נטען, כי על פי תקנות 87 (א) ו- 93(א) לתקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט-2018 (להלן: "תקנות סד"א"), היה על התובע לצרף לכתב תביעתו חוות דעת רפואית וכי יהיה פטור מכך רק במקרים יוצאי דופן כאשר המקרה דנן אינו עונה על כך. התובע לא הגיש בקשה לפטור אותו מהגשת חוות דעת רפואית מטעמו, אלא הגיש בקשה למינוי מומחה מטעם בית המשפט תוך שהוא טוען לחסרון כיס מבלי לתמוך טענתו באסמכתאות המעידות על מצבו הכלכלי ומצד שני ובמסגרת אותה בקשה, ביקש התובע לתת לו ארכה להגשת חוות דעת רפואית מטעמו ויש בכך כדי להעיד על סתירה בטענות התובע.
בד בבד עם הגשת תגובתה, הגישה הנתבעת בקשה למחיקת התביעה על הסף בטענה לסמכות בית המשפט לעשות כך בהתאם לתקנות 42 ו- 60(א) לתקנות סד"א ומשלא מילא את הוראות פרק ט' לתקנות סד"א. כפי שצינה הנתבעת בבקשתה, התובע וחרף ההחלטה שניתנה במעמד הצדדים בדיון מיום 8.3.23, לא גילה את מסמכיו ולא נתן מענה לשאלון שנשלח אליו על ידי הנתבעת.
אשר לבקשת התובע להארכת המועד להגשת חוות דעת רפואית או למינוי מומחה רפואי מטעם בית המשפט:
בקצרה אזכיר, כי התביעה הוגשה ביום 20.7.22 כאשר לא צורפה לה בקשה לפטור מהגשת חוות דעת רפואית או בקשה להארכת המועד להגשת חוות דעת מעין זו. רק כשנה לאחר מכן ולאחר קדם משפט ראשון, הגיש התובע ביום 19.6.23 בקשה למינוי מומחה מטעם בית המשפט או להארכת המועד להגשת חוות דעת מטעמו.
...
בתגובה טענה הנתבעת, כי יש לדחות את בקשת התובע תוך חיובו בהוצאות.
נטען, כי בעניין התובע, התקיימו המבחנים המאפשרים למנות מומחה רפואי מטעם בית המשפט ומשכך, יש להיעתר לבקשת התובע.
לא שוכנעתי כי כך פעל התובע בנסיבות העניין.
אשר על כן, ולפנים משורת הדין, ומשלא מצאתי בשלב זה הצדקה לפטור את התובע מהגשת חוות דעת רפואית מטעמו ובאיזון הראוי ועל מנת ליתן לתובע את יומו בבית המשפט, הנני מורה על הארכת המועד להגשת חוות דעת רפואית מטעם התובע וזאת למשך 60 יום מהיום.