בפסק הדין חויבה המבקשת, ביחד ולחוד עם הנתבע הנוסף, לשלם למשיב סך של 174,500 ₪ בצרוף הפרישי הצמדה וריבית כחוק מיום 25.5.16 ועד למודע התשלום בפועל.
לטענת המבקשת, אם יעלה בידה לשכנע את בית המשפט לערעורים כי חיובה נעשה מחמת טעות, לא יהיה בכוחה להשיב את הכספים ששילמה, ועל כן מאזן הנוחות נוטה במובהק לטובתה, ומנגד לא ייגרם לתובע כל נזק כתוצאה מקבלת הבקשה שכן אין מחלוקת כי הנתבעת הנה חברה בעלת ותק של עשרות שנים שמקום מושבה ישראל, והיא נהנית מחוסן כלכלי.
דיון
נושא עיכוב ביצועו של פסק דין מוסדר כיום בתקנה 145 לתקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט- 2018 (להלן: "התקנות") ובהתאם לס"ק 145(ב) הערכאה הדיונית מוסמכת להכריע בבקשה, כל עוד לא הוגש ערעור "במועד הגשת הבקשה".
אין בידי לקבל את טענת המשיב לפיה עם הגשת העירעור לבית המשפט המחוזי, הסמכות לידון בבקשה לעיכוב ביצוע נתונה לבית המשפט המחוזי.
הגישה הרווחת בפסיקה, היא שאין לעכב ביצועו של פסק דין שעניינו חיוב כספי (ראו:
ע"א 2080/12 גלאור נ' גיבור (9.05.12).
במכלול הנסיבות, עליהן עמדתי לעיל, אני סבורה כי איזון ראוי בין הגישה לפיה, בדרך כלל, אין מקום לעיכוב ביצועו של פסק דין כספי, לבין החשש לנזק בלתי הפיך למבקשת אם יתקבל העירעור, יהיה בקבלת בקשתה החלופית של המבקשת, לפיה יופקד סכום פסק הדין, בקופת בית המשפט.
...
באשר לסיכויי הערעור, מקובלת עליי עמדתו של כב' השופט עמית, לפיה, מטבע הדברים, ראוי כי בבקשה לעיכוב ביצוע תתמקד הערכאה הדיונית, להבדיל מערכאת הערעור, בעיקר ברכיב של הטענה לנזק לא הפיך, ותנהג איפוק בהערכת סיכויי הערעור (ת.א 176/04 (חיפה) גנדלר משה נ' קבסה אברהם (15/05/2008).
במכלול הנסיבות, עליהן עמדתי לעיל, אני סבורה כי איזון ראוי בין הגישה לפיה, בדרך כלל, אין מקום לעיכוב ביצועו של פסק דין כספי, לבין החשש לנזק בלתי הפיך למבקשת אם יתקבל הערעור, יהיה בקבלת בקשתה החלופית של המבקשת, לפיה יופקד סכום פסק הדין, בקופת בית המשפט.
לאור האמור לעיל, אני מורה על עיכוב ביצוע פסק הדין, עד להכרעה בערעור בכפוף לכך שהמבקשת תפקיד את סכום פסק הדין בצירוף שכר טרחת עו"ד והוצאות, בקופת בית המשפט, לא יאוחר מיום 5.7.23.