מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה להארכת מועד לביצוע צו הריסה לפי סעיף 207 לחוק התכנון והבניה

בהליך תכנון ובנייה - ועדות מחוזיות (תו"ח) שהוגש בשנת 2019 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

דהיינו, מלשון כתב-האישום עולה כי גם המבנה המקורי בשטח 100 מ"ר בנה שלא כדין, ולכן הציווי להרוס את כל המבנים שניבנו שלא כדין, והמפורטים בכתב-האישום, חל גם על מבנה זה. המערער הגיש בקשה להארכת מועד לבצוע צו ההריסה לפי סעיף 207 לחוק התיכנון והבניה, וכן בקשה לביטול הסמכות שניתנה למשיבה לבצוע הריסה, ובתאריך 20/11/17 ניתנה החלטת בית-משפט קמא מפי כב' השופט זיו אריאלי, הדוחה את בקשות המערער.
...
בית-משפט קמא פעל בהתאם להוראות פסק-הדין שניתן ב-עפ"א 57343-11-17, איפשר למערער להביא ראיות מטעמו בשאלת קיומו של אופק תכנוני, והגיע למסקנה כי לא קיים אופק כזה בהתאם לקריטריונים של הפסיקה.
ב-רע"פ 6742/17 מוחמד עלאווי נ' הוועדה המקומית לתכנון ובניה עירון (27/12/17), נפסק מפי כב' השופט שוהם: "למעלה מן הצורך, אציין כי דינה של הבקשה להידחות גם לגופו של עניין. המדובר במבנה בשטח של כ-700 מ"ר אשר הוקם, שלב אחרי שלב, על קרקע חקלאית וללא היתר כדין, כאשר צווי הריסה שניתנו, כולל התחייבותו של המבקש להרוס את המבנה בעצמו, לא הביאו להפסקת הבניה ולשימוש שנעשה במבנה, עד לעצם הימים הללו. טענותיו של המבקש בדבר קיומו של "אופק תכנוני" נשמעו, פעם אחר פעם, והובילו לעיכוב ביצועו של צו ההריסה במשך שנים, עד אשר נקבע בהחלטתו של בית המשפט לעניינים מקומיים, מיום 5.5.2017, כי אין מקום לעיכוב נוסף של צו ההריסה.
" בענייננו, מאז גזר-הדין שניתן ב-9/5/16, חלפו למעלה מ-3 שנים, ולא נראה כי היתר הבניה הינו בהישג-יד. לאור האמור לעיל, הערעור נדחה.

בהליך תכנון ובנייה - ועדות מקומיות (תו"ב) שהוגש בשנת 2021 בשלום קריית שמונה נפסק כדקלמן:

בפניי בקשה להארכת מועד לבצוע צו הריסה לפי סעיף 207 לחוק התיכנון והבניה, התשכ"ה-1965 (כנוסחו טרם תיקון מספר 116, להלן: "החוק").
...
מנגד טענה המשיבה כי דין הבקשה להידחות מכמה טעמים: · למרות שעל עניינו חל חוק התכנון והבניה בנוסחו עובר לתיקון 116, יש להחיל על הבקשה את רוח התיקון האמור, המגביל את שיקול דעתו של ביהמ"ש לעיכוב צווים חלוטים, וקובע כי לא ניתן לעכב ביצוע צווים יותר מפעם אחת, ואין לעכב אלא מטעמים מיוחדים שיירשמו, ובכל מקרה, תקופת עיכוב הביצוע לא תעלה על שיש חודשים.
דיון והכרעה לאחר שבחנתי את טענות הצדדים ועיינתי בחומר שצורף, מצאתי כי לא עלה צורך בקיום דיון במעמד הצדדים, שכן החומר הדרוש לשם הכרעה בבקשה זו מונח כולו לפניי, ונחה דעתי כי דין הבקשה להידחות הן על הסף והן לגופה , כפי שיפורט להלן: לא רק שהבקשה הוגשה בחריגה ממניין הימים הקבוע בסעיף 2 א' לתקנות אשר קובע כי בקשה להארכת מועד לביצוע צו תוגש "לא יאוחר מעשרים ואחד ימים לפני המועד האחרון שנקבע לביצועו", אלא שהוגשה בחלוף זמן ניכר מסד הזמנים שקבע ביהמ"ש במעמד גזר הדין, (עד חודש לפני מועד כניסת צו ההריסה לתוקף).
להשלמת התמונה, הרי שדינה של הבקשה להידחות גם לגופה; בפסיקה נקבע כי הטעם העיקרי למתן ארכה לביצוע צו הריסה הוא כאשר היתר הבניה נמצא בהישג יד ורק עיכוב פורמאלי, או כשל טכני מעכב את הכשרת המבנה, (רע"פ 3146/07 ג'דיר נ' מדינת ישראל הוועדה המחוזית לתכנון ובניה (12.4.07); רע"פ 8220/15 רשיק כפאיה נ' מדינת ישראל (27.12.15); רע"פ 9035/16 מחמוד דאוד נ' מדינת ישראל (24.11.16)).
לאור כל האמור, הבקשה נדחית.

בהליך עניינים מקומיים אחרים (עמ"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בקשה להארכת מועד לבצוע צו הריסה, לפי סעיף 207 לחוק התיכנון והבניה התשכ"ה-1965 (בנוסחו טרם תיקון מספר 116) (להלן: "החוק").
...
" בענייננו, המבקש לא הוכיח שהיתר הבניה מצוי ב"הישג ידו" ולא שוכנעתי כי מתקיימים טעמים מיוחדים אחרים שמצדיקים את דחיית ביצוע צו ההריסה.
על רקע האמור, בהעמידי את האינטרס הציבורי אל מול האינטרס הפרטי של המבקש אני סבורה כי על האינטרס הציבורי לגבור.
סוף דבר בהתחשב בכל שפורט לעיל, הבקשה נדחית.

בהליך עניינים מקומיים אחרים (עמ"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בקשה להארכת מועד לבצוע צו הריסה לפי סעיף 207 לחוק התיכנון והבניה התשכ"ה-1965 (בנוסחו טרם תיקון מספר 116) (להלן: "החוק").
...
דיון לאחר שעיינתי בבקשה, על נספחיה ובתגובת המשיבה סבורה אני כי דינה להידחות, הן מטעמים של פרוצדורה והן מטעמי מהות, מבלי שיעלה הצורך בקיום דיון במעמד הצדדים, שכן החומר הדרוש לשם הכרעה בבקשה מונח כולו לפניי (ראו לעניין זה סעיף 4(א) לתקנות התכנון והבניה (סדרי דין בבקשה לפי סעיף 207 לחוק), תשס"ט-2008 (להלן: "התקנות")).
בענייננו, המבקש לא הוכיח שהיתר הבניה מצוי ב"הישג ידו" ולא שוכנעתי כי מתקיימים טעמים מיוחדים אחרים המצדיקים דחיית ביצוע צו ההריסה.
על רקע האמור, בהעמידי את האינטרס הציבורי אל מול האינטרס הפרטי של המבקש אני סבורה כי על האינטרס הציבורי לגבור.
סוף דבר בהתחשב בכל שפורט, הבקשה נדחית.

בהליך תכנון ובנייה - ועדות מקומיות (תו"ב) שהוגש בשנת 2018 בשלום קריית גת נפסק כדקלמן:

בפניי בקשה להארכת מועד לבצוע צו הריסה לפי סעיף 207 לחוק התיכנון והבנייה, התשכ"ה- 1965 (להלן: "החוק"), למשך 3 שנים נוספות ועד ליום 27.6.2020.
...
סבורני שלא עלה בידי המבקשים להראות שמתן היתר בניה נמצא בהישג יד מידי כדרישת ההלכה הפסוקה.
ראוי לציין שהמבקשים עתרו להאריך להם את המועד למשך שלוש שנים תמימות, ומכאן שגם לסברתם ההליכים לצורך קבלת ההיתר יארכו פרק זמן לא מבוטל, וזאת ללא כל וודאות שההיתר יתקבל בסופו של דבר.
התוצאה הינה שהבקשה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו