מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה להארכת מועד להגשת תביעת חוב בהליך פשיטת רגל

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

לעניין מועד הגשת תביעת החוב מפנה הנושה למצב הדברים בהליך פשיטת הרגל, שעה שטרם מוצו ההליכים בתיק, טרם מומשו נכסים וממילא טרם חולק דיבידנד לנושים או נערך הסדר, כך שלא ייגרם נזק למערער או לנושים כתוצאה מאישור הארכת המועד.
כך נקבע: "הדעת נותנת כי הבקורת השיפוטית על החלטות נאמן מכל סוג ומהות תופעל במשורה, ותוגבל למצבים של חריגה קיצונית מסבירות ותקינות הפעולה, תוך הותרת מתחם שיקול דעת רחב לנושא התפקיד לאור הקף סמכויותיו, מומחיותו, וחשיבותם של גורמי היעילות הדיונית הפועלים בענין זה. השיקולים לענין זה דומים ביחס לפונקציות השונות שהנאמן ממלא, והכרעות הנאמן בתביעות חוב של נושים בכלל זה." על הלכה זו חזר בית המשפט העליון גם בע"א 850/22 דרור נ' עו"ד עוז עמית (20.7.2022) שם נקבע: "תפקידו של בית המשפט בעירעור על הכרעת בעל תפקיד בתביעת חוב מתמצה בפקוח ובקרה על אופן ביצוע תפקידו ובחינת תקינות ופעולותיו. סמכות הפיקוח השפוטי על בעל תפקיד מתאפיינת בריסון ובהתערבות מצומצמת המוגבלת למקרים חריגים בלבד, בהם חלה סטייה מהותית וקיצונית מסבירות ומתקינות ההחלטה או הפעולה מושא הבקורת." הגשת תביעת החוב באיחור החייב לא הצהיר על הנושה במסגרת בקשתו למתן צו כנוס ולא המציא לנושה כל הודעה על צו הכנוס או על הליך פשיטת הרגל.
...
על כן, לעמדת הנאמן דין הערעור להידחות.
לפיכך, טענות החייב להתיישנות וכן לשיהוי, נדחות.
נוכח המפורט לעיל, הערעור נדחה.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

תביעת החוב הוגשה ביום 31.1.16, באיחור של כשנתיים מיום מתן צו הכנוס שניתן ביום 22.1.14, והנושה הגישה בקשה להארכת מועד להגשת תביעת החוב בטענה כי נודע לה על הליך פשיטת הרגל רק בעקבות קבלת פרוטוקול הדיון מיום 14.1.16 וכי היא ובא כוחה לא קיבלו את צו הכנוס ולא ידעו על ההליך לפני שקבלה הנושה את פסק ההכרזה וכי בתיק ההוצאה לפועל צויין כי החייב מוגבל באמצעים אך לא ניתן היה לראות כי ניתן בעיניינו צו כנוס.
...
דיון והכרעה: לאחר שעיינתי בכל טיעוני הצדדים אני סבור כי יש לדחות את טענות הנאמן והנושה ויש לקבל את עמדת המל"ל, ובהתאם אין מקום בנסיבות המקרה שלפנינו, לחיוב המל"ל לשלם לנושה גמלה בסכום תביעת החוב שאושרה בעניינה, והכל מהטעמים שיפורטו להלן.
ויודגש, בכל הודעותיו של הנאמן לא נאמר על ידו דבר באשר לכוונתו להפנות את הנושה למל"ל לצורך תביעת תשלום גימלה , וניתן היה להבין מהודעות הנאמן כי הוא מבקש להשלים את בדיקת תביעת החוב בכדי לכלול את הנושה בחלוקת הדיבידנד שתבוצע מהכספים שנצברו בקופת הפש"ר. בנסיבות אלו, כשהיה ברור כי פני ההליך לביטול בשל מחדלי החייב, בקשת הנאמן "להשהות" את ביטול ההליך על מנת לסיים בדיקת תביעת החוב של הנושה ובסופו של דבר לדרוש מהמל"ל תשלום הגמלה לנושה בהתאם לסכומי תביעות החוב שאושרו, כמוה כבקשה להותרת ההליך על כנו באופן מלאכותי בלבד אך ורק בכדי לזכות את הנושה בכספי המל"ל [השוו: "עניין קלאבמרקט" בפסקה 48 ] ובעניין זה טענת המל"ל מקובלת עליי ואין להלום הרחבת חובת המל"ל לשלם את הגמלה לעובד במקרה כגון דא. זאת ועוד,הנאמן המציא למל"ל את הכרעתו בתביעת החוב מספר חודשים לאחר ביטול ההליך, באופן ששולל לכאורה מהמל"ל את זכות התיחלוף הקבועה בסעיף 192 לחוק הביטוח הלאומי , וגם מטעם זה אין להתיר שימוש בהליך הפש"ר לצורך חיוב המל"ל בתשלום גימלה בנסיבות קיים ספק של ממש באשר ליכולתו של המל"ל לממש את זכות התיחלוף שהוקנתה לו בחוק.
בנוסף לכל האמור לעיל , אציין כי הנאמן והנושה טענו לפגיעה בזכויות הנושה לקבלת שכר בגין עבודה שבוצעה על ידה לפני מספר רב של שנים , וכעת לא תוכל לקבל תשלום מהמל"ל, ובענין זה אין לי אלא להפנות ל"ענין סויד"שם דחה בית המשפט טענות דומות של עובדים אשר טענו כנגד הפרשנות המחייבת קיומו של הליך פש"ר בתוקף לצורך תשלום הגימלה ובית המשפט קבע כי:" טענת העובדים, שפירוש זה של החוק עלול לפגוע בזכויותיהם, אינה יכולה להתקבל. שהרי לעניין זה יש להשוות את מצבם לפני פשיטת הרגל למצבם לאחר ביטול הצו, לא את מצבם בשעת היותו של הצו בתוקף למצבם לאחר הביטול. כשם שלפני פשיטת הרגל לא הייתה מניעה שהעובד ינקוט הליכים רגילים כנגד מעבידו לגביית שכרו, כך גם אין מניעה שייעשה כן לאחר שצו פשיטת הרגל כבר בוטל". דברים אלו יפים ונכונים למקרה שלפנינו שבו הנושה זכאית כעיקרון לקבלת כספים מקופת הכינוס בהתאם לחלקה היחסי במצבת הנשייה המאושרת ואף לעדיפות ביחס לחלק מתביעתה אשר הוכרה על ידי הנאמן כחוב בדין קדימה .
לאור כל האמור לעיל, אני דוחה כאמור את עמדת הנאמן והנושה ואני קובע כי המל"ל אינו חב בנסיבות בתשלום הגמלה לנושה בהתאם לסכומים שאושרו בתביעת החוב של הנושה או בכלל.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

עיקר טענות הצדדים תמצית טענות המערערים (החייבים) היה על הנאמן לדחות את הבקשה להארכת מועד להגשת תביעת החוב, שכן למרות שהנושה ידע על הליך פשיטת הרגל הוא השתהה ואיחר את המועד להגשת תביעתו.
...
מקובלת עלי גם הטענה כי לאחר שהמערערים נמנעו במכוון מלהביא טיעוניהם בפני הנאמן אין מקום לטרוניותיהם.
אני סבורה שיש טעם רב בטענת הנאמן כי לא בכדי נמנעו החייבים להגיש עמדתם, כחלק מניסיונם למשוך את ההליכים ולמנוע התקדמותם.
מכל האמור הערעור נדחה.

בהליך ערעור חדלות פירעון (עחדל"פ) שהוגש בשנת 2024 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

הפסיקה שדנה בהארכת מועד להגשת תביעת חוב לפי פקודת פשיטת הרגל אליה מפנה המערער קבעה שיש לערוך אבחנת מוצא -בין נושה שלא ידע בפועל אודות נקיטת הליך חידלות פרעון אשר לגביו נידרשת גישה מקלה בעת הגשת בקשות להארכת מועד להגשת תביעת חוב, לבין נושה שידיעתו מהוה "ידיעה בפועל" והוא יתקשה מאד להוכיח שהוא "לא יכול היה" להגיש את תביעת החוב במועד ולכן במקרה שכזה נידרש טעם מיוחד אשר מצדיק את הארכת המועד.
...
) למרות ידיעתו בפועל אודות פתיחת ההליכים ב"כ המערער טוען שיש לקבל את הערעור מהסיבות העיקריות הבאות : .
על כך ראו את "השורה התחתונה" בפסק הדין המרכזי של כב' השופט גרוניס רע"א 9802/08 הוועדה המקומית לתכנון ולבניה עיריית ירושלים נ' א.ר מלונות רותם (1994) בע"מ (בפירוק) (נבו 21.08.2012) ( פסקה 18) "18.      סיכומו של דבר, כאשר נושה ידע בפועל אודות מתן צו הפירוק או הכינוס – בין משום שנשלחה לו הודעה על ידי החייב, הנאמן או המפרק ובין מכל מקור אחר – הוא יתקשה מאוד להוכיח כי "לא יכול היה" להגיש את תביעת החוב במועד, וכי על כן מתקיים לגביו טעם מיוחד המצדיק הארכת מועד.
על-פי ההלכה הפסוקה, במצבים שבהם בשל צירוף נסיבות שונות, ובהן העדר מחלוקת של ממש על אודות החוב, אי-גרימת נזק למי מהצדדים, אי-חלוקת דיבידנד לנושים והעדר פגיעה באינטרס ההסתמכות מצד מי מבעלי הדין, יש להעתר לבקשה להארכת המועד להגשת תביעת החוב" .
ח.סוף דבר מכל הנאמר לעיל מצאתי לדחות את הערעור.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

לפי תקנה 76(ד) לתקנות פשיטת הרגל, תשמ"ה-1985, נושה רשאי לערער לבית המשפט על החלטת נאמן לדחות בקשה להארכת מועד להגשת תביעת חוב, תוך חמישה עשר ימים מיום שהומצאה לנושה.
בתי המשפט הבהירו כי התקופה שנקבעה בסעיף 71(ב) לפקודה להגשת תביעת חוב הנה מיגבלה מהותית ולא טכנית, שמטרתה להגביר את הוודאות והיעילות בהליך פשיטת הרגל, ולהגן על זכותם של הנושים לדעת בתוך תקופה מוגדרת וסבירה את מצבת החובות והנכסים של החייב לצורך גיבוש עמדתם בהליך.
...
על-פי ההלכה הפסוקה, במצבים שבהם בשל צירוף נסיבות שונות, ובהן העדר מחלוקת של ממש על אודות החוב, אי-גרימת נזק למי מהצדדים, אי-חלוקת דיבידנד לנושים והעדר פגיעה באינטרס ההסתמכות מצד מי מבעלי הדין, יש להעתר לבקשה להארכת המועד להגשת תביעת החוב" רע"א 3702/17 ד"ר עבדאללה חג'אזי נ' עו"ד ליאור מזור – מנהל מיוחד לנכסי החייב (27.06.2016) פס' 12) (ההדגשה לא במקור) ואכן הריכוך הפסיקתי אין משמעו כי מדובר ב"תכנית כבקשתך" המאפשרת לנושה להגיש תביעת חוב כל אימת שיחפוץ.
בכל מקרה, ובהתאם לאישור המסירה שביצע החייב לידי ב"כ הנושה שלא נסתר, אני קובע כי צו הכינוס הומצא לנושה כדין ביום 02.11.2019.
לאור כל האמור לעיל, דין הערעור על החלטת הנאמנת להידחות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו