ערעור על פסק דינו של בית הדין לעררים לפי חוק הכניסה לישראל, תשי"ב-1952 (כב' הדיין חנניה גוגנהיים) מיום 2.2.2022, בערר (י-ם) 1398-22, אשר דחה את בקשת המערערות להארכת מועד להגשת ערר על החלטת המשיב.
רק כעבור זמן פנו בפנייה נוספת למשיב ובקשר לפנייה זו טענו כי "ביום 22.7.19 התקבלה תשובה מטעם המשיב לפיה לא נמצא כי קיימות נסיבות הומניטריות חדשות ומשמעותיות שיש בהן כדי לשנות את החלטת הועדה", והמשיכו וטענו כי "לאחר שהתקבלה התשובה השלילית, פנו המבקשות אל אותו אדם במשך מספר חודשים על מנת לברר מה עליהן לעשות על מנת לטפל בהסדרת מעמדה של המבקשת 2, אך הן לא נענו..." (בקשת המערערות להארכת מועד, עמ' 59 להודעת העירעור; ההדגשה שלי).
...
בנוסף נטען כי סיכויי הערר נמוכים ביותר וכי החלטת הוועדה ההומניטרית סבירה ואין כל עילה להתערב בה.
לאחר שנתתי דעתי לטענות בכתב הערעור ובתשובת המשיב, הגעתי למסקנה כי דין הערעור להידחות על יסוד החומר בכתב שלפניי (ר' תקנה 138 לתקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט- 2018 ותקנה 28 לתקנות בתי משפט לעניינים מנהליים (סדרי דין) תשס"א- 2000).
בחינת נימוקי ההחלטה על רקע הדין החל, מעלה כי אף סיכויי ההליך אינם כאלה שיש בהם להטות את הכף לעבר קבלת הבקשה להארכת מועד, חרף כל האמור לעיל.
לאור כל האמור, ועל אף האמפתיה למצבה של המערערת ולקושי עמו היא מתמודדת, לא מצאתי להתערב במסקנתו של בית הדין שדחה את הבקשה להארכת מועד להגשת ערר, ולפיכך הערעור נדחה.