נוסף על כך, ישנו סך של כ-29,000 ₪ שהופקד לשם שיחרור רכב תפוס, ועוד סכום של 1,910 יורו.
עוד טוענת המבקשת, כי החשודים גיא ויניב הרינג הדריכו את החשוד רן הרינג שלא להגיע לחקירה, ולכן נאלצה המבקשת לבקש בעניינינו צו מעצר.
נציג המבקשת הוסיף והתייחס בטיעוניו לעובדה שעו"ד גיא הרינג, שהוא אחד החשודים בפרשה, מייצג חשודים אחרים, לטענתה – למרות שערכאות שונות קבעו, שאסור לו לעשות כן.
עוד טוענת המבקשת, כי בשנת 2021 התגלתה מירמה נוספת שבה היו מעורבים החשודים בני מישפחת הרינג, כאשר התברר שהוגשה תביעת חוב מזויפת, שבגינה היתקבל במירמה סך של 240,000 ₪ בחשבונה של חברת א.י. איור (אחת החברות שבבעלות החשודים).
טענות המשיבה
המשיבה שבה ומדגישה בטיעוניה את משך הזמן החריג שלאורכו תפוס רכושה, בעוד חזקת החפות עומדת לה.
המשיבה הפניתה להחלטה שניתנה על ידי מותב זה בעיניין רכושו של החשוד גיא הרינג, ביום 9.1.23 (ה"ת 2531-03-22), ובמסגרתה נדחתה בקשה נוספת להארכת תוקף החזקת תפוסים של חשוד זה, לנוכח חלוף הזמן הניכר, מבלי שהוגש כתב אישום, מבלי שהסתיימה החקירה ומבלי שנשלח מכתב יידוע.
המבקשת מייחסת למשיבה עבירות של רישום כוזב במסמכי תאגיד; קבלת דבר במירמה בנסיבות מחמירות; גניבה בידי מורשה; זיוף בנסיבות מחמירות; ניסיון לקבלת דבר במירמה בנסיבות מחמירות; עשיית פעולה ברכוש אסור במטרה להסתיר או להסוות את מקורו, את זהות בעלי הזכויות בו, את מיקומו, את תנועותיו או עשיית פעולה בו; עשיית פעולה ברכוש או מסירת מידע כוזב, במטרה שלא יהיה דיווח לפי סעיף 7, או כדי לגרום לדווח בלתי נכון.
ראוי להזכיר, כי בע"פ 80/19 שנזכר לעיל, ובו דובר ברכוש שהיה תפוס כבר במשך 5 שנים, שנתיים מתוכן – לאחר הגשת כתב אישום, ראה ביהמ"ש העליון להורות על צימצום הרכוש המוחזק לצרכי חילוט עתידי, בהנתן חזקת החפות העומדת לנאשמים ובשים לב להתמשכות הצפויה של ההליך המשפטי.
...
בהמשך לכך דחה ביהמ"ש את עמדת המבקשת אשר דרשה הפקדת מלוא שוויים של התפוסים כתנאי לשחרורם, וחלף זאת קבע כי שווי התפוסים ייאמד על פי השווי הצפוי במכירתם בשוק החופשי, תוך קביעת אומדן ביחס לחובות סבירים שרובצים עליהם, ותוך קביעת "מקדם היוון" שיופחת משווי התפוסים, ושיגלם את העדר הוודאות בביצוע החילוט בסופו של דבר, כמו גם את ההקלה שתינתן למדינה בכך שבסופו של דבר תידרש לחילוט של כסף מופקד (ולא של נכסי מקרקעין שהזכויות בהם אינן רשומות בלשכת רישום המקרקעין, והן כפופות להערות שונות).
סבורני כי איזון בין כלל האינטרסים הנוגדים, על רקע הזמן שחלף ושעתיד לחלוף עד לסיום ההליכים, ולאחר משלוח מכתב היידוע, יביא למסקנה כי בנקודת הזמן הנוכחית יש מקום להארכה נוספת של תוקף החזקת התפוסים, לצד שחרור חלק מהסכום התפוס לידי המשיבה.
בנסיבות העניין, החלטתי להורות על החזרת סכום של 80,000 ₪ לידי המשיבה, ולהאריך את החזקת יתר התפוסים כמבוקש, עד ליום 1.3.24.