מונחת בפני בקשה להארכת מועד להשפט על דו"ח חניה, בקשה להשפט על דוח זה, וכן בקשה לקבוע כי העבירה היתיישנה משלא נשלחה למבקש הודעה על הטלת הקנס בתוך שנה מיום ביצוע העבירה, ועל־כן לא ניתן להעמידו לדין.
כאמור לעיל, המבקש טען בתצהירו כי הוא לא ביצע את העבירה המיוחסת לו על־פי הדו"ח, לא קיבל מאת המשיבה כל הודעה על הטלת הקנס טרם היתיישנות העבירה, וכי עובר לקבלת כתב ההרשאה הוא לא ידע כי הוטל עליו קנס כלשהו.
תקנה 44א לתקנות סדר הדין הפלילי, התשל"ד-1974 קובעת חזקת מסירה בעבירות קלות, וזו לשון התקנה:
חזקת מסירה
בעבירות תעבורה שעליהן חל סעיף 239א לחוק ובעבירות קנס רואים את ההודעה על ביצוע העבירה, ההודעה לתשלום קנס או ההזמנה למשפט לענין עבירת קנס כאילו הומצאה כדין גם בלא חתימה על אישור המסירה, אם חלפו חמישה עשר ימים מיום שנשלחה בדואר רשום, זולת אם הוכיח הנמען שלא קיבל את ההודעה או את ההזמנה מסיבות שאינן תלויות בו ולא עקב המנעותו מלקבלן.
בהחלטתו בבקשת רשות העירעור לא נידרש כבוד השופט גו'בראן להכריע ב"שאלה העקרונית בדבר חזקת התקינות של שירותי הדואר כלל" אך הוא הוסיף וציין "מבלי לקובע מסמרות בדבר, כי אף לדידי, בדומה לדעת בית המשפט המחוזי ומטעמיו, מקום בו ממילא הקל המחוקק את הנטל הרובץ לפתחה של התביעה, אין מקום להקלה נוספת על ידי בית המשפט" [רע"פ 8906/11 – יגאל וייס נ' עריית תל אביב (פורסם בנבו, 03.04.2012)].
מתן אפשרות במקרים מסוימים להרשיע אדם בהעדרו או למנוע ממנו להשפט במקרים מסוימים משקפת את "האיזון אותו קבע המחוקק בין זכותו של הנאשם לנכוח במשפטו לבין הצורך בניהול יעיל של ההליך המשפטי"" (ההדגשה לא במקור)
עוד נקבע ש"ככל שחלוף הזמן גדל, נדרשים נימוקים כבדי משקל יותר כדי להענות לבקשה" להארכת המועד [עפ"ת (מחוזי י-ם) 9353-06-10 – פוכס הנרי דן נ' מדינת ישראל (פורסם בנבו, 01.03.2011), פסקה 5; וכן ע"פ (מחוזי חיפה) 1067/00 – חן רז נ' מדינת ישראל (פורסם בנבו, 03.12.2000), פסקה 5].
...
אכן, הצגת אישור הדואר בדבר סירוב הנמען מלקבל את דבר הדואר או אישור על כך שהוא "לא נדרש" על־ידי הנמען יש בה כדי ללמד על כך שדבר הדואר אכן נשלח בפועל באמצעות שירותי הדואר, ואולם אין בכך כל הכרח [ראו עניין מור מילמן אפרת הנ"ל אליו הפנה גם ב"כ המבקש בסעיף 13 לסיכום הפסיקה וכן עניין נורדי יעקובי המוזכר בסעיף 17 לסיכום הפסיקה, פסקה 14].
מאחר ועבירת החניה שבגינה הוטל הקנס על המבקש בוצעה ביום 10/07/2012 (סעיף 2 לבקשה וכן סעיף 1 לתגובה), הרי שפועל יוצא ממשלוח ההודעה בדואר רשום ביום 23/10/2012, כשלושה חודשים וחצי מיום ביצוע העבירה, הוא כי העבירה לא התיישנה ועל־כן דין טענת המבקש להתיישנות העבירה להידחות.
לאור האמור והמקובץ לעיל, אני דוחה את הבקשה ומחייב את המבקש לשלם למשיבה הוצאות משפט על הצד הנמוך בסכום כולל של – 1,000 ₪ [לחיוב בהוצאות מבקש שהגיש בקשה דומה והיא נדחתה ראו: רע"פ 2432/16 – מרצל ברונשטין נ' עיריית תל אביב יפו (פורסם בנבו, 16.03.2017)].