לא קיים סיכון בהמשך נהיגתו של הנאשם. הנטל להוכחת חריג זה מצוי על כתפיו (בש"פ 6757/09 מזרחי נ' מדינת ישראל (14.2.2009); בש"פ 9437/11 אבו סלוטה נ' מדינת ישראל (29.1.2012)".
בבש"פ 2171/98 ארנביב נ' מדינת ישראל, קבעה כב' השופטת דורנר, כי לעניין פסילה מנהלית בתאונה קטלנית, די בראיות המלמדות כי נהג היה מעורב בתאונת דרכים קטלנית, שכן בהיעדר ראיות סותרות, עצם הפגיעה באדם, תוך כדי נהיגה, מלמד על חוסר זהירות.
בבש"פ 6653/13 אליהו נגד מדינת ישראל, קבעה כבוד הש' ארבל:
"על פי סעיף 46ב(א) לפקודה, משהוגש כתב אישום בגין עבירה שגרמה לתאונת דרכים קטלנית, נקודת המוצא היא פסילת רישיון. הגשת כתב אישום בעבירה זו מקימה חזקה לפיה ישנו סיכון בהמשך נהיגתו של הנאשם ויש למונעה בעזרת שימוש באמצעי של פסילת רישיון. עם זאת, המחוקק הותיר לבית המשפט אפשרות להמנע מפסילת הרישיון, אם שוכנע כי לא קיים סיכון בהמשך נהיגתו של הנאשם. הנטל להוכחת חריג זה מצוי על כתפיו (בש"פ 6757/09 מזרחי נ' מדינת ישראל (14.2.2009); בש"פ 9437/11 אבו סלוטה נ' מדינת ישראל (29.1.2012)). בעניינינו, הטענות שהעלה המבקש אין בהן כדי להפריך את חזקת המסוכנות הרובצת עליו....ואין מקומן של טענות אלו להתברר במסגרת החלטה לפסילת רישיון לפי סעיף 46ב(א) לפקודת התעבורה".
מהאמור לעיל, עולה כי בית המשפט ייעתר לבקשה ולפסול את רישיונו של המשיב עד לתום ההליכים בעיניינו, אלא אם ימצא כי המשיב עמד בנטל הנידרש ממנו, על פי סעיף 46ב לעיל והוכיח, כי לא נשקפת מסוכנות מהמשך נהיגתו.
...
לאחר ששמעתי טיעוני הצדדים ועיינתי בתיק החקירה, אני קובעת כי המשיב לא עמד בנטל הנדרש ממנו, שכן מעדותם של עדי ראיה לתאונה, עולה כי המשיב סטה לעבר הנתיב השמאלי ופגע במנוח:
איליה שקד – עד זה נהג ברכבו בכביש 2 לכיון צפון ולאחר שעצר בתחנת אוטובוס במקום ועמד להשתלב חזרה בכביש, הבחין ברכב לבן, שמע "בום" והבחין באופנוע בנתיב השמאלי.
המשיב נוהג משנת 2013, ובמהלך התקופה, צבר לחובתו שתי הרשעות קודמות בלבד, אך עם זאת, נאמר, בין היתר, בב"ש 5175/08, יוגב קרן נגד מדינת ישראל:
"המחוקק הבהיר בסעיף האמור כי בדרך כלל די בעובדה שאדם גרם לכאורה לתאונת דרכים שבה קופחו חיי אדם, כדי ללמד כי המשך נהיגתו מסכן את הציבור. מן הראוי להדגיש כי אין ענייננו בכליאה מאחורי סורג ובריח או בחוסר אפשרות להתנייד אלא באיסור זמני על נהיגה כדי להגן על הציבור מפני נהיגה מסכנת חיים. הנאשם יכול אומנם להפריך את החזקה בדבר מסוכנתו ולעניין זה יש רלוונטיות הן לנסיבות המקרה הספציפי והן לעברו התעבורתי ואולם, אין מקום לקביעה לפיה די בהעדר עבר תעבורתי מכביד, כדי לסתר את החזקה שהרי זו נלמדת לכאורה מעצם הנהיגה בחוסר זהירות שגרמה להריגת אדם".
מכל האמור לעיל, אני קובעת כי הראיות שבידי המבקשת מעידות על מסוכנות הנשקפת מהמשך נהיגתו של המשיב וכי חזקת המסוכנות לעיל, לא נסתרה על ידי ההגנה, גם לא נוכח עבר תעבורתי תקין ולפיכך, אני נעתרת לבקשה ומורה על פסילתו של המשיב, עד לתום ההליכים בעניינו.