בהיעדר תגובת הנתבע לבקשה, חרף החלטתי מיום 07.06.19, ולאחר שהתובעת הגישה אסכמתה בדבר המצאת הבקשה והחלטתי האמורה מיום 07.06.19 לנתבע, בהתאם להחלטתי מיום 16.06.19, נעתרתי לבקשה וביום 26.06.19 ניתן תוקף של פסק דין חלקי לנוסח הפסיקתה ולפיה הנתבע ישלם לתובעת סך של 1,000,000 ₪ בצרוף הפרישי הצמדה וריבית החל מיום הגשת התביעה ועד למועד התשלום בפועל, וכן שכ"ט עו"ד והוצאות כמפורט בפסיקתה.
עוד קודם לכן, ביום 30.09.18 הודיעה עו"ד שירי כהן אשר ייצגה את הנתבע בתיק זה, כי היא מתפטרת מייצוג בשל אי תשלום שכר הטירחה על ידי הנתבע.
לטענת התובעת, יש לדחות את בקשת הנתבע מחמת חוסר תום ליבו: כאשר הוא נהנה מצו כנוס הנכסים מפני נושיו, לרבות התובעת, הנתבע לא טמן ידו בצלחת והמשיך, בדרכו, לנסות ולהתמודד עם טענות התובעת.
במקום לבוא ולהידבר עם התובעת, כפי שהמליץ לו בית המשפט המחוזי בדיון מיום 02.03.22, בחר הנתבע להגיש בקשה לביטול פסק הדין כאמצעי טאקטי, בניסיון להחליש את מעמדה של התובעת כנושה עם שיעור נשייה של 64% מתוך החובות המאושרים בהליך הפש"ר.
הנתבע טוען כי הוא לא המשיך בהליך על רקע מצב כלכלי קשה, אך הוא לא ציין מניין לפתע הוא כן יוכל לממן את הגנתו.
לא זו אף זו, במהלך חקירתו הנגדית במסגרת התביעה הנוספת, נישאל הנתבע מדוע לא התייצב להיתגונן מפני התביעה שהוגשה נגדו ועל כך השיב: "אני לא הופעתי באף תיק כי לא היה לי עורך דין ולא היה באפשרותי עורך דין, אז שנכנסתי לתהליך של פושט רגל, התייעצתי עם הכונס, והמליצו לי התיק היה תביעה נגדי, קבלתי פסק דין בהיעדר הגנה וקיבלתי בקשה להמשיך את התביעה שכנגד שתבעתי את זוהר עובד, גם המשפט הזה לא המשכתי כי לא היה באפשרותי להמשיך. אין לי עורך דין שמייצג אותי וגם עכשיו אין לי עורך דין שמייצג אותי" (שורות 1-10 בעמוד 31 לפרוטוקול הדיון מיום 24.06.21 בתביעה הנוספת, נספח 7 לתגובת התובעת).
המקרה דנן הוא, איפוא, מקרה של אי התייצבות שאינה אלא "היתעלמות מדעת" מההליך המשפטי, מה שמצדיק את דחיית הבקשה להארכת מועד ואת הבקשה לביטול פסק דין שניתן נוכח אותה אי התייצבות, ומטעם זה בלבד, אף ללא בחינת טענות ההגנה של הנתבע (ראו והשוו רע"א 1957/12 חלה נ' כהן (22.05.12), להלן: עניין חלה; רע"א 2876/22 יעל בועז (ספיחה) נ' סילביה מזרחי (30.05.22)).
...
יש לדחות את הבקשה גם מטעם זה, שכן מדובר בתיק ישן והליך ההוכחות בתיק הסתיים.
בנסיבות העניין ונוכח מכלול השיקולים עליהם עמדתי לעיל, הגעתי לכלל מסקנה כי מדובר במקרה קיצוני בו הנתבע הפגין זלזול בוטה כלפי התובעת וכלפי בית המשפט והתעלם מדעת מן ההליך, באופן המצדיק את דחיית בקשתו להארכת מועד להגשת בקשה לביטול פסק הדין וכן את בקשתו לביטול פסק הדין, מטעם זה בלבד.
סיכום
על יסוד האמור לעיל, דין בקשת הנתבע להארכת מועד להגשת בקשה לביטול פסק הדין וכן בקשתו לביטול פסק הדין – להידחות.