מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לדיון נוסף בערר על החלטת ועדה מקומית

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

ועדת הערר נעתרה תחילה לבקשה וקבעה מועד לדיון נוסף אך בעקבות היתנגדות הוועדה המקומית שביקשה כי תנתן החלטה על יסוד הטענות שכבר נטענו בפני ועדת הערר בכתב והדיון שהתקיים בפניה בוטל המועד הנוסף לדיון וביום 07.03.2021 נדחה הערר.
...
בפניי עתירה המכוונת כנגד החלטת המשיבה 1, ועדת הערר המחוזית לתכנון ובנייה במחוז מרכז (להלן "ועדת הערר"), מיום 07.03.2021, בה נדחה הערר שהגישו העותרים על החלטת המשיבה 2, הועדה המקומית לתכנון ולבניה גני תקווה מיום 20.11.2019, שדחתה את בקשתם להיתר להרחבת הקומה העליונה בביתם ולפיצול הבית לשתי יחידות דיור.
העותרים הגישו ערר לוועדת הערר המחוזית (ערר 294/13), וביום 12.5.2014 נדחה הערר (בדעת רוב).
דיון והכרעה לאחר שבחנתי את החלטת ועדת הערר עליה נסובה העתירה, עיינתי בכתבי הטענות ושמעתי את טיעוני הצדדים, עמדתי היא כי אין מקום להתערב בהחלטת ועדת הערר.
העתירה נדחית.
העותרים ישלמו לכל אחד מהמשיבים את הוצאות המשפט ושכ"ט עו"ד בסך של 15,000 ₪.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

לטענתו, שגתה הוועדה המקומית שקבלה את ההיתנגדות וצדקה ועדת הערר שהפכה את ההחלטה הנ"ל. המשיב שב ופירט את נימוקי ועדת הערר וטען כי נכונים הם. אשר לטענת העותר, כי ועדת הערר לא דנה בבקשתו לדחיית הערר על הסף בשל כך שהוגש באיחור, נטען כי עיון בפרוטוקול מלמד שהעותר לא העלה עוד טענה זו במהלך הדיון וזנח אותה.
כפי שצוין בהחלטה הדוחה בקשה לקיום דיון נוסף בפסק הדין האחרון: "בית המשפט בעניינינו אף הבהיר כי 'נראה כי מצויים אנו בגדרי פסק הדין בעיניין אייזן, לפיו מוסדות התיכנון רשאים לעכב את בקשת המשיבה ולהפנותה לערכאה אזרחית להכרעה בסוגיה הקניינית'. אכן, כפי שאף הובהר בפסק הדין, עצם קיומן של התנגדויות מצד בעלי זכויות בנכס אינן מונעות – כשלעצמן – את קיום הדיון בבקשה להיתר בנייה. אלא שמוסדות התיכנון רשאים יהיו לעכב את הדיון בבקשה, במקרים המתאימים לכך, כאשר מתעוררת שאלה קניינית מהותית הדרושה הכרעה" (דנ"מ 668/11 בני אליעזר בע"מ נ' הועדה המקומית לתיכנון ולבניה גבעתיים, פסקה 6 (24.07.2011)).
...
התוצאה היא ששטח הבית המקורי שהותר למשיב לצד תשריט החלוקה, מונעים זה מכבר את האפשרות של העותר לקבל את סך השטח לו הוא זכאי (589 מ"ר) בתוך מגרש 83, ששטחו 563 מ"ר. כמו כן, נימקה ועדת הערר כי העותר שזכויותיו נרשמו מכוח "ירושה על פי הסכם" בשנת 2006, לא פנה מאז לערכאה משפטית מוסכמת לשם מיצוי זכויותיו.
על כן, סבורני כי נכון היה באופן עקרוני לעכב את הליכי אישור הבקשה עד להכרעה בשאלה הקניינית ,קרי, הכרעה של בית משפט מוסמך בבקשה לפירוק השיתוף בחלקה שתוגש.
לסיכום, הגם שלטעמי שגתה וועדת הערר בקביעתה העקרונית כי במקרה דנן נוכח נסיבותיו לא מתעוררת שאלה קניינית מהותית הטעונה הכרעה (בשל כך שלמשיב יש תימוכין קנייניים), מסכים אני עם התוצאה הסופית של החלטתה שמשמעותה המעשית היא עיכוב ההליכים המנהליים המותנה בהגשת תובענה לפירוק השיתוף תוך פרק זמן קצוב, ע"י העותר.
סוף דבר, המועד להגשת תביעה אזרחית לפירוק השיתוף מוארך לעותר (בשים לב לצורך בהכנת תשריט חלוקה לצורך התביעה) עד ליום 1.7.22.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

ביום 25/11/2021 קיימה הוועדה המקומית דיון נוסף בבקשת ההיתר, בעקבותיו היא דחתה את היתנגדות העותרים, ואישרה את הבקשה להיתר בתנאים המפורטים בו. ביום 29/12/21 הגישו העותרים ערר נוסף לוועדת הערר כנגד החלטת הוועדה המקומית השנייה מיום 25/11/21.
עוד נטען על ידי העותרים כי, החומר הטכני שצורף לבקשה הנו חומר ישן, והוא כולל הנחיות ומסקנות שלא מולאו עד לדיוני הועדה המקומית, שהחליטה על מתן היתר מותנה בהשלמות נקודתיות; ועדת הערר המחוזית היתעלמה מחוות דעתו של המומחה וקסמן שהציג דיעה הפוכה לחלוטין באשר לנתונים המקצועיים שהוצגו; הועדה המקומית לא הציגה כל בדיקה, תיכנון הנדסי ומסמכים הנדסיים משלימים המתחייבים על פי נספחי קובץ תקנות התיכנון והבניה, כדי לאשר מתן היתר בניה.
...
דיון והכרעה לאחר שנתתי דעתי להחלטת ועדת הערר ולטענות הצדדים, הגעתי לכלל מסקנה כי דין העתירה להידחות.
סוף דבר – העתירה נדחית.
אני מחייב את העותרים לשלם לכל אחת מן המשיבות הוצאות משפט בסך 3,000 ₪.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

על החלטת הוועדה המקומית הגישו חלק מבעלי הזכויות בבנין המתנגדים לפרויקט (להלן- המשיבה 3), ערר לוועדת הערר, שקבלה את הערר, ביטלה את החלטת הוועדה המקומית לאשר את הבקשה להיתר וקבעה כי היות שאושר לבנין היתר בניה מכח התמ"א בשנת 2008, הבנין לא זכאי לתוספת של זכויות בניה נוספות מכח התמ"א. העתירה עוסקת בשאלת הפרשנות הראויה לסעיף 4.2 להוראת תמ"א 38 (להלן-סעיף 4.2) לאור תכליתו, לאור פסק הדין עת"מ (מנהליים נצ') 16107-06-17 רונן יהודה שתיל נ' ועדת הערר המחוזית לתיכנון ובניה (נבו 31.01.2019) (להלן- עניין שתיל או הילכת שתיל), שיידונו להלן ולאור נסיבות המקרה שלפנינו.
...
ועדת הערר מפנה לכך שבמסגרת היתר הבניה אושרו תוספת זכויות בניה כתמריץ לביצוע החיזוק, באשר תוספות הבניה מומשו ובוצעו וזאת בניגוד לעבודות החיזוק שלא בוצעו במלואם, וכך נקבע בהחלטה: "משברור כי מימוש היתר הבניה משנת 2008 חייב את חיזוקו של הבנין לפי תקן 413, הרי שבהתאם להוראות סעיף 4.2 לתמ"א 38 אין אפשרות לאשר כיום מכח הוראותיה תמריץ נוסף לצורך חיזוק הבניין, באמצעות תוספת זכויות." עוד מציינת ועדת הערר כי אישור תמ"א ליזם החדש בעניינינו מהווה מסר לא ראוי לעברייני בניה, ויזמים עלולים לבקש תוספת זכויות כנגד עמידה בחובתם המקורית (לחזק את המבנה), כשהיא מפנה לערר (ועדות ערר - תכנון ובנייה תל אביב-יפו) 13022-04-21 אביגור יזמות ופיתוח נדל"ן בע"מ נ' ועדה מקומית לתכנון ובניה בת ים (נבו 23.06.2021) (עתירה שהוגשה על ערר זה נדחתה- ר' עת"מ (מינהליים ת"א) 57395-07-21 אביגור יזמות ופיתוח נדל"ן בע"מ נ' ועדת ערר לתכנון ובנייה מחוז תל אביב (נבו 10.07.2022)) (להלן-עניין אביגור), כן ציינה ועדת הערר כי העובדה שמדובר ביזם חדש והעובדה שהוצע להוסיף לדירות ממ"ד ומרפסת לא משנות מן המסקנה, והמענה לחיזוק הבנין צריך להיות בדרך של אכיפת ההיתר הקודם ולא על ידי מתן זכויות נוספות מכח התמ"א. לטענת העותרים שגתה ועדת הערר בישום הלכת שתיל, משום שהן סעיף 4.2 והן הלכת שתיל מטרתם לשרת את התכלית העיקרית של תוכנית תמ"א שהיא חיזוק מבנים מפני רעידת אדמה תוך מתן תמריץ כלכלי.
בסופו של דבר ,המבחן אינו אם חוזק הבניין בפועל אם לאו ותו לא, אלא בוחנים גם את מה שכתוב בהיתר הבניה והאם כלל חיזוק הבניין והסיבה לאי החיזוק ובמקרה זה הסיבה לאי חיזוק הבניין היא שהיזם הקודם שקיבל תמריצים כלכליים ניכרים (תוספות ,בין היתר, של שתי דירות גג) לא ביצע את החיזוק והדבר לא מצדיק ולא מכשיר את ביצועי החיזוק על ידי יזם אחר במסגרת היתר חדש.
ברור שהדרך בה מבקשים לילך העותרים, של אישור תמריצים נוספים מכח התמ"א לא מקדמת את המטרה הזו, ולהיפך, היא פורמת עוד יותר את הקשר ההדוק שבין התמריצים לחיזוק המבנה שעל בסיסו בנויה התמ"א. כיוון שנמצאנו למדים שבכל מקרה שלא חוזק הבנין ובשם התכלית של חיזוק מבנים יהיה ניתן לאשר תמריצים נוספים.
התוצאה : לאור כל האמור לעיל אני דוחה את העתירה .

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בדיון מיום 23.8.2023 קבע בית המשפט לעניינים מקומיים רמת גן כי הכרעה בערר תדחה לאחר עידכון בדבר תוצאות הליך נוסף שמתנהל בין הצדדים – ערר של המשיבים על החלטת הועדה המקומית לדחות בקשה מטעם המשיבים לשימוש חורג לחניון מסחרי במקרקעין.
...
התוצאה היא שיש לדבוק בתכלית שסעיף 19 נועד לשרת, כך שהתוצאה שתתקבל היא שההחזקה שניטלה בכוח ושלא כדין תושב למחזיק, לפי הרישה של סעיף 19.
לסיכום נקודה זו: סיכויי התביעה, שנסמכים על הפעלת סמכות מכוח סעיף 67 לחוק העזר, נחזים להיות נמוכים לצורך בקשה זו. שיקולי מדיניות מטים את הכף שלא להותיר את המצב שנוצר על כנו.
סוף דבר הסעד הארעי שניתן ביום 5.9.2023 מבוטל בזה, כפוף לכך שככל שהמשיבים יהרסו את הגדר הדקורטיבית במיקומה הנוכחי, יהיה עליהם להקים גדר אחרת במקום, בין במיקום הנוכחי, בין בגבולות החלקה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו