מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה להארכת מועד החלף להפקדת ערבות הפחתת סכום ערבות

בהליך בש"פ (בש"פ) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

בהחלטתו של השופט נ' הנדל מיום 22.3.2021 בבקשה ה-12 להארכת מעצר ב-90 ימים (בש"פ 1600/21) נכתב: "עם זאת, נוכח התקופה שבה שרוי המשיב במעצר, היה ויגיש בקשה לעיון חוזר בדבר מעצרו הכוללת חלופת מעצר סבירה, או אז יש לקיים דיון לגופו ואף לשקול הזמנת תסקיר מעצר בעיניינו, היה והסנגור יבקש זאת". בהחלטתו של השופט א' שטיין מיום 6.3.2022 בבקשה ה-16 להארכת מעצר ב-90 ימים (בש"פ 1496/22) נכתב: "בקשה נוספת של המדינה להארכת מעצרו של המשיב לפי סעיף 62 לחוק המעצרים לא תוגש אלא בכפוף לבדיקת ההתכנות של העברת המשיב למעצר באזוק אלקטרוני מחוץ לכלא – זאת, בכפוף לתנאים מגבילים והפקדת בטחונות משמעותיים אשר יכללו, לצידם של מעצר-בית מלא, איסור יציאה מן הארץ והפקדת כל הדרכונים, איסור מגע עם עדים, ותנאים נוספים אשר ייקבעו על ידי בית המשפט המחוזי לפי שיקול דעתו, הפקדת מזומנים או ערבות בנקאית אוטונומית בסכום שלא יפחת מ-250,000 ש"ח, וכן התחייבות עצמית וערבות צד ג' בסכום נוסף של 750,000 ש"ח. בדיקה כאמור תערך מבעוד מועד על ידי שירות המבחן, והמשיב יוכל להגיש לבית המשפט המחוזי בקשה לעיון חוזר במעצרו לאור תוצאותיה". בהחלטתה של השופטת י' וילנר מיום 9.6.2022 בבקשה ה-17 להארכת מעצר ב-90 ימים (בש"פ 3558/22) נכתב: "מכל מקום, נראה כי ההליך העקרי בעיניינו של העורר נמצא ממש בישורת האחרונה; כאמור, סיום פרשת ההגנה היה קבוע ליום 2.6.2022". בהחלטתה של השופטת ר' רונן מיום 30.8.2022 בבקשה ה-18 להארכת מעצר ב-90 ימים (בש"פ 5577/22) נכתב: "מעבר לכל אלה, יש לקוות כי הליך ההוכחות בעיניינו של המשיב אכן יבוא לסיומו בישיבה הקרובה, וכי לאחר מכן ניתן יהיה לקדם במהירות המאקסימאלית את האפשרות להכריע את דינו". אלא שהמשפט טרם הסתיים.
...
לכך יש להוסיף כי ארבעת הערבים שהוצעו על ידי המשיב ופורטו בתסקיר שירות המבחן, נחזים כערבים שמתאימים לשמש במלאכת הפיקוח על העורר: אמו של העורר, אחיו דולב/עידן, מר ברנאנץ ועו"ד גל. אשר על כן, אני מורה כי המשך מעצרו של המשיב ייעשה בפיקוח אלקטרוני, ותחת התנאים שפורטו בהחלטתו הנ"ל של השופט א' שטיין, כלהלן: (-) הפקדה של 250,000 ₪ במזומן או בערבות בנקאית אוטונומית.
בית המשפט רשאי לפעול כחוכמתו ולהוסיף תנאים קשיחים למעצר בפיקוח אלקטרוני, לרבות מפקחים, ערבויות, בטחונות ומגבלות, והכל כפי שימצא בית המשפט להורות.
בשלב זה, ועד להחלטתו של בית המשפט המחוזי ומילוי התנאים דלעיל, אני מורה על הארכת מעצרו של המשיב ב-90 ימים החל מיום 3.12.2022 או עד למתן פסק דין בתפ"ח 17506-10-17 בבית המשפט המחוזי בבאר שבע, לפי המוקדם מביניהם.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

מכאן הבקשות שבפניי: המשיבים עותרים לחילוט "כל הפקדונות והערבויות שהופקדו" על-ידי המערער, ולחילופין מבקשים ארכה להגשת תובענה בעיניין (בקשה מיום 20.4.2021 (להלן: בקשת החילוט)).
נוסף על כך, הן בקשת המערער להפחית את הסכום שהופקד והן בקשת המשיבים להגדילו מעלות, כי אף לשיטת הצדדים מדובר בערבות; בהתאם, גם בדחיית הבקשות – בהחלטותיי מיום 20.5.2019 ומיום 21.5.2019, בהתאמה – התייחסתי לסכום שהופקד כערבות.
המועד האחרון להגשת תובענה כאמור הוא בעוד כחמשה חודשים (תקנה 371(ב) לתקסד"א); לפיכך, אין בידי לקבל את בקשת המערער להחזרת כספים אלה בנקודת הזמן הנוכחית – ובכך מתייתרת גם בקשת המשיבים למתן ארכה.
...
למען הסר ספק, ובניגוד לנטען בבקשת החילוט, אבהיר כי פרק הזמן הרלוונטי לחישוב הנזק שנגרם כתוצאה מעיכוב הביצוע יימנה החל מיום מתן החלטתי בעניין ועד ליום מתן פסק הדין הדוחה את הערעור (קרי, 18.4.2019 עד 19.4.2021).
זאת מאחר שבית המשפט המחוזי לא עיכב את ביצוע פסק-דינו, הלכה למעשה, ואילו העיכוב הארעי מכוח החלטתי הראשונית (מיום 14.3.2019) נבע מעצם הגשת הערעור, כך שבגין נזקיו היו המשיבים יכולים להיפרע רק אם היו נפסקות לטובתם הוצאות משפט.
בקשת ההחזר מתקבלת בחלקה, אפוא, ככל שהיא מתייחסת לכספים שהפקיד המערער להבטחת הוצאות המשיבים בערעור (35,000 ש"ח), ובקשת החילוט נדחית.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בהליך הפינוי שיזמו המבקשים כנגד השוכר בהליך תא"ח 747-07-20, נקבע על ידי בית המשפט שדן בהליך הפינוי: "אני רואה לנכון לציין כי אני מודע לתוצאה הקשה של דחיית סעד הפינוי של הנתבעים מהמושכר. חרף האמור, התובעים בחרו להיתקשר בהסכם מכר עם צדדי ג' בחודש 03/20 ולהתחייב במסגרתו למסור את החזקה בנכס לרוכשים ביום 2.8.20, כאשר מנגד היו מודעים או צריכים היו להיות מודעים כי לנתבעים כשוכרי הנכס הוקנתה בהסכם השכירות אופציה חוזית להארכת תקופת השכירות המקורית בשנה נוספת, ואפשר והנתבעים יבחרו לממשה במועד שהנו מאוחר למועד החתימה על הסכם המכר. קרי, כי חתימה על הסכם המכר בנסיבות האמורות עלולה להעמיד את התובעים בסיכון מפני עסקה נוגדת, על כל המשתמע מכך" בית משפט קמא קבע כי המבקשים הפרו את ההסכם הפרה יסודית כשקבע: " אם כך, אין ספק כי הנתבעים הפרו את ההסכם הפרה יסודית. טענת הנתבעים בדבר טעות נסתרת אל מול פסק דינו של בית המשפט בעכו , כאשר לא היה מדובר במשהו נסתר, אלא סעיף האופציה היה סעיף ידוע, עליו חתמו הצדדים.". עם זאת בית המשפט , בהחלטתו מיום 20/4/21, לא חסם את דרכם של המבקשים אלא היתנה את רשות להיתגונן בהפקדת סכום המשקף את דמי השכירות ששלמו השיבים וכן מחצית הפצוי המוסכם.
עוד נקבע בהקשר זה כי גם במצב של הגנה קלושה או חסרת בהירות, באם מוכיח הנתבע כי אין ביכולתו לעמוד בסכום הערבות, עשוי בית המשפט לוותר על הפקדת הערבות "זאת על מנת לא למנוע מנתבע עני את האפשרות להביא הגנה אפשרית לפני בית המשפט, להכרעתו" [שם, בפיסקה ב(2)].
בית משפט קמא היתייחס לכל השיקולים גם בבקשה להפחתת סכום הערובה תוך שהוא מדגיש שהמבקשים לא הצליחו להוכיח העידר יכולת כלכלית להפקיד את הסכום.
...
מדובר בבקשות שבמהותן שונות, ההחלטה מיום 20.4.21,עניינה רשות להתגונן, היה מקום להגיש את בקשת רשות הערעור עד ליום 20.6.21, משהוגש לגביה ערעור ביום 25.6.21, הרי מדובר בבקשת רשות ערעור שהוגשה באיחור, ומשלא הוגשה בקשה להארכת מועד, דין הבקשה, ביחס להחלטה זו, להימחק.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לאחר שהוגשה הבקשה לפי פקודת ביזיון בית המשפט, ניתנה הסכמת משרד הפנים להפחתת הערבות לסכום של 70,000 ש"ח .בעקבות החלטת בית המשפט מיום 27.12.2010 שהפחית את סכום הערבות לסך של 20,000 ש"ח, הפקידו התובעים את הערבות כפי שנדרשו לצורך כניסת התובעת לישראל וכך ניתנה אשרת הכניסה לישראל לתובעת.
מאחר שניתנה לתובעת אשרת כניסת לישראל נדחתה הבקשה אך משרד הפנים לשלם את הוצאות התובעים בגין הבקשה בסכום של 20,000 ש"ח. התובעים העלו טענות נוספות שלא נדונו במסגרת ההליך בו התבררה העתירה המנהלית והם- עיכוב בקיום השימוע לצורך בחינת כנות הקשר הזוגי של התובע והתובעת, אי מתן אשרת עבודה (ב/1) לתובעת בנגוד להוראות הנוהל המדורג, הארכת תוקף אשרת תייר חלף מתן אשרת עבודה, עיכוב במתן אשרת עבודה עד לחודש דצמבר 2012 ואי מתן אשרת תושב זמני (א/5) עד לחודש ינואר 2014, אי החזרת הערבות בסכום של 20,000 ש"ח שהפקידו התובעים כתנאי לכניסת התובעת לישראל.
דרישת התובעים השבת הערבות שהפקידו התובעים כתנאי למתן היתר כניסה לישראל לתובעת התובעים ביקשו שיינתן צו המורה למשרד הפנים להשיב לידי התובעים את הערבות שהפקידו בחודש ינואר 2010 לצורך הבטחת יציאת התובעת מישראל במידה ויתברר בשימוע כי מדובר בקשר זוגי פקטבי וזאת מאחר שחלפו 4 שנים מהמועד שהיה אמור להשיב את הערבות.
...
אם ניישם את קביעות השופטים בעניין גליק על ההליך שבפניי ניתן לקבוע כי מאחר שבמועד הגשת התביעה הנזיקית היה מדובר במעשה עשוי ובנזק שהתגבש שכן התביעה הוגשה בשנת 2014 והסעד בשל אובדן הכנסה התבקש עבור השנים 2010-2012 ו, אין למנוע את בירור התביעה הנזיקית למרות שהתובעים לא פעלו בדרך של תקיפה ההחלטה במסגרת הליכים מנהליים, אלא שאני סבורה כי יש להחיל בנסיבות העניין את דוקטרינות חובת הקטנת הנזק והאשם התורם בנוגע לטענות התובעים לפיצוי בשל אובדן הכנסת התובעת עד למועד בו ניתנה לה אשרת עבודה.
אשר לפרק הזמן שחלף בין המועד שבו התקבל הערר במשרד הפנים ביום 7.12.2011 לבין המועד שבו אושרה לתובעת אשרת העבודה ביום 8.11.2012, אני מקבלת את טענת התובעים כי העיכוב במתן אשרת העבודה בשל העובדה שלא ניתנה החלטה בערר שהוגש בפרק זמן סביר מהווה חריגה מההתנהגות הסבירה של רשות ציבורית ביישום הנוהל של משרד הפנים שכן על דרך הכלל נדרש משרד הפנים להעניק לבן הזוג הזר השוהה בישראל אשרת עבודה, התנהגות העולה כדי התרשלות בעיקר נוכח העובדה כי הליך הטיפול בבקשה שהגישו התובעים נדון בבית המשפט לעניינים מנהליים וכבר נמצא לגבי הפעולות המקדמיות שביצע משרד הפנים טרם מתן אישור לכניסת התובעת לישראל כי הן פעולות שנעשו תוך חריגה מהנורמה המנהלית הסבירה.
עם זאת איני סבורה כי הנזק שנגרם לתובעת משתרע על פני כל התקופה שממועד הגשת הערר ועד למועד אישור אשרת העבודה שכן הערר שהתקבל ביום 7.12.2011, שכן מתקופה זו יש לגרוע את פרק הזמן הסביר שנדרש למשרד הפנים לצורך הדיון בערר שהוגש עד למתן ההחלטה, כך שמצד אחד ניתן לקבוע כי פרק זמן של 11 חודשים אינו סביר בנסיבות העניין וזאת בהיעדר נימוק למעט הטענה בדבר עומס עבודה המוטל על עובדי משרד הפנים ומצד שני גם אין למנות את התקופה החל מהיום שבו הוגש הערר שכן כבכל הליך מעין שיפוטי נדרשת הרשות הציבורית לפרק זמן מסוים לצורך בחינת הבקשה וגיבוש ההחלטה בה. על פי הנוהל של משרד הפנים בסעיף ב(4) אשרת עבודה ניתנה לתקופה של עד 6 חודשים שבמהלכן נמשך תהליך הבדיקה וזו אכן התקופה שאושרה לתובעת בהחלטה שניתנה על ידי משרד הפנים ביום 8.11.2012 .לכן, בנסיבות העניין אני סבורה כי הפיצוי הראוי בהיעדר ראיה אחרת למשך הזמן הסביר שנדרש היה למשרד הפנים להכריע בערר, הוא חיוב משרד הפנים באובדן ההכנסה שנגרם לתובעת לתקופה של 6 חודשים ,זאת ככל שהיה נבחן הערר שהגישה התובעת תוך זמן סביר וכתוצאה מכך הייתה זכאית התובעת לאשרת עבודה בישראל.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2024 בעליון נפסק כדקלמן:

ההסכם השני, מיום 29.10.2012, הורה על הארכת תקופת ההסכם הראשון בשנה, עד ליום 31.3.2014, לצד העלאת יעד הרכישות שבו התחייבה דלק לעמוד.
] רשאי בעל הטובין לשלם אגב מחאה את הסכום הנידרש על ידי גובה המכס, וסכום ששולם בדרך זו ייחשב לגבי בעל הטובין כשיעור המכס הנכון המשתלם על הטובין, כל עוד לא ניתנה החלטה אחרת בתובענה שהוגשה לפי סעיף זה. לאחר התשלום פנתה דלק לרשות המסים בבקשות להחזר תשלומי מסי הייבוא ששילמה אגב מחאה.
בהליך שנידון לפני בית המשפט המחוזי נתגלעה מחלוקת בין הצדדים לגבי סכום זה – מן הצד האחד דלק טענה שהפקידה בגינו ערבות בנקאית, ומן הצד השני הרשות טענה שדלק שילמה את הסכום האמור בתוספת הפרישי הצמדה וריבית.
בתמיכה לגירסתה, צרפה בנספחיה את השובר להפקדת פקדון שהנפיקה רשות המסים מיום 10.11.2015, שבו צוין כי התשלום נעשה "במחאה עד להוכחת קבילות [ההנחה המוסכמת-ע'ב'] הנקובה בחשבון הספק... מתייחס ל-237 רשימונים משנת 2012-2014". כן נרשמה בשובר זה הצהרה מצד היבואן (דלק) שלפיה ידוע לו כי מותר לרשות המסים "לחלט את הפקדון ללא כל הודעה מוקדמת", ועם זאת צוין על גבי השובר כי "הכספים שהופקדו הנם בבעלות היבואן". (ב) התשלום ביתר בגין 92 רשימוני הייבוא משנת 2015 – משהתוודעה לדבר ההנחה המותנית שהוסכמה בין מזדה לדלק, החלה רשות המסים לגבות מדלק מסי ייבוא בגין מחירם המלא של החלפים שייבאה.
יפים בהקשר זה דברי השופט א' גרוניס בעיניין אמקור: "המלאכותיות הטמונה בעמדתו של המנהל ניתנת להמחשה אף בדוגמה הפוכה לזו שהובאה לעיל. נניח, כי בחוזה בין אמקור לבין לקוח אחר הוסכם כי זה זכאי לקנות 100 מקררים במחיר של 1,000 ש"ח ליחידה. עוד הוסכם, כי אי רכישת מלוא הכמות תביא לכך שברכישה הבאה ישלם הלקוח תוספת של 500 ש"ח ליחידה ומחירו של כל מקרר יעמוד על 1,500 ש"ח. בתקופת הדיווח הראשונה רוכש הלקוח אך 50 מקררים במחיר מופחת של 1,000 ש"ח והדיווח על כך נעשה לפי המחיר בפועל. משלא הגיע הלקוח לכמות המצטברת הנדרשת, משלם הוא ברכישה הבאה תוספת של 500 ש"ח למקרר, כך שעלותה של כל יחידה הנה 1,500 ש"ח. האם במצב זה היה טוען המנהל, כי מכיוון שהחובה לשלם את התוספת גובשה כבר בתקופה הראשונה, הרי שאמקור יכולה לערוך חישוביה בגין המכירות בתקופה השנייה על בסיס מחירי המקררים ללא הכללתה של התוספת הנובעת מכמות המכירות בתקופה הראשונה?! ניתן אך לשער כיצד היה פועל המנהל במקרה כזה והאם היה עומד על עמדתו כי מועד החיוב במס הוא קו פרשת המים וכי זכאות, אשר גובשה בשל מכירה או אי מכירה בתקופה קודמת, אינה יכולה להיות מדווחת בתקופה הבאה" (עניין אמקור, פסקה 18).
נראה שאף לא קיימת מחלוקת בין הצדדים בעיניין זה, וכפי שמסבירה דלק בסיכומיה: "בעניינינו שילמה דלק מוטורס את שני סוגי המיסים ביתר: בתחילה, היא הפקידה בידי גובה המכס את סכום הודעת החיוב; ולאחר מכן, היא שילמה את מסי היבוא אגב מחאה במסגרת 92 רשימוני יבוא, בגין משלוחי יבוא שהתקבלו אצלה מהספק ממועד התגלעות המחלוקת ועד ליום הגשת התביעה. סעיף 6 לחוק מיסים עקיפים קובע כי רק לגבי מס-היתר מהסו[ג] השני מוטל על דלק מוטורס הנטל להוכיח את העידר הגלגול". בהקשר זה הצדק עם רשות המסים בטענתה, כי משום שנקבע שדלק ניכשלה מלהוכיח שלא גלגלה את סכום ההנחה על הצרכנים, אזי אין בידי דלק לטעון כי מכרה את הטובין "אולם היתר לא נכלל במחיר שהקונה שילם" כאמור בסעיף 6(2) לחוק מסים עקיפים.
...
מסקנה זו קיבלה משנה תוקף בפסיקתו של בית משפט זה. וכמאמר ההלכה שנקבעה בעניין קמור: "אין לראות בהסדר שבסעיף 154 לפקודת המכס משום הסדר עצמאי העומד על רגליו הוא, אלא יש לראות בו משום הסדר דיוני פרוצדורלי שאינו מייתר את ההוראה הכללית לעניין השבת מסים עקיפים ששולמו ביתר, על תנאיה, כאמור בסעיף 6 לחוק מסים עקיפים" (שם, עמ' 861).
מסקנה זו מתבהרת אף בראי התכלית החקיקתית שביסוד ההסדר שנועד, ככתוב בדברי ההסבר לו, "למנוע ספקות" ו"[לקבוע – ע'ב'] במפורש שיתר יוחזר – אם הטובין נמכרו – רק בתנאי שהיתר לא גולגל על הקונה" (דברי הסבר להצעת חוק מסים עקיפים (תיקון מס' 1), התשל"ט-1979, ה"ח 1406).
סוף דבר אם תישמע דעתי, נדחה את ערעורה של רשות המסים ביחס לטענתה המרכזית, שלפיה ככלל אין להכיר בהנחות מותנות בקביעת ערך טובין במכס; ונקבלו ביחס לטענתה, שלפיה אין לחייבה בהשבת מסי הייבוא שנגבו ביתר בגין 92 רשימוני הייבוא.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו